Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Mereu cand am o masa festiva incep sa-mi stroc creierii ce meniu sa fac (ce antreuri, aperitive, feluri principale, deserturi, etc. ), asa ca m-am gandit ca ne-ar fi de ajutor un astfel de topic cand ideile nu ne mai vin asa de repede....si am sa incep eu postand 2 exemple de meniuri oe care le-am facut cu ultimile 2 ocazii, o vizita a unor prieteni americani si petrecerea de ziua lui Dan:
1. gratar de pui si porc, hamburgeri, orez Omraizu, salata de rosii cu castraveti, porumb si parmezan cu salad dressing, zacusca, pepene rosu si inghetata, sucuri, vin si bere. 2. vinete cu ceapa si ulei, pasta de peste, crema de branza frecata cu smantana, usturoi, patrunjel tocat marunt si boia dulce, oua umplute, 2 tipuri de salam uscat, ham feliat, cascaval felii, branza de 2 culori feliata, salsa si tortillas, rosii felii, masline, ardei, castraveti, ridichii rosii, salata...apoi gratar de cotlete de porc si bacon cu salata de ridicii albe si salata de varza...pe masa am avut fistic, alune, covrigei si grisine si chipsuri cu diverse arome, sucuri de toate felurile, beri, vin, sampanie, apa minerala si apa plata, martini, whiskey, gin, margarita, am preparat cateva cocktailuri...si bineinteles nelipsitul tort facut de mine, ca astea din comert sunt foarte dulci si nesanatoase. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| Eu, la mesele festive in familie,la ziua unui copil sa zicem : 1 antreuri, platou cu cascaval,pastrama, salam, masline, rosii castraveti- salate de sezon, + peste marinat, icre sau oua umplute, vinete, zacusca in functie de sezon 2. friptura de pui sau porc , cu piure( ca asta le place in general la toti copii , stiu sigur ca maninca)+salate de sezon 2+ depinde cit timp am mai fac si sarmale 3. tort facut de mine ( + ocazional inghetata) bauturi
Oricum ,nu fac lucruri complicate. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| La aniversarea primului an al Karinei am facut urmatorul meniu pt 23 de persoane: Aperitive -salata de ciuperci cu smantana si putin usturoi; -cosulete din foietaj cu branza amestecata cu smantana; -salata de icre; -3 tipuri de salam uscat; -salata de vinete; -kaiser; -cascaval afumat; -branza feta bulgareasca de oaie; -oua umplute cu pateu+galbenus+maio+mustar; -un peste mare umplut; -chiftelute rotunde; -bilute de branza phila+cottage cheese colorate (date prin patrunjel verde tocat, boia, susan, ginger); -salata de peste afumat; -ardei rosii, verzi, galbeni, castraveti, rosii, masline, lamai (pt peste si icre, cine-a dorit).
Fripturi
-muschi de porc marinat; -cabanosi la gratar; -ciocanele de pui la gratar; -castraveti, gogosari murati.
Prajituri
-2 salamuri de biscuiti cu dried apples si putin rom; -saratele; -turta dulce cumparata; -fistic, alune; -tortul Barbie facut de mine.
Bauturi
-2 baxuri de bere marci diferite; -whiskey; -crema de whiskey; -margarita preparata de noi; -sucuri diverse la cutii si sticle, acidulate si neacidulate; -apa minerala si plata; -vin alb si rosu; -sampanie.
Mi-a trebuit o saptamana sa ma hotarasc la meniu si tot o saptamana sa le fac pe rand...de ex. chiftelutele le-am facut cu o sapt inainte si le-am bagat la congelator, cu cateva zile inainte am facut blaturile pt tort si cosuletele din foietaj pe care le-am pastrat in in pungi de hartie, cu 2 zile inainte am facut salatele de icre, ciuperci, vinetele, salata de peste afumat si le-am bagat in caserole in frigider, iar in ziua dinainte petrecerii am fiert ouale, am facut pestele umplut, bilutele de branza si tortul, care mi-a luat vreo 2-3 ore preparatul cremelor+asamblarea si decorarea (migalos, dar a iesit super)...in seara premergatoare am decorat casa, am aranjat masa pt bufet, iar in dimineata dinaintea petrecerii am facut platourile si m-am incadrat perfect in timp...m-a ajutat Dan la decorarea casei si curatenie ca n-a avut timp sa ma ajute mai mult, dar de mancare numai eu m-am ocupat...bine ca m-am organizat din timp, ca nu faceam fata numai in 2 zile sa fac tot...vecina-mea Alyssa s-a minunat cate am facut singura, zicea ca la multe petreceri la care-a fost se dadea cate-un hamburger, o salata, niste cartofi prajiti, o bucata de tort, toate cumparate si ceva bauturi si lumea vorbeste si dupa cateva ore isi iau copii si se cara acasa...cand a vazut ca la noi sunt de toate din belsug, muzica si dans, toata lumea se distreaza si intrasem bine in noapte cu party-ul, nu va spun ce impresionata a ramas, mi-a zis c-a sunat-o pe maica-sa in California si pe surorile ei si a spus la toata strada ce bine s-a simtit la petrecere la K, la noi, vecinii romani |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| delfinasa wrote:La aniversarea primului an al Karinei am facut urmatorul meniu pt 23 de persoane Mi-a trebuit o saptamana sa ma hotarasc la meniu si tot o saptamana sa le fac pe rand ...de ex. chiftelutele le-am facut cu o sapt inainte si le-am bagat la congelator, cu cateva zile inainte am facut blaturile pt tort si cosuletele din foietaj pe care le-am pastrat in in pungi de hartie, cu 2 zile inainte am facut salatele de icre, ciuperci, vinetele, salata de peste afumat si le-am bagat in caserole in frigider, iar in ziua dinainte petrecerii am fiert ouale, am facut pestele umplut, bilutele de branza si tortul, care mi-a luat vreo 2-3 ore preparatul cremelor+asamblarea si decorarea (migalos, dar a iesit super)...in seara premergatoare am decorat casa, am aranjat masa pt bufet, iar in dimineata dinaintea petrecerii am facut platourile si m-am incadrat perfect in timp...m-a ajutat Dan la decorarea casei si curatenie ca n-a avut timp sa ma ajute mai mult, dar de mancare numai eu m-am ocupat...bine ca m-am organizat din timp, ca nu faceam fata numai in 2 zile sa fac tot...vecina-mea Alyssa s-a minunat cate am facut singura, zicea ca la multe petreceri la care-a fost se dadea cate-un hamburger, o salata, niste cartofi prajiti, o bucata de tort, toate cumparate si ceva bauturi si lumea vorbeste si dupa cateva ore isi iau copii si se cara acasa...cand a vazut ca la noi sunt de toate din belsug, muzica si dans, toata lumea se distreaza si intrasem bine in noapte cu party-ul, nu va spun ce impresionata a ramas, mi-a zis c-a sunat-o pe maica-sa in California si pe surorile ei si a spus la toata strada ce bine s-a simtit la petrecere la K, la noi, vecinii romani
Pai mami Delfinasa, te cred si eu. La cate bunatati ai facut si toate singura ... Stau si ma uit ca ... in calendar la cate ai facut. Bravo mami. Congrats. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Bravo mami de Karina multe felicitari din parte mea.Eu una nu puteam sa fac atatea bunatati singura fara ajutor si cu bebe .Esti tare harnica . |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Delfinasa, la cite bunatati ai pregatit si la reclama facuta, s-ar putea ca la urmatoarea petrecere sa ai invitati toti vecinii! Bravo, esti o adevarata gospodina! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Cate bunatati! Si eu care fac foame pentru ca vreau sa slabesc Felicitari, Delfinasa! Eu nu as fi fost in stare sa fac atatea, asa ca te admir... esti cu adevarat o gospodina. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| thanks girls...mi-ar fi placut sa fiti si voi la party la noi...mama-mama ce petrecere-ar fi iesit, ne stia tot orasul, nu numai strada |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Super meniu, Delfinasa! Felicitari!
Meniul de la ziua lui Razvan Aperitive: -ardei capia umpluti cu pasta de branza+boia, marar -rosii umplute cu vinete -cascaval -sunca de Praga -masline -oua umplute cu pateu+galbenus+maioneza -salata de ciuperci cu ceapa calita+marar -salata de ton maruntit+porumb+castraveti murati+maioneza
Friptura: -rulouri din piept de pui+sunca+cascaval -garnitura: piure de cartofi, castraveciori acri bulgaresti
Desert: -prajitura de casa (nu stiu cum se numeste) -fursecuri de casa -tort
Bauturi: -sucuri carbogazoase si naturale -apa -bere -vin -sampanie
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| buuun-buuun Vesna, bravo, numai bunatati ai facut, yummy ...zi-mi si mie tehnica la rulourile de piept de pui ca nu imi dau seama cum se fac si vreau sa incerc si eu. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Un meniu interesant aici |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/14/2008 Mesaje: 5944
| Offf, daca se lasa musafirii in baza mea, pleaca sigur cu burtile lipite de spate |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Bravo fetelor ca sunteti asa harnice. Pe mine nu ma atrage prea mult bucataria, doar cat sa nu spuna cei ai casei ca-i tin nemancati. Musafirii s-au obisnuit, ei stiu ca-i duc la restaurant. |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 1/2/2007 Mesaje: 149
| Buna fetele !!!Aveti si poze cu idei de prezentare a aperitivului si nu numai ?Ornamente sau modelarea fructelor si legumelor in asa fel incat te uimeste aspectul ...nu mai zic de gust...am mai vazut ceva de genul in reviste dar atunci nu le dadeam asa importanta sa le bag la cap |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| katy_lumika wrote:Offf, daca se lasa musafirii in baza mea, pleaca sigur cu burtile lipite de spate sin eu vreau sa ma gandesc ce fac ca mine e ziua lu Elo,insa mamas festiva o voi face pe 2 septembrie cand va incepe gadinita finca ea vrea sa fie alturi de colegi ei de clasa.Cum in august gradinita e inchisa tocmai bine ca am timp sa vad ce si cumpan in septembrie! Maine va avea un tortulet ca e ziua ei maine si va mai avea inca unul in semptembrie cand va sarbatori si cu colei de la gadi! |
|
|