Meniuri bebelusesti
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Nela
Scris: Sunday, August 18, 2019 3:00 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 6/18/2018
Nu v-am mai povestit, dar pana la urma, i-am dat pulpi?a de pui, pe care am taiat-o, maruntit-o la cu?it. A mâncat pu?in. Buca?elele de carnita se duceau pe gat împreuna cu pireuasul, iar daca era vreo buca?ica mai mare baga mana dupa ea prin gura ?i i-o luam. Ce pot sa zic.... un pic de frica pe care n-o pot controla. Crazy Asa ca mi-am zis ca mai bine sa manânce fata, decât sa arunc mâncarea, asa ca urmatoarea data am bagat ?i carnea la blender.... O iau u?or ca avem timp pentru toate. De atunci ii fac piureul de diferite texturi, uneori mai cremos , uneori mai tare. O sa mai încerc pe parcurs,cand vom fi pregatite. ras
Pupici
Aaaaa, eu dovleac placintar n-am mâncat niciodata, acum 2 zile i-am facut ei, dar am ales proasta combina?ia - dovleac + jumate ou + ulei masline. Parca avea gust a maioneza,desi dovleacul era în cantitate mare. Maia a mâncat pu?in, dar mi-era frica sa nu pa?easca ceva. Cu ce pot combina dovleacul?
AlexandraRr
Scris: Sunday, August 18, 2019 4:10 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/13/2017
maria2013
Scris: Sunday, August 18, 2019 4:42 PM
Nivel

Inregistrat: 7/29/2013
Eu l-am combinat cu branza de casa. A fost ok.

maria2013 attached the following image(s):
a0baab89-a39e-4935-9ef7-a7ba24023a87.jpeg

maria2013
Scris: Sunday, August 18, 2019 4:48 PM
Nivel

Inregistrat: 7/29/2013
GeorgianaB wrote:

Eu nu pot sa uit cum o vecina ii mesteca nepoatei legumele din ciorba si i le dadea apoi in gura. Dar erau alte vremuri, fiecare se descurca cum putea...

Erau alte vremuri, dar depindea si de educatia fiecaruia... Ca si acum, dealtfel... Am cunostinte care si acum practica asta, din pacate... Mama mea ne-a crescut pe toti patru fara sa mestece vreunuia...
Andreea06
Scris: Sunday, August 18, 2019 7:10 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
Nela wrote:
Nu v-am mai povestit, dar pana la urma, i-am dat pulpi?a de pui, pe care am taiat-o, maruntit-o la cu?it. A mâncat pu?in. Buca?elele de carnita se duceau pe gat împreuna cu pireuasul, iar daca era vreo buca?ica mai mare baga mana dupa ea prin gura ?i i-o luam. Ce pot sa zic.... un pic de frica pe care n-o pot controla. Crazy Asa ca mi-am zis ca mai bine sa manânce fata, decât sa arunc mâncarea, asa ca urmatoarea data am bagat ?i carnea la blender.... O iau u?or ca avem timp pentru toate. De atunci ii fac piureul de diferite texturi, uneori mai cremos , uneori mai tare. O sa mai încerc pe parcurs,cand vom fi pregatite. ras
Pupici
Aaaaa, eu dovleac placintar n-am mâncat niciodata, acum 2 zile i-am facut ei, dar am ales proasta combina?ia - dovleac + jumate ou + ulei masline. Parca avea gust a maioneza,desi dovleacul era în cantitate mare. Maia a mâncat pu?in, dar mi-era frica sa nu pa?easca ceva. Cu ce pot combina dovleacul?

E ok ca ai blenduit si carnea, nu vad nimic gresit, in prima faza.. doar sa scurgi apa /lichidul lasat daca o gatesti la aburi. Si o amesteci cu alt piure de ceva legume si e perfect.
Nela
Scris: Monday, September 2, 2019 11:29 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 6/18/2018
Mamici, las mai jos meniul Maiei din prima luna de diversificare. Am început la 6 luni fara o zi pentru ca mami nu a mai avut rabdare. Crazy Poate ii este de folos cuiva ca d ramâne în pana se idei cu combina?iile de legume. Eu am decis sa-i ofer în prima luna masa de legume la prânz ?i la 7 luni am început ?i masa de fructe de diminea?a.

Z1 - cartof dulce
Z2 - cartof dulce + pastarnac
Z3 - pastarnac + dovlecel
Z4 - dovlecel + morcov
Z5 - dovlecel + morcov + ceapa
Z6 - cartof dulce + usturoi
Z7 - cartof alb + ceapa + morcov + usturoi
Z8 - ardei kapia + pastarnac + dovlecel
Z9- ardei kapia +pastarnac +dovlecel +1/2 galbenu? ou
Z10 - conopida + ceapa
Z 11-mazare +morcov
Z 12- cartof dulce +patrunjel
Z13- cartof alb + dovlecel + pulpa pui
Z14- fasole pastai + ceapa
Z15 - cartof dulce + ardei kapia + branza
Z16 - dovlecel + usturoi + ?elina + pulpa pui+ulei masline
Z17 - dovleac placintar + jumate ou
Z18 - fasole pastai + aripi pui + morcov
Z19 - ardei galben + pastarnac + ?elina
Z20 - cartof alb + ardei galben + ceapa rosie
Z21- piept pui + morcov + telina + ardei kapia
Z22- cartof dulce + usturoi + dovlecel
Z23- dovleac placintar + branza
Z24- zucchini + piept pui + usturoi + patrunjel
Z25-jumate galbenu? ou + conopida + ceapa
Z26 - ficat pui + fasole pastai + usturoi
Z27- carne vita + dovlecel + cartof dulce
Z28- carne curcan + radacina patrunjel+pastarnac +telina
Z29- cartof alb + ?elina + radacina patrunjel + 1 lingurita smântâna
Z30 - gogo?ar + dovlecel + cartof dulce.
Alle.p
Scris: Friday, September 6, 2019 4:02 PM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2018
Mamici care ati inceput diversificarea iarna, ati pregatit ceva la congelator pt asta? Avand in vedere ca in acea perioada fructele si legumele nu sunt tocmai ce trebuie, fiind extrasezon, ma gândeam sa congelez legume proaspete. Am pus fasole pastai si ardei gras copt, de la tata din gradina. As mai gasi pe la ?arani legume nestropite, dar nu stiu ce sa mai pun...NuStiu vinete coapte manânca asa mici? Alte idei?
AriaM
Scris: Friday, September 6, 2019 4:16 PM
Nivel

Inregistrat: 10/1/2017
fructe de padure! mai ales afine si zmeura daca gasesti, mie mi-au prins ffff bine

Alle.p wrote:
Mamici care ati inceput diversificarea iarna, ati pregatit ceva la congelator pt asta? Avand in vedere ca in acea perioada fructele si legumele nu sunt tocmai ce trebuie, fiind extrasezon, ma gândeam sa congelez legume proaspete. Am pus fasole pastai si ardei gras copt, de la tata din gradina. As mai gasi pe la ?arani legume nestropite, dar nu stiu ce sa mai pun...NuStiu vinete coapte manânca asa mici? Alte idei?
GeorgianaB
Scris: Friday, September 6, 2019 4:23 PM
Nivel

Inregistrat: 6/15/2018
Alle.p wrote:

Legume pt supe, ciorbe, marar, patrunjel, fructe ce mai gasesti
Alle.p
Scris: Friday, September 6, 2019 4:48 PM
Nivel

Nu as congela radacinoase din cauza lipsei de spatiu. Alea se gasesc si pe iarna, chiar de sunt mai scumpe. Ma gândeam la dovlecei, dar nu stiu cum sa-l pun, crud sau oparit?Poate piersici, caise? Fructe de padure nu stiu daca mai gasesc, dar o sa caut zilele astea. Stiam ca pt capsuni se recomanda a se da dupa un an. Nu e la fel pt zmeura, mure?NuStiu
AriaM
Scris: Friday, September 6, 2019 4:54 PM
Nivel

recomandarile recente sunt ca alergenii sa fie introdusi inainte de un an ( deci albusul de ou, capsunile, zmeura, glutenul, etc)
GeorgianaB
Scris: Friday, September 6, 2019 5:00 PM
Nivel

Inregistrat: 6/15/2018
Alle.p wrote:
Nu as congela radacinoase din cauza lipsei de spatiu. Alea se gasesc si pe iarna, chiar de sunt mai scumpe. Ma gândeam la dovlecei, dar nu stiu cum sa-l pun, crud sau oparit?Poate piersici, caise? Fructe de padure nu stiu daca mai gasesc, dar o sa caut zilele astea. Stiam ca pt capsuni se recomanda a se da dupa un an. Nu e la fel pt zmeura, mure?NuStiu

Se congeleaza crude, pot sa incerci orice aliment, daca este cu potential alergen poti incerca o cantitate mica si sa vezi daca apar reactii.
AriaM
Scris: Friday, September 6, 2019 10:47 PM
Nivel

si spanac ras
l-am folosit in tot felul de combinatii, foarte bune zic eu, refuzate insa consecvent de K Lol
Alle.p
Scris: Friday, September 6, 2019 11:34 PM
Nivel

Avusese tata si spanac în gradina, dar nu m-am gândit sa punLol ati folosit gata congelat?
AriaM
Scris: Friday, September 6, 2019 11:43 PM
Nivel

da, am luat si din comert spanac congelat, daca asta intrebai. am folosit si tocat si spanac frunze, am evitat varianta semipreparata care mai contine si lapte, condimente si alte chestii
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.