Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 6/18/2018 Mesaje: 355
| Nu v-am mai povestit, dar pana la urma, i-am dat pulpi?a de pui, pe care am taiat-o, maruntit-o la cu?it. A mâncat pu?in. Buca?elele de carnita se duceau pe gat împreuna cu pireuasul, iar daca era vreo buca?ica mai mare baga mana dupa ea prin gura ?i i-o luam. Ce pot sa zic.... un pic de frica pe care n-o pot controla. Asa ca mi-am zis ca mai bine sa manânce fata, decât sa arunc mâncarea, asa ca urmatoarea data am bagat ?i carnea la blender.... O iau u?or ca avem timp pentru toate. De atunci ii fac piureul de diferite texturi, uneori mai cremos , uneori mai tare. O sa mai încerc pe parcurs,cand vom fi pregatite. Pupici Aaaaa, eu dovleac placintar n-am mâncat niciodata, acum 2 zile i-am facut ei, dar am ales proasta combina?ia - dovleac + jumate ou + ulei masline. Parca avea gust a maioneza,desi dovleacul era în cantitate mare. Maia a mâncat pu?in, dar mi-era frica sa nu pa?easca ceva. Cu ce pot combina dovleacul? |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Poti incerca dovleac placintar cu ceapa rosie, iese foarte bun :D Iti las reteta pe care am folosit-o eu https://biscuim.ro/2017/09/18/supa-crema-de-dovleac-cu-ceapa-rosie/ . |
|

Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2795
| Eu l-am combinat cu branza de casa. A fost ok. maria2013 attached the following image(s):

|
|

Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2795
| GeorgianaB wrote:
Eu nu pot sa uit cum o vecina ii mesteca nepoatei legumele din ciorba si i le dadea apoi in gura. Dar erau alte vremuri, fiecare se descurca cum putea...
Erau alte vremuri, dar depindea si de educatia fiecaruia... Ca si acum, dealtfel... Am cunostinte care si acum practica asta, din pacate... Mama mea ne-a crescut pe toti patru fara sa mestece vreunuia... |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Nela wrote:Nu v-am mai povestit, dar pana la urma, i-am dat pulpi?a de pui, pe care am taiat-o, maruntit-o la cu?it. A mâncat pu?in. Buca?elele de carnita se duceau pe gat împreuna cu pireuasul, iar daca era vreo buca?ica mai mare baga mana dupa ea prin gura ?i i-o luam. Ce pot sa zic.... un pic de frica pe care n-o pot controla.  Asa ca mi-am zis ca mai bine sa manânce fata, decât sa arunc mâncarea, asa ca urmatoarea data am bagat ?i carnea la blender.... O iau u?or ca avem timp pentru toate. De atunci ii fac piureul de diferite texturi, uneori mai cremos , uneori mai tare. O sa mai încerc pe parcurs,cand vom fi pregatite. Pupici Aaaaa, eu dovleac placintar n-am mâncat niciodata, acum 2 zile i-am facut ei, dar am ales proasta combina?ia - dovleac + jumate ou + ulei masline. Parca avea gust a maioneza,desi dovleacul era în cantitate mare. Maia a mâncat pu?in, dar mi-era frica sa nu pa?easca ceva. Cu ce pot combina dovleacul?
E ok ca ai blenduit si carnea, nu vad nimic gresit, in prima faza.. doar sa scurgi apa /lichidul lasat daca o gatesti la aburi. Si o amesteci cu alt piure de ceva legume si e perfect. |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 6/18/2018 Mesaje: 355
| Mamici, las mai jos meniul Maiei din prima luna de diversificare. Am început la 6 luni fara o zi pentru ca mami nu a mai avut rabdare. Poate ii este de folos cuiva ca d ramâne în pana se idei cu combina?iile de legume. Eu am decis sa-i ofer în prima luna masa de legume la prânz ?i la 7 luni am început ?i masa de fructe de diminea?a.
Z1 - cartof dulce Z2 - cartof dulce + pastarnac Z3 - pastarnac + dovlecel Z4 - dovlecel + morcov Z5 - dovlecel + morcov + ceapa Z6 - cartof dulce + usturoi Z7 - cartof alb + ceapa + morcov + usturoi Z8 - ardei kapia + pastarnac + dovlecel Z9- ardei kapia +pastarnac +dovlecel +1/2 galbenu? ou Z10 - conopida + ceapa Z 11-mazare +morcov Z 12- cartof dulce +patrunjel Z13- cartof alb + dovlecel + pulpa pui Z14- fasole pastai + ceapa Z15 - cartof dulce + ardei kapia + branza Z16 - dovlecel + usturoi + ?elina + pulpa pui+ulei masline Z17 - dovleac placintar + jumate ou Z18 - fasole pastai + aripi pui + morcov Z19 - ardei galben + pastarnac + ?elina Z20 - cartof alb + ardei galben + ceapa rosie Z21- piept pui + morcov + telina + ardei kapia Z22- cartof dulce + usturoi + dovlecel Z23- dovleac placintar + branza Z24- zucchini + piept pui + usturoi + patrunjel Z25-jumate galbenu? ou + conopida + ceapa Z26 - ficat pui + fasole pastai + usturoi Z27- carne vita + dovlecel + cartof dulce Z28- carne curcan + radacina patrunjel+pastarnac +telina Z29- cartof alb + ?elina + radacina patrunjel + 1 lingurita smântâna Z30 - gogo?ar + dovlecel + cartof dulce. |
|

Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| Mamici care ati inceput diversificarea iarna, ati pregatit ceva la congelator pt asta? Avand in vedere ca in acea perioada fructele si legumele nu sunt tocmai ce trebuie, fiind extrasezon, ma gândeam sa congelez legume proaspete. Am pus fasole pastai si ardei gras copt, de la tata din gradina. As mai gasi pe la ?arani legume nestropite, dar nu stiu ce sa mai pun... vinete coapte manânca asa mici? Alte idei? |
|

Inregistrat: 10/1/2017 Mesaje: 1155
| fructe de padure! mai ales afine si zmeura daca gasesti, mie mi-au prins ffff bine
Alle.p wrote:Mamici care ati inceput diversificarea iarna, ati pregatit ceva la congelator pt asta? Avand in vedere ca in acea perioada fructele si legumele nu sunt tocmai ce trebuie, fiind extrasezon, ma gândeam sa congelez legume proaspete. Am pus fasole pastai si ardei gras copt, de la tata din gradina. As mai gasi pe la ?arani legume nestropite, dar nu stiu ce sa mai pun...  vinete coapte manânca asa mici? Alte idei? |
|

Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Alle.p wrote:Mamici care ati inceput diversificarea iarna, ati pregatit ceva la congelator pt asta? Avand in vedere ca in acea perioada fructele si legumele nu sunt tocmai ce trebuie, fiind extrasezon, ma gândeam sa congelez legume proaspete. Am pus fasole pastai si ardei gras copt, de la tata din gradina. As mai gasi pe la ?arani legume nestropite, dar nu stiu ce sa mai pun...  vinete coapte manânca asa mici? Alte idei?
Legume pt supe, ciorbe, marar, patrunjel, fructe ce mai gasesti |
|

| Nu as congela radacinoase din cauza lipsei de spatiu. Alea se gasesc si pe iarna, chiar de sunt mai scumpe. Ma gândeam la dovlecei, dar nu stiu cum sa-l pun, crud sau oparit?Poate piersici, caise? Fructe de padure nu stiu daca mai gasesc, dar o sa caut zilele astea. Stiam ca pt capsuni se recomanda a se da dupa un an. Nu e la fel pt zmeura, mure? |
|

| recomandarile recente sunt ca alergenii sa fie introdusi inainte de un an ( deci albusul de ou, capsunile, zmeura, glutenul, etc) |
|

Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Alle.p wrote:Nu as congela radacinoase din cauza lipsei de spatiu. Alea se gasesc si pe iarna, chiar de sunt mai scumpe. Ma gândeam la dovlecei, dar nu stiu cum sa-l pun, crud sau oparit?Poate piersici, caise? Fructe de padure nu stiu daca mai gasesc, dar o sa caut zilele astea. Stiam ca pt capsuni se recomanda a se da dupa un an. Nu e la fel pt zmeura, mure?
Se congeleaza crude, pot sa incerci orice aliment, daca este cu potential alergen poti incerca o cantitate mica si sa vezi daca apar reactii. |
|

| si spanac l-am folosit in tot felul de combinatii, foarte bune zic eu, refuzate insa consecvent de K |
|

| Avusese tata si spanac în gradina, dar nu m-am gândit sa pun ati folosit gata congelat? |
|

| da, am luat si din comert spanac congelat, daca asta intrebai. am folosit si tocat si spanac frunze, am evitat varianta semipreparata care mai contine si lapte, condimente si alte chestii |
|
|