|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| Merci |

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/23/2018 Mesaje: 506
| Nela tot asa as vrea sa incep si eu diversificarea (tabelul este de pe flaveur, nu?). Au fost bune combinatiile respective? Papa bebe? Lapte mananca tot atat sau a scazut cantitatea? |

Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2795
| Alle.p wrote:Nu as congela radacinoase din cauza lipsei de spatiu. Alea se gasesc si pe iarna, chiar de sunt mai scumpe. Ma gândeam la dovlecei, dar nu stiu cum sa-l pun, crud sau oparit?Poate piersici, caise? Fructe de padure nu stiu daca mai gasesc, dar o sa caut zilele astea. Stiam ca pt capsuni se recomanda a se da dupa un an. Nu e la fel pt zmeura, mure? Pe Flaveur e un ghid detaliat pt congelarea legumelor si a fructelor. Din lipsa de spatiu, eu am pus doar ardei copt si niste pastai (pt ca aveam cantitate mai mare). Multe se gasesc si iarna. |

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 6/18/2018 Mesaje: 355
| Bella_Tm wrote:Nela tot asa as vrea sa incep si eu diversificarea (tabelul este de pe flaveur, nu?). Au fost bune combinatiile respective? Papa bebe? Lapte mananca tot atat sau a scazut cantitatea? Da, Bella, de acolo m-am inspirat pentru început. Apoi doar când nu ?tiam ce combina?ii sa mai fac. Dar nu am ?inut cont de toate. De ex fenicul, ciuperci, iaurt, peste - astea nu i-am dat. Laptic mai pu?in abia acum la 7 luni, la masa de diminea?a când ii dau fructe, în rest la fel. ?i asta pt ca la amiaza dupa ce papa mâncare o mai las o ora, cam asa, pana la lapte pt ca ii dau fier ?i am în?eles ca e bine sa întârzie pu?in laptele. Asa ca îl bea pe tot. O sa vad dupa 14 cât o sa bea. Atunci opresc fierul. |

Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2795
| Azi, Ana a mâncat ardei umpluti gatiti la cuptor, în vas de lut https://ibb.co/j5d3GpK |
Inregistrat: 2/2/2015 Mesaje: 412
| Maria ai fost sursa de inspiratie si pentru mine..am facut si eu piticilor mei ardei umpluti si tare le-a mai placut! Uneori ma mai inspir si de pe aici. Zile frumoase! |
Inregistrat: 2/21/2019 Mesaje: 1779
| Mamici, am inceput sa citesc despre diversificare si am o mare dilema. Alergenii. Cica se introduc inainte de 1 an pt a scadea riscul de alergii. Voi cum procedati?
|

Inregistrat: 6/15/2018 Mesaje: 1353
| Ella30 wrote:Mamici, am inceput sa citesc despre diversificare si am o mare dilema. Alergenii. Cica se introduc inainte de 1 an pt a scadea riscul de alergii. Voi cum procedati?
Am introdus inainte de un an, alimentele cu potential allergic le-am testat, i=am dat sa guste si am urmarit cum se comporta,daca apare vreo reactie, am oricum antialergic in casa sub forma de picaturi si din fericire nu a fost nevoie sa apelez la el. |

Inregistrat: 6/18/2018 Mesaje: 355
| Bun gasit mamici. Cum alege?i voi cerealele pentru bebe? Ce NU trebuie sa vedem la ingrediente? Am cumparat o punga de fulgi de ovaz de la o firma ?i pareau în ordine ingredientele. Apoi am luat fulgi de orz de la aceea?i firma ?i era ceva acolo care m-a pus pe gânduri ?i nici nu ma prea pricep. |
| GeorgianaB wrote:
Am introdus inainte de un an, alimentele cu potential allergic le-am testat, i=am dat sa guste si am urmarit cum se comporta,daca apare vreo reactie, am oricum antialergic in casa sub forma de picaturi si din fericire nu a fost nevoie sa apelez la el.
Multumesc mult pt raspuns ce antialergic ai ? Am inceput sa ma interesez deja despre ce tine de diversificare ca zboara timpul.
Inca o intrebare. E ok praful de copt pt bebei? Am incercat o reteta cica baby friendly dar praful de copt m a pus pe ganduri. |

Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| Ella30 wrote:Multumesc mult pt raspuns  ce antialergic ai ? Am inceput sa ma interesez deja despre ce tine de diversificare ca zboara timpul. Inca o intrebare. E ok praful de copt pt bebei? Am incercat o reteta cica baby friendly dar praful de copt m a pus pe ganduri. In caz de alergie mai bine mergi la pediatru, e tare periculoasa automedicatia de genul. Daca e o reactie severa oricum fara adrenalina nu ai ce face asa ca tot la spital ajungi.
Eu am introdus alergenii pana la 1 an dar am tinut regula de 3 zile la ei si am inceput cu cantitati foarte foarte mici (1/4 de capsuna, 1/4 kiwi, jumatate de aluna, nuca etc) pe care le-am combinat cu alimente pe care stiam ca le tolereaza. Urmatoarea zi ii dadeam un pic mai mult daca era totul ok. Daca ai in familie anumite alergii sau intolerante sa ii introduci tot cantitati mici pentru a fi sigura ca e totul bine. Cel mai mare stres l-am avut la kiwi si alune
Eu nu am folosit pana acum nici bicarbonat de sodiu si nici praf de copt (sunt aproape acelasi lucru) pentru ca au sare dupa cum e si in denumire ;)) probabil cantitati mici si folosit rar este ok. In schimb eu pun iaurt si imi ies si omletele si briosele pufoase. Iar paine nu i-am dat pana acum sau ceva la care sa am neaparat nevoie de praf de copt. Sincer nu am reusit sa citesc ce spun pediatrii despre asta, poate este ok :D |
|
| AlexandraRr wrote:In caz de alergie mai bine mergi la pediatru, e tare periculoasa automedicatia de genul. Daca e o reactie severa oricum fara adrenalina nu ai ce face asa ca tot la spital ajungi. Eu am introdus alergenii pana la 1 an dar am tinut regula de 3 zile la ei si am inceput cu cantitati foarte foarte mici (1/4 de capsuna, 1/4 kiwi, jumatate de aluna, nuca etc) pe care le-am combinat cu alimente pe care stiam ca le tolereaza. Urmatoarea zi ii dadeam un pic mai mult daca era totul ok. Daca ai in familie anumite alergii sau intolerante sa ii introduci tot cantitati mici pentru a fi sigura ca e totul bine. Cel mai mare stres l-am avut la kiwi si alune Eu nu am folosit pana acum nici bicarbonat de sodiu si nici praf de copt (sunt aproape acelasi lucru) pentru ca au sare dupa cum e si in denumire ;)) probabil cantitati mici si folosit rar este ok. In schimb eu pun iaurt si imi ies si omletele si briosele pufoase. Iar paine nu i-am dat pana acum sau ceva la care sa am neaparat nevoie de praf de copt. Sincer nu am reusit sa citesc ce spun pediatrii despre asta, poate este ok :D
Multumesc pt raspuns
Eu nu voi folosi nici bicarbonat nici praf de copt. Asa zic acum. Vom vedea cum va fi practica :)) Eram curioasa daca exista ceva sa ii dam rapid in caz de alergie, pana sa ajungem la dr, de asta am intrebat |
|
|