Meniul unui scolar
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Saturday, September 20, 2008 4:19 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Care ar fi meniul zilnic pentru un scolar? Majoritatea, daca nu chiar toti scolarii din clasele I-IV, invata dimineata, de la ora 08:00 la ora 12:00.

Ce mananca ei dimineata, daca mananca? Ce le puneti la ei si ce ii lasati sa isi cumpere de la boutique? Ce mai mananca la pranz si pana seara tarziu?

Dar cei care invata dupa-amiaza, la ei cum e cu mancarea?

Alice mananca dimineata de obicei cereale cu lapte sau lapte cu cozonac. Spune ca nu poate sa manance altceva sau mai mult, pentru ca ar durea-o burtica.

La scoala ii pun de obicei 2 sandwichuri cu unt, cascaval si sunca. Le mananca si pe acelea, dar si cornul cu laptele primit de acolo.

In rest, mai mananca numai cand ajunge acasa.

La pranz mananca ori ciorbita de pui cu desert ulterior, ori numai felul 2 (care e neaparat cu pui) si desert. Nu a mancat niciodata si felul I si felul II si desert pentru ca cica nu poate.

Pe la 17:00 mai mananca de obicei un fruct.

La 19:00 mananca impreuna cu noi masa de seara, care e destul de consistenta.

Inainte de culcare mai bea un pahar cu lapte.
Cristy
Scris: Saturday, September 20, 2008 4:32 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/8/2007
Adriana, de ce nu inlocuiesti unul din sandwichuri (din acelea 2 pe care le dai) cu un fruct/leguma?

Fetelor mele dimineata le dau cereale la punga, fara lapte (nu vor) si cateodata chioco in pahar sau sticla.
Masa de la 10:00 - un sandwich (corn) cu branza sau pastrama de pui, omleta, ou fiert, humus, salata de avocado, vinerea le dau ciocolata sic si un fruct/leguma ( castravete, mar, banana, portocala cojita, struguri, morcov curatat, ridichii, rosioare cherry, ardei gras...ce pica)
La pranz, Shachar mananca la after-school, Eden acasa - ii pregatesc in cutie si incalzeste singurica la microunde - de obicei carne de pui sau vita cu garnitura.
Pe la 4 - fructe, chioco,iaurt
Masa de seara - spagehti, branzeturi, salata (iarna supa/ciorba) - o masa oarecum usoara.
Inainte de culcare o leguma sau fruct - deobicei castravete, morcov sau mar (cateodata un biscuite)

De baut doar apasic

In general, ma feresc de multa paine, dulciuri, snack-uri si bauturi dulci (nu am in casa deloc!) - mai primesc ele dar cu masura
t-mihaela
Scris: Saturday, September 20, 2008 5:20 PM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2008
Unt, cascaval si sunca? alcool ? Aoleu scratch
Eu din ce stiu Diana nu mananca mai nimic e o scobitoare pe picioare abia astept sa o pun un pic la ingrasat yes Pachetul de scoala va contine cu siguranta un fruct doua sa vedem ce-o fi, nici eu nu stiu fool
Alina
Scris: Saturday, September 20, 2008 5:37 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Eu am un fix cu sandwich la scoala, banghead banghead banghead

Copiii mei mananca intotdeauna dimineata - un mic dejun destul de bogat.
La scoala Catincai ii pun un mar sau o banana, oricum ceva usor. La pranz mananca doar un fel, apoi iaurt pe la 16, 17 si cina cu noi in familie.
Lilly of the valley
Scris: Saturday, September 20, 2008 8:58 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
In clasele I-IV Andrei nu primea pachetel decat mar sau banana, isi bea laptele si cornul. Acasa avea un mic dejun consistent si la pranz manca intotdeauna ciorba si o budinca, o placintuta.
Acum primeste si sandwich, sta 6 ore la scoala
raly
Scris: Saturday, September 20, 2008 10:15 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Cosmin mananca dimineata doua felii cu unt sau margarina si ceva mezel,salam ,sunca ce este,la scoala nu mananca nimic pentru ca nu are voie din cauza protezei care necesita spalare imediata dupa mancare iar la scoala nu exista conditii in primul rand si nici timpul necesar si asa a ales el ca mai bine mananca acasa si nu mai mananca acolo.La 12 cand vine ,12 jumate mancam amiaza felul 1 +felul 2 la 5 o gustare,fruct,si seara la 8 cina.
Adriana nu te supara dar mie mi se pare putin cam mult 2 sandvisuri +meniul de la scoala.sorry1
Rody
Scris: Saturday, September 20, 2008 10:36 PM
Nivel

Inregistrat: 6/10/2006
Ma fetelor,sa inteleg ca la scola la noi se papa la pranz,sau se da numai cornul si laptele cum stiam si eu.La noi e atfel sistemul.Totii copii manaca la cantina.Au cantina exact ca la gradinita.In privinta mancatului pot sta linistita cand Elo va fi la scoala.E valabil doar pt cei ce invata de la 8h dimineta pana la 14h.Cei ce invata dupa amiaza pot manca acasa la ei.
Lilly of the valley
Scris: Saturday, September 20, 2008 10:38 PM
Nivel

Rody wrote:
Ma fetelor,sa inteleg ca la scola la noi se papa la pranz,sau se da numai cornul si laptele cum stiam si eu.La noi e atfel sistemul.Totii copii manaca la cantina.Au cantina exact ca la gradinita.In privinta mancatului pot sta linistita cand Elo va fi la scoala.E valabil doar pt cei ce invata de la 8h dimineta pana la 14h.Cei ce invata dupa amiaza pot manca acasa la ei.

numai corn si lapte
Rody
Scris: Saturday, September 20, 2008 10:54 PM
Nivel

mariuta wrote:

numai corn si lapte

Aha,pacat.Ar fi fain sa se faca cantine si la scola la noi.E super bine asa.Copii manca destul de bine si echilibrat.E adevarat ca pltesti o suma mica dar sti ca ,copilu manca bine.Uite luni o sa merg sa va scum cam cum suna un meniu la noi ca,scola si gradinita sunt in aceiasi incaperetopai Le desparte doar un gard topai A si inca ceva ,nu totii ecopii vor sa papa la cantina,alti prefera sa pape acasa.O ora este pauza de masa.De la 12h la 13h!In acest timp alti parinti vin si ia copii si pape inpreuna acasa!
Lilly of the valley
Scris: Sunday, September 21, 2008 7:49 AM
Nivel

Rody wrote:

Aha,pacat.Ar fi fain sa se faca cantine si la scola la noi.E super bine asa....

Nu permite inca infrastructura. Unele scoli nu au sala de sport si wc salubre, o cantina pt. o scoala cere o sala cu suprafata destul de mare si cu dotari speciale. Greu inca de realizat. Unele cantine din fostele licee au fost transformate in sali de cursuri. Plus ca multi parinti nici nu si-ar permite sa plateasca meniul la cantina.
Cristy
Scris: Sunday, September 21, 2008 9:28 AM
Nivel

La noi se practica kateringul, copiii primesc tavitza de unica folosinta, au 2 meniuri la alegere si mananca (doar la after-school)
Dar sunt scoli care au program prelungit si tot primesc mancarea in tavite de unica folosinta.

Mariuta ar putea fi solutii ...
lori16ro
Scris: Sunday, September 21, 2008 5:57 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/25/2006
eu in principiu le am lasat cu corn si lapte......., una din fete e cam plinuta, si cealalta doar asa o puteam face sa bea lapte, in rest mancare acasa, dimineata si l;a prinz, 4, 5 ore nu mi se parea asa mult
dupa mine Adriana e cam multa mancare dar daca Alice maninca e ok
iar in privinta mancarii catering" nu si permit multi parinti cu salariile din Ro, se practica doar la after school,
AdrianaC
Scris: Sunday, September 21, 2008 8:03 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Alice a mancat astazi:

09:00 - 1 ceai cu lamaie si 1 sandwich cu almette
12:30 - paste cu sunca, branza, smantana + 1 desert
19:00 - paine prajita cu ceai

La culcare o sa ii mai dau 1 pahar cu lapte.

De cand a inceput scoala a slabit 1 kg ras.

Maine ii pun la ea 2 sandwichuri cu sunca si cascaval (2 sandwichuri inseamna de fapt 2 felii de paine toast, taiate pe din 2).

Dimineata o sa manance 1 felie de cozonac cu lapte.

Cristy
Scris: Sunday, September 21, 2008 8:31 PM
Nivel

Adriana este ok, insa daca zici ca mananca si cornul la scoala eu i-as injumatati pachetelul si as adaouga un fruct/leguma pupici

Lori, la scolile cu program prelungit, cateringul este subventionat de stat, suma platita de parinti este cam 10% din salariul minim/luna pe economie aici.
Programul prelungit este pana la 16:00 deci nu se pot tine copiii flamanzi, din cate stiu sunt fundatii care ajuta cu bani famiile care nu isi permit sa plateasca aceasta suma .
Scolile cu program prelungit la noi sunt in stadiu experimental, insa au ales orasele periferice unde media de copii per familie este de 3-4 uff cam greu ...recunosc, insa un after-school la noi costa dublu +, deci tot este rentabil, mai ales ca, copiii invata, isi fac temele, primesc ajutor supplimentar de la profesori au si activitati, mie mi-ar conveni sa stiu ca fetele sunt in astfel de program decat acasa, nesupraveghiate maseluta
Rody
Scris: Sunday, September 21, 2008 9:22 PM
Nivel

mariuta wrote:

Nu permite inca infrastructura. Unele scoli nu au sala de sport si wc salubre, o cantina pt. o scoala cere o sala cu suprafata destul de mare si cu dotari speciale. Greu inca de realizat. Unele cantine din fostele licee au fost transformate in sali de cursuri. Plus ca multi parinti nici nu si-ar permite sa plateasca meniul la cantina.

Aha,dar eu cred ca asa cu a zis si Cristy,soluti se gaseau!*
Am o prietena care are fetita la scoala si papa la cantina.Se plateste cam 60 euro pe luna.La salarile francezilor nu mi se pare foarte mult!

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.