|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| Eu le dau pranz de acasa, Alta alternativa nu este: la termos de cele mai multe ori - ciorbe,orez cu carne, paste cu sos Si fasole, paste cu sos Si carne, snitele cu legume, carnaciori cu pireu... Ca snack fructe, iaurt, legume, branza batoane. |
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| La noi carnea nu este deloc ieftina.Carnea de calitate, pentru care iti garanteaza ca puiul e crescut liber si nu-i hranit cu hormoni, ca pestele nu e crescut in crescatorie ci pescuit in ocean, etc. Pretul carnii de vitel e undeva la 30/40 d euro pe kg.Cea mai ieftina e carnea d eporc, dar o cumparam foarte rar. , Apropo de sandwich-uri: noi le mancam foarte rar ,dar pentru a le face folosesc doar cornuri integrale, pe care le scobesc de miez si inauntru pun salata sau vinete/ardei/zucchine griliate sau spanac tras la tigaie mai intai.Apoi adaug mozzarella cu ou fiert sau piept de pui facut la gratar. |
Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| bereea wrote: Vad ca se simte foarte bine , nue plange de foame, iar daca s-ar plange un pahar de apa.
Ai mei au cate un singur sandwich la scoala - program pana la 12-13. Suficient! Oricum sunt rotunjori. Dimineata cereale sau outz fiert, sandwich-ul la scoala, ciorbita pe la ora 14, gustare pe la 16 (fructe in special), felul II pe la ora 18-18.30. Gata.
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Ai mei invata dupa-amiaza, anul asta. Prin urmare micul dejun e super consistent si contine cate putin din fiecare: branza, ou, carnita, rosie, castravete, ardel, masline, 1/2 felie de paine integrala cu... ceva ( azi dimineata a fost cu salata de vinete ), lapte, 1 papanas mic ( sau 1/2 de clatita... etc... dupa caz ).
La pranz, din cauza faptului ca e la distanta de mai putin de 4 ore fata de micul dejun, primesc doar ciorba ( azi au supa cu galuste din gris ); la scoala primesc un fruct si ceva dulce.
La 16.30 au masa de fructe, seara felul 2, lapte la culcare si gata.
|
| Clasa a-III-a dupa-amiaza?!
Eu ma straduiesc, mai bine zis copilul se straduieste, sa intre la Colegiu din toamna - clasa a V-a, in special din pricina programului. Mi se pare dificil de dupa-amiaza, sa invete pana la orele 19...
|
| La noi nu se invata dupa-amiaza...din fericire. |
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Dap... o prostie, stiu. In cazul nostru doar a 3-a e asa insa doamna a fost intelegatoare si in ideea asta si-a luat nr. minim de ore astfel incat copiii nu depasesc 4/zi ( program 12-16, deci ).
Noi suntem deja la colegiu deci nu e o regula generala. Problema a aparut cand au introdus clasa 0 pentru ca, pana intr-a 5-a, invata intr-o cladire separata - ca sa-i protejeze de cei mari, probabil -, destul de micuta, si nu au avut suficiente sali de clasa. |
| Brambureala la nivel national... la noi o clasa 0, care nu a mai avut loc in scoala, invata intr-o casa langa scoala, unde este si un fel de gradinita.
La scoala noastra, se invata 0-IV dimineata, iar V-VIII dupa-amiaza, dar de la orele 13 si ajung sa iasa si la 19. Colegiu la noi este V-XII si se invata numai dimineata.
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Programul depinde de spatiul pe care-l are scoala si de nr de elevi din scoala.
Pana destul de recent la micul dejun aveam invariabil lapte cu cereale, acum alternam. Vinerea nu avem after, dar trebuie sa ajungem si la engleze si germana asa ca e o regula sa aiba la micul dejun ou fiert, branza (telemea desarata, cascaval sau crema de branza de vaci facuta in casa), ceva de uns pe paine si un suc de fructe sau ceai. Sandwich la scoala doar vinerea primeste, in rest dulce + fruct. La pranz mananca ce au in meniul scolaresc la resto (supa/ciorba la felul I, felul II - cartofi tot felul de variante mai putin prajiti, legume la cuptor + carnita de pui, uneori paste sau pizza si in fiecare marti primesc branza cu smantana si mamaliguta , desert ceva copt sau fruct, vara le mai da inghetata ). Gustare fructe si/sau iaurt cand vine de la scoala (ora 16.30), seara mananca ce gatesc eu, ceva usor. Daca i-as da sandwich la scoala nu ar mai fi atat de flamanda la pranz, ar ciuguli din ciorba doar cateva linguri iar de felul II nici nu se atingea. Mai tarziu era atat de flamanda ca nu se mai putea concentra la teme.
Cel mare nu face mofturi, manance orice si oricat. Ar fi in stare sa bage si sarmale la micul dejun. La scoala 2 sandwich-uri si fruct, dar ajunge tarziu acasa. |
Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| bereea wrote:La noi nu se invata dupa-amiaza...din fericire. dar la voi nu e orarul ca si aici? Dimineata si dupa-masa? aici e de la 9-12:30 si dupa masa de la 15:00-16:30 cu .pot ramane la masa la scoala, care se plateste sau poti lua copil ul acasa de la 12 :30-15:00. Parca asa stiam ca si in Italia e la fel, sau cel putin asemanator |
| Ba da, Fluturas e la fel.Ale iese de la scoala la 16.10 , iar de la anul la 14.00. Eu ma refeream ca nu exista ore doar dupa-amiaza, de la 12.00 pana seara , de exemplu. |
Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| bereea wrote:Ba da, Fluturas e la fel.Ale iese de la scoala la 16.10 , iar de la anul la 14.00. Eu ma refeream ca nu exista ore doar dupa-amiaza, de la 12.00 pana seara , de exemplu. ok.am inteles |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 2387
| Scolarii americani testeaza meniurile scolare din intreaga lume:
|
|
|