Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17818
| Meniul ideal pentru 6-12 luni
- Dimineata cand se trezeste, laptic de la sursa, sau lapte praf.
- La ora 10, piure de fructe, eventual amestecat cu cereale instant(numai daca e slabut si numai max 4 lingurite / zi).
- La pranz, supa-crema de legume si piure amestecat cu carne sau galbenus de ou. Spre 1 an se poate da si peste, dovlecel la cuptor, mamaliguta cu branza, etc
- La ora 18, piure de fructe, amestecat cu cereale sau iaurt, cereale cu lapte
- Seara, numai laptic de la sursa sau lapte praf (daca nu alaptezi). Daca se mai scoala peste noapte poti sa ii amesteci laptele si cu cereale.
Puiutii vostri din categoria 6-12 luni cam ce meniu au in principal?
|
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Mai...Alex cred ca manaca mai mult decat scrie la tine in meniu... Un meniu pentru o zi arata asa: - ora 7...150-180ml lapte Milumil 2; - ora 10 piure de fructe 180ml; - ora 13 supa crema de legume cu galbenus, carnita de pui, carnita de vita si ficatel (cate 2 zile din fiecare); - ora 16 iaurt cu fructe 180-200ml; - ora 19 cereale cu lapte 180ml; - inainte de culcare 150-180ml lapte MIlumil 2... Cam atat mananca Alex intr-o zi si nu este grasuta, are 8300g. Meniul asta il avem de vreo doua luni si cred ca o sa-l tinem ca-i merge bine...la examenul de luni o sa intreb doctorul sa vad ce parere are.
|
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Noi papam in continuare asa : 150 ml lapte sticlutza de la 8:30. La 10:30 papam 125 g iaurtel cu banana sau baby rice pudding, sau oat meal pudding. La 13 papam 150 ml laptic . La 16:30 papam supica de legume sau legume cu galbenush, sau carnitza de pui cu legume sau ficatel de pui cu legume , sau branzica cu mango , banana. Bem si suc natural cam 70 ml dupa amiaza. Apoi la 7:30 papam cam 200 g cereale muesli cu lapte , cu bucatele de fructe. Mai adaugam cateodata mar ras , sau mango ras. Apoi la 9 fara : 200 ml lapte cu doua lingurite de baby rice amestecat.
Si pana dimineata la 8:30 nani non stop.
Nu e ea grasana pamantului , e firava , dar e foarte energica ( si cand mananca bate din picioare ) dar noi suntem in grafice , asa ca nu ne stresam . Ultima data avea 6.800 kg acum are in jur de 7.400 kg. Ne cantarim o data pe luna. Ca altfel o iau razna ! Si cum o saptamana a fost racita si mucoasa , plus necazurile de la dintzuci .... am slabit destul si nici pofta de mancare nu avem !
Va dorim pofta buna si somnik linistit.
|
|
| leut wrote:Mai...Alex cred ca manaca mai mult decat scrie la tine in meniu... Un meniu pentru o zi arata asa: - ora 7...150-180ml lapte Milumil 2; - ora 10 piure de fructe 180ml; - ora 13 supa crema de legume cu galbenus, carnita de pui, carnita de vita si ficatel (cate 2 zile din fiecare); - ora 16 iaurt cu fructe 180-200ml; - ora 19 cereale cu lapte 180ml; - inainte de culcare 150-180ml lapte MIlumil 2... Cam atat mananca Alex intr-o zi si nu este grasuta, are 8300g. Meniul asta il avem de vreo doua luni si cred ca o sa-l tinem ca-i merge bine...la examenul de luni o sa intreb doctorul sa vad ce parere are.
Leut,
Pai e cam la fel cu ce am scris si eu, doar ca Alex mai are o masa in plus de laptic si mananca si ficatel.
Deci e OK. Mercic ! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| Noi la 9-10 luni papam: - la ora 6-7 dimineata 125-150 ml lapte (praf) Lactovit (pe care ni l-a dat statul pana de curand...asa ca am ramas cu provizii ) - la ora 8-9 dimineata papa o canitza de Milupa (ori cereale cu banana ori 7 cereale) - la ora 12-12.30 papa o canita de gris cu lapte sau pireu de fructe (in functie de provizii...) - la ora 15-16 papa o cana maricica de pireu cu carnita (sau ficatel sau cremvusti sau branzica sau spanac) - la 19-20 papam mar cu biscuite ras sau o canita de Milupa (ca dimineata)...in functie de cat de adormit e...
Bineinteles se adauga suc din plin, doar natural si cat mai...diluat cu apa fiarta si racita... La 10 luni are in jur de 75 cm si 11 kg. |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Noi incepem cu tzitzi pe la 7-8, in mod normal, daca nu avem program de noapte 10-10.30 - cereale si mar ras (mai consistente si date cu lingurita) 14.00 - supa-crema de legume/ piure de legume + carnita de pasare/ vitel/ galbenus 15.30 - tzitzi 17.30 - 18 - bibe cu lapte praf (200 ml) 19.30 - banana+biscuite+branza/ iaurt mamaliguta cu branza (rar) cartof fiert in coaja + branza+mucilagiu de orez (am papat azi si a fost foarte bun) 2 biscuiti fierti+branza+mar si altele, dupa cum am timp si chef 21 - tzitzi
Nu stiu daca e meniul ideal, dar pt noi la 8 luni e ok, ca avem 9.600 (cu tot cu diaree) si 76 cm |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Noi papam cam asa: - 5-6 dimineata tzitzi - 9-10 240 ml lapte - 14-15 150-200 ml supa cu pui, cartofi, ceapa, morcov, telina, pastarnac - 17-18 100 ml fructe pasate sau iaurt (momentan simplu) - 20-21 240 ml lapte |
|

Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| noi avem urmatorul program: 8 - un biberon de laptic cu 4 masuri de cereale 12-crema de legume cu carnita ( pui.. curcan sau vitel) si un iaurt 16-crema de fructe si un mic biberon cu laptic ( scos de la mami) 20-un biberon cu laptic si 4 masuri de cereale noaptea papam titi si intre mese bem suculet de portocale sau mar...binenteles si apa
|
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Citind ce ati scris voi,sa inteleg ca e normal ca dupa 6 luni sa mai treaca pe la titi, pentru cite o portie de laptic,doar de 2-3 ori pe zi? |
|
| Nu stiu ce sa zic, dar al meu sigur va trece mai des .
Andrei mananca laptic de la mami dupa fiecare masa, dar e adevarat ca nu mananca nici piure de fructe si nici supa sau piure de zarzavat in cantitatile pe care le mananca puii vostri. El mananca 1 mar (ceea ce mi se pare suficient, ca si eu ma satur cu 1 mar), adica vreo 80g, si la supita mananca cca 50-60g maxim. Si asta in vremurile bune .
Alice bea si ea foarte mult laptic, cca 750ml/zi. |
|

| Bravo Andreiutului tau ca e asa atasat de titi! Sara chiar daca papa,cantitativ,mai mult decit Andrei,e cu mult mai slabuta si nici cresterea ei in greutate,lunar,nu e spectaculoasa Ce sa-i fac,daca e o agitata ca maica-sa si nu sta locului o clipa?Tot ce asimileaza la o masa cred ca "topeste"imediat... |
|

Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| AdrianaC wrote:Nu stiu ce sa zic, dar al meu sigur va trece mai des  . Andrei mananca laptic de la mami dupa fiecare masa, dar e adevarat ca nu mananca nici piure de fructe si nici supa sau piure de zarzavat in cantitatile pe care le mananca puii vostri. El mananca 1 mar (ceea ce mi se pare suficient, ca si eu ma satur cu 1 mar), adica vreo 80g, si la supita mananca cca 50-60g maxim. Si asta in vremurile bune  . Alice bea si ea foarte mult laptic, cca 750ml/zi.
Subscriu, Adriana! La noi lapticul de la sursa e inca meniul principal ca sa zic asa. |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Dar si la aproape 11 luni Alex papa tzatzica de 2-3 ori pe zi plus inainte de culcare, una-doua noaptea... Deci odata indragostit de tzatzi greu ii mai dezlipesti de langa san. |
|

| Sara noaptea nu mai vrea sa traga la san,ci bea cinci sase inghitituri din bibe.Asta inseamna ca doar ii e sete si ca nu vrea papa? Sa ii dau ceai sau in continuare laptic din bibe,in cursul noptii ,cind nu vrea sa suga? Voi cum procedati? |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Eu zic sa-i dai numai ceiut, poate ii e doar sete, si incet, incet scoateti masa de noapte. |
|
|