Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| In meniurile voastre de gradinita vad margarina, unt, cremvusti, napolitane...astea sunt pentru copii?
din fericire la gradinita alessandrei se mananc corect si se tine cont de dieta mediteraneeana.Adica la felul intai pasta, orez sau minestra.La felul doicarnita de pasare , vita sau peste insotite de verdura. Desert fructe sau suc de fructe.Niciodata dulciuri.
La gustarea de la ora 3 are de acasa :pizza bianca, pizzete sau un mic sandwich cu branza si prosciutto.In loc sw suc prefera apa. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 9/18/2009 Mesaje: 82
| Ma bucur mult ca aveti copii mancaciosi!Aveti grija de ei caci conteaza mult alimentatia in dezvoltarea lor fizica si intelectuala |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Hai ca am reusit si eu sa retin meniul de azi si de ieri.
Deci:
Azi dimineata: - crema de branza - cabanos - ceai cu lamaie
Pranz: - ciorba de zarzavat - musaca cu carne de vita si salata de varza - struguri
Gustare: -lapte cu cereale
Ieri dimi: - cas - tartina cu pate - ceai cu lamaie (vad ca asta e prezent in fiecare dimi)
Pranz: - ciorba de perisoare - branza cu smantana si mamaliga - mere
Gustare: - budinca de orez |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| bereea wrote:In meniurile voastre de gradinita vad margarina, unt, cremvusti, napolitane...astea sunt pentru copii?
Se pare ca da,aproape toate gradinitzele au in programul lor zilnic ceva pregatit cu margarina,nu prea inteleg de ce dar in fine asta este,Raul a mai mancat margarina noi folosim acasa dar ne ajunge cam 1/luna deci iti dai seama ce ne omoram Si am observat nu numai la gradi asta a noastra ca la toate au cam acelasi meniu si incluse in ea o gramada de mezeluri! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 1320
| La noi am vazut ca pun pe tartine unt,nu margarina.Eu nu sunt impotriva untului,e chiar sanatos,in doze mici...Copii au nevoie si de grasimi de origine animala in alimentatie.Cat despre cremvusti,la gradi nu a mancat pana acum,dar ii dau eu acasa(din piept de pui).La gustare papa de regula strudele sau placinte cu mar(deci aici nu-i bai)dar napolitane si alte dulciuri mai primeste de la mine,din cand in cand,dar prefer sa-i fac eu in casa ceva bun.Ideea e ca nu poti avea pretentia sa primeasca la gradi mancare,din punct de vedere calitativ,identica cu cea facuta in casa...Asta e...fiecare cresa sau gradi isi stabileste meniul dupa cum cred de cuviinta cei din administratie.Trebuie sa te conformezi,ca daca nu,nu te obliga nimeni sa ramai..Cam asa se gandeste la noi.Nici eu nu sunt mereu multumita de meniu,dar ce pot face...alti parinti se complac asa si nu pot fi eu mai cu mot sa fac scandal...Incerc sa-i suplimentez acasa dieta cu ce cred ca-i este necesar.Pana acum,nu m-a deranjat ffff tare meniul...fata de cresa unde le dadea jeleuri si napolitane in fiecare zi la desert aici e lux.... |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 9/18/2009 Mesaje: 82
| Sper ca copilasii vostri nu papa din vase de metal asa cum am vazut la Gradinitele din Drobeta |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Buna ziua dragi mamici....sunt noua aici pe forum si sper sa ma ajutati cu sfaturi de care am mare nevoie....dar sa ma prezint...sunt administrator la o gradinita cu program prelungit de stat...incerc din rasputeri sa multumesc toti parintii si pe piticii de la gradi prin meniurile pe care le fac zi de zi(mentionez ca noi nu avem o asistenta medicala asa ca tot necazul pica pe capul meu) Pentru mine cel mai important lucru este ca piticii mei sa plece acasa cu burtica plina si sa manance cat mai sanatos.Taxa de masa la noi este de 7,50 lei pe zi si trag de acesti banuti pt ca trebuie sa ma incadrez si la bani si in normele in vigoare si la gramaje.Asa ca voi incerca sa va spun cam ce mananca ai mei pici si va rog sa ma ajutati cu sfaturi pentru ca va rog sa ma credeti este foarte dificil sa multumesti pe toata lumea.Dimineata eu le dau ceai cu lamaie sau lapte cu paine unt(obligatoriu pt ca margarina nu este conform normelor)cascaval,cremvrusti de pui,sunca,pate cu rosie sau castravete,parizer de vita sau pui...la pranz,ciorbita de zarzavat,de fasole verde,de cartofi,supa cu orez,supa cu galuste...felul 2...pilaf cu pulpe de pui,piure cu piept de pui la gratar(picii mei adora piureul)cu chiftelute la cuptor,legume asortate(preparate in bucatarie la noi nu cumparate)mazare cu pui etc.La gustare le dam banane,compot de mere cu biscuiti,cereale(de porumb) cu lapte,gogosi,placinta cu mere sau cornuri cu mere preparate la noi in bucatarie,placinta cu branza.Astept sfaturi si idei de la dumneavoastra dragi mamici.... Cu respect Roxi :bowing: |
|
| Pai Roxie draga, daca citesti intregul subiect o sa vezi cam ce mananca piticii nostri la gradinitze,fie ele de stat,fie particulare,fie in tara,fie nu si de acolo selectezi cam ce crezi tu ca ar merge!Noi am pus si vom mai pune inca si in continuare meniuri de pe la noi de la gradi! Noi azi am avut asa:
Dimi:pasta de branza cu sunculitza si ou+ceai amiaza:ciorbitza ardeleneasca,pireu cu carnati plecare:baton nestle cu cereale |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Fetelor, voi chiar sunteti nemultumite de meniurile de la gradinite? Din cate scrieti, vad meniuri sanatoase...ce daca mai dau o bucatica de cioco la copiii sau varza calita? Voi nu le dati acasa chiar deloc carnati, cremwursti, pizza, deloc cioco sau nimic dulce-cumparat sau facut in casa? Ei, aflati ca se poate mult mai rau, cu bani mai multi platiti de parinti. La capitolul mancare, la gradinitele de aici se sta foarte prost comparativ cu ce meniuri se prepara la gradinitele din Romania...cu toate ca meniurile se incadreaza in regulile stabilite de Health department (fiecare masa cu grains, fructe si legume proaspete, carne, lactate), nu-s 100% sanatoase, nu prea-s gatite proaspat si portiile sunt mici, foarte mici fata de portiile oferite la gradi din Ro...noroc ca fii-mea merge doar dimineata, o duc dupa ce iau breakfast si o iau inainte de lunch...prinde doar un AM snack, care e de regula compus din pretzels/goldfish/crackers cu felii de fructe si suc natural sau apa...am mai lasat-o si zile intregi si a mancat toate mesele acolo - spre bucuria mea, acolo mananca tot, ca acasa e foarte lenesa si selectiva, uneori sta si 2 ore sa manance un castron cu ciorba sau nu vrea sa manance nimic, fura fructe si-si umfla burta-...Ca sa vedeti ce meniuri sarace ofera copiilor, va dau un exemplu de lunch: spaghetti cu meatballs (nu mai mult de 2 linguri mari cu varf si 2 meatballs potrivite), 3-4 grape tomatoes/ 3-4 raw baby carrots sau 2 bucatele de celery-tulpina, 2-3 felii de fructe proaspete sau din compot cumparat + lapte -natural, nu organic- si apa...aici e regula ca laptele sa nu lipseasca de la nici o masa si este servit rece...sau 2 linguri de piure facut din fulgi si o bucatica de piept de pui/2-3 nuggets, cumparate si incalzite, 2-3 felii de fructe, lapte si apa...macarea se serveste in farfurii, tacamuri(lingurite, dar de regula copiii mananca cu mainile) si pahare de unica folosinta, sa nu stea nimeni sa le puna-n masina de spalat vase sau sa spele la ele...cam asa arata un meniu intreg la un lunch...ce supe/ciorbe,2 feluri de mancaruri si elaborate? cat mai simplu, ieftin si cu cat mai putina munca din partea bucataresei sau personalului gradinitei. Asa este peste tot! Asa ca fiti fericite, ca la cati bani platiti la gradi, copiii mananca foarte bine. |
|
| Chiar atat de rau e? doar e america...tara tuturor posibilitatilor. Noi avem noroc ca in Italia se pune foarte mare accent pe mancare , pe mancare sanatoasa, astfel si la gradi au meniuri bune si sanatoase. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 9/23/2008 Mesaje: 6611
| Ma mai uit si eu ce mananca copilul meu,astazi avem asa:
Paine cu crenvusti,mustar,cascaval si ceai cu lamaie
Pere
Ciorba a la grec si piure cu friptura si salata de varza
budinca
si la plecare......... ,am uitat,pfffffffffffffffffff !!!!
Stiu ca ieri a avut placinta cu mere si marti a avut kiwi si baton cereala de la nestle!!! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Eu sunt multumita de meniul de la gradi- mai sunt si zile cu cate o gustare ciudata, dar nu ma deranjeaza. Tinand cont de faptul ca in familie avem felurile noastre preferate, mancarea de la gradi e mai diversificata decat o facem noi, asa ca din partea mea... numai de bine. Sunt multumita si de faptul ca mananca tot- nu ca acasa, cu mofturi. |
|
| Deci, ieri a mancat pasta al sugo, mozzarella cu rosii si fructe la desert. |
|
| Noi am avut azi asa
Dimi:paine,cremvusti si mustar Gustare:Piersica Amiaza:Supa de taietei Salata orientala cu carnitza de porc
Plecare:Prajitura cu visine |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Bereea,in Italia nu se mananca deloc supe? nici macar pentru copii? |
|
|