Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Ce mananca copiii vostri la gradi? Ce meniuri sunt recomandate pentru prescolari? |
|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| MENIU – VARIANTA A II A
LUNI
Mic dejun – lapte cu orez si paine cu unt si gem Pranz – supa de vita , pilaf cu sos cu carne, limonada Ora 16 – tarta cu fructe Cina – spaghete cu sos si parmegean
MARTI
Mic dejun – ou fiert tare, lapte, paine , sunca de pui Pranz – supa de pui cu galuste, piure cu carne de pui la tava , salata de rosii si castraveti Ora 16 – coltunasi cu branza de vaci Cina – musaca de cartofi cu carne de vaca
MIERCURI
Mic dejun – lapte cu taitei, paine cu unt si miere de albine Pranz – ciorba de legume, varza cu carne , limonada Ora 16 – placinta poale-n brau cu branza dulce Cina – peste cod la cuptor cu morcov
JOI
Mic dejun – lapte, sunca de pui, paine Pranz – ciorba de pasare, musaca de taietei , fruct Ora 16 – salata de fructe (kiwi, portocale, banana, mere) Cina – piure de cartofi si ficat cu rosie
VINERI
Mic dejun – cascaval sau iaurt, biscuiti cu unt, lapte Pranz – supa cu taietei, carne de vita la cuptor cu morcov, limonada Ora 16 – mere coapte Cina – placinta cu carne si fruct
Asta este meniul de prin luna martie, de obicei la 2 luni se schimba ca sa nu se plictiseasca copii. Cand imi transmite noul meniu am sa-l postez iar. Apoi meniul de mai sus sufera modificari daca cere parintele. Alex era in urma unei diaree si i s-a modificat pe o zi tot meniul. Eu nu am voie sa aduc nimic de acasa. |
|
|

| Postez si eu meniul pe sapatamana in curs un pic mai tarziu!
Se mananca foarte bine la gradinita voastra! |
|
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 9/24/2007 Mesaje: 383
| deja imi ploua in gura |
|

Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 1320
| LA cresa e cam asa: Dim-lapte si tartine cu unt+cascaval sau branza topita
Gustare ora 11-out fiert cu paine,portocala,biscuiti,mar ras
Pranz-ciorbita cu carne,felul 2(tocanita de cartofi cu carne,carne de pui cu smantana,musaca de cartofi cu carne,parjolute cu piure si nu mai tin minte,ca le-a dat cam de toate,dar astea le-am vazut mai des )+desert
Gustare seara-lapte cu orez,budinca de gris cu dulceata,budinca de paste cu branza,biscuiti cu lapte,corn 7Days(aici nu prea sunt de acord),branzoiace,iaurt
|
|

| meniu gradinita in saptamana 14-18 aprilie
LUNI
Mic dejun – cereale cu lapte Gustarea1 - fructe Pranz - ciorba taraneasca de legume, snitel de pui cu piure Gustarea2 - Danonino Cina - tartina cu sunca si rosie
MARTI
Mic dejun – tartina cu sunca de pui, lapte cu nesquic Gustarea1 - Salata de fructe Pranz – supa de rosii cu orez, fripturica de pui cu pilaf sarbesc Gustarea2 - pateuri cu branza Cina – Iaurt cu biscuiti
MIERCURI
Mic dejun – Toast cu pasta din braznica de vaci si miere, ceai Gustarea1 - Fructe Pranz – Ciorba de pui cu cartofi, pulpite la cuptor cu legume Gustarea2 - Actimel Cina – orez cu lapte si scortisoara
JOI
Mic dejun – cereale cu lapte Gustarea1 - Salata de fructe Pranz – supa de vitel dreasa cu ou, varza calita cu carnita Gustarea2 - chec cu stafide Cina – mecisori cu lapte
VINERI
Mic dejun – iaurt cu fructe si biscuiti Gustarea1 - fructe Pranz – ciorbita de perisoare, ficatei de pui cu garnitura de orez Gustarea2 - compot de mere Cina – sandwich cu unt si sunca de pui
DESERT: BISCUITI DIGESTIVI DIN CEREALE INTEGRALE
Gradinita noastra nu da peste (chiar daca este fara solzi ), aceasta fiind recomandarea Ministerului Sanatatii pentru ca pestele vine, de obicei, congelat. Inspectoarea sectorului 3 a interzis pestele in meniul copiilor!
Meniul se schimba saptamanal. |
|

Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| Super meniurile !!! Imi si amintesc cu mare drag de perioada in care am fost la gradi. In mod special, imi ramane in memorie gustul extraordinar al supei de pui cu galuste si mazare si al placintei cu mac (asa ca la gradi n-am mai mancat niciodata !!! ce bune erau !!! Nu reusesc nicicum sa "copiez" gustul de atunci ) |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| Pofta mare pitici! |
|

| fdianamaria wrote:Super meniurile !!! Imi si amintesc cu mare drag de perioada in care am fost la gradi. In mod special, imi ramane in memorie gustul extraordinar al supei de pui cu galuste si mazare si al placintei cu mac (asa ca la gradi n-am mai mancat niciodata !!! ce bune erau !!! Nu reusesc nicicum sa "copiez" gustul de atunci  )
Asa imi aduc eu aminte de cartofii de biscuiti. Numai la gradi aveau un gust de-mi ploua in gura si acum! |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| mai, la voi la ce ora e cina?stau copiii la gradi pana la cina?
si ca sa fiu on topic: cine stie cum se fac papanasii la gradi, ca la medeea tare-i plac? |
|

| codruta wrote:mai, la voi la ce ora e cina?stau copiii la gradi pana la cina?
La noi cina se serveste la ora 17:45, dar eu o iau acasa dupa ce-si ia gustarea de la ora 16:00. |
|

| Meniu gradinita in saptamana 21-25 aprilie
LUNI
Mic dejun – ou cu cascaval, ceai Gustarea1 - fructe Pranz - supa de legume cu taitei de casa, fripturica de pui la tava cu salata Gustarea2 - compot de mere Cina - sandwich cu sunca si ardei gras
MARTI
Mic dejun – cereale cu lapte Gustarea1 - Salata de fructe Pranz – ciorba de loboda cu orez, mancarica de cartofi cu carne de vitel Gustarea2 - actimel Cina – taitei cu lapte
MIERCURI
Mic dejun – iaurt natur cu biscuiti Gustarea1 - Fructe Pranz – supa de legume, ostropel de pui cu piure Gustarea2 - cozonacel cu rahat Cina – gris cu lapte
JOI
Mic dejun – tartina cu unt si gem, ceai Gustarea1 - Salata de fructe Pranz – ciorba taraneasca cu legume, ciulama de pui Gustarea2 - danonino Cina – iaurt cu biscuiti
VINERI
Mic dejun – cereale cu lapte Gustarea1 - fructe Pranz – supa de pui, tocanita de legume cu carne Gustarea2 - iaurt cu fructe Cina – toast cu cascaval
DESERT: BISCUITI DIGESTIVI DIN CEREALE INTEGRALE |
|

Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| la gradinita unde merge Leea, meniul se afiseaza zilnic, nu pe o saptamana intreaga. eu nu prea retin meniul pe intreaga saptamana, dar stiu cu precizie cand mananca supa de galusti ca pe urma tot cere toata saptamana si mie nu-mi iese ca la gradi.
un ex ar fi mic dejun: lapte cu fulgi de porumb pranz: ciorba de legume, spagheti cu sos si carne, prajitura de casa (in fiecare zi le coace cate ceva copiilor, mai putin vinerea cand primesc iaurt casa buna) gustare (ora 16.00): budinca de macaroane cu branza
sau mic dejun: paine cu unt si cascaval, ceai pranz: supa de pui cu taitei de casa, piure de cartofi si ficatei, prajitura de casa gustare: fructe (mar sau banana sau portocala sau salata de fructe).
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Mariuta, este gradinita de stat, nu?! La fel este si la noi, meniul se afiseaza doar pt. 1 zi si este la fel ca cel descris de Mariuta. Au mic dejun, pranz si gustarea la ora 15.30-16 apoi merg acasica.
aaaa, am uitat sa mentionez ca eu ii dau Deei sa manance si inainte sa plece la gradi, pe la 7.30 si imediat cum vine de la gradi, la ora 16 isi mamanca ciorbica/supica acasa, chiar daca a mai avut la gradi la pranz .... pt. ca mi s-a plans ca e putina mancare la gradi si ii este foame
Nu ii primeste cu pachetele (si eu sunt total de acord) pt. ca fiind numai gradinite de stat in oras sunt parinti cu foarte mari posibilitati si parinti fara, iar unii copilasi se simt prost cand vad ce au colegii in pachetele |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/26/2006 Mesaje: 291
| Asta ma gandeam si eu, ca e de stat, cand am citit postarea Mariutei, ca prea seamana cu ce papa piticul meu. La astea particulare, de la meniu miroase a bani multi . La Arad, la gradi particulare, am auzit ca le comanda la catering papa. Noi avem cam asa, in valoare de 5 lei/zi: Mic dejun: ceai (mai des)/lapte, tartine cu branza/margarina/salam Pranz: supa/ciorba si fel II cu carne, de multe ori porc, feluri obisnuite si un mic desert cumparat/fruct Gustare ora 15,30-16: paine cu finetti/tartina cu salam/iaurt de fructe/felii de cozonac Saracut, zic eu, si nici nu respecta nevoile copilasilor de fructe si legume proaspete. Cand il vad pe al meu cum se repede la painea cu finetti ... |
|
|
|