Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Asaaaa, s-ar putea sa fi ramas fara menajera exact in prag de sarbatori... constat saptamana viitoare. Ma suna tipa luni sa-mi spuna ca are copilul bolnav tare si nu are cum sa-l duca la gradinita, asa incat ramane acasa cu el si vine miercuri. Azi ma trezesc cu ea la usa de mana cu copilul ... bolnav Cand vad, tinand cont prin ce-am trecut in ultimile saptamani cu viroza Alexiei(si nu s-a terminat)mi se urca toate alea la cap ...Si o intreb de ce a venit cu copilul... la care-mi raspunde ca nu i-l primeste la gradi, dar e doar racit si nu e nicio problema. I-am zis ca atata timp cat eu am grija de copilul meu daca se imbolnaveste, ca ma chinui cu ea de 3 sapt. si ca am schimbat 3 tratamente si ca nu-s dispusa sa o expun, eu hotarasc daca e sau nu vreo problema si ca as fi preferat sa stea acasa si sa aiba grija de fetita decat sa vina cu ea la mine. Asta se putea rezolva printr-un telefon. I-am vorbit calm si frumos si i-am zis ca o astep lunea viitoare. Din felul in are a reactionat si cum a trantit usa nu cred ca o mai vad ... si eram foarte multumita de ea Cred ca sunt iar in cautari. |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Oana, mie mi s-a parut normala atitudinea ta, avand in vedere prin ce treceti ,de atatea zile , cu boala Alexie! Spor la cautat- si gasit! - alta menajera, daca va fi cazul! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Oana, ai rabdare pana lunea viitoare si vezi tu daca e cazul sa cauti alta. Nu cred ca cineva vrea sa ramana fara serviciu de sarbatori, asa ca oricat de suparata a plecat, ii va trece pana luni! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Kali, atitudinea ta a fost pe deplin justificata. Chiar daca copilul ei nu era bolnav nu vad ce cauta cu ea la facut curat. daca-i fata desteapta nu se va pierde cu firea si va veni luni la serviciu |
|

| Sper sa aveti dreptate. Multumesc mult |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 3065
| Kali , cred ca orice MAMA ar fi facut la fel in locul tau .Iar menajera ...vorba fetelor , ii va trece pana luni si o sa vezi ca va veni la munca ...ca are nevoie de bani de sarbatori !! |
|

|
|
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Kali, ai reactionat foarte bine si .... corect ! Daca a fost multumita de tine si de plata , sigur se intoarce. |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 2/23/2010 Mesaje: 127
| Fetelor nu mai vrea nimeni menajera ma ofer eu sa fac serviciu asta Nu am loc de munca si in plus nu imi place sa stau degeaba.Cine ma vrea sa imi spuna si vin cu placere la fetele care stau in Bucuresti.Deci astept oferte . |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| In perioada asta cred ca sunt multe familii care ar avea nevoie de ajutor la curatenie si gatit pentru Paste. Succes la gasit ceva de lucru, Cappy! |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Feteloooor, cele care aveti ajutor la curatenie, spuneti-mi si mie va rog cum si cat le platiti ca sunt intr-o dilema... Pupici. |
|

| Depinde cum te intelegi cu ea, de program si ce ii ceri sa faca. In mod normal, daca-i oferi stabilitate si continuitate, poti negocia binisor.
Pe a mea o am de cativa ani, deja, si se pune problema altfel decat la inceput. Ca sa-ti raspund la intrebari, de ceva vreme am schimbat tactica si o impart cu mama. Pentru 4 zile pe saptamana primeste 860 ron de la amandoua. Acum... depinde cum are si mama nevoie de ea. In principiu la mine vine de 3 ori/sapt. insa sunt cazuri in care are mama nevoie de ea 2 zile pe sapt., asa ca o rareste la mine. Foarte rar dar se intampla.
Deci are ziua de marti libera. Daca se nimereste vreo sarbatoare in zilele de lucru, sta acasa insa e platita 100%. Cu diverse ocazii primeste cadorui iar masa o ia la noi.
La mine, pe langa curatenie, calcat, spalat, se mai ocupa si de copii din cand in cand in sensul ca, de ex., daca vin de la scoala le da ea sa manance si mi-i pune la citit. Sau, in diminetile cu scoala/gradi, vine mai devreme si ma ajuta sa pregatesc copiii de plecare. La mama are clar mai putine de facut insa e casa mare. |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| 860/ luna?
Eu am nevoie ocazional, sa zic odata sau de maxim 2 ori pe luna, cateva ore - o zi. Cat ar trebui sa-i dau de exemplu pt 4-5 ore (ca mai mult nu poate, are job) sau pt toata casa (4 camere, bucatarie, 2 bai) menaj usor - aspirat, sters praf, eventual dat cu mopul, fara geamuri, sters faianta, calcat, etc. |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Cam 10lei pe ora se practica la Pitesti. |
|

| bulibuli wrote:860/ luna?
Eu am nevoie ocazional, sa zic odata sau de maxim 2 ori pe luna, cateva ore - o zi. Cat ar trebui sa-i dau de exemplu pt 4-5 ore (ca mai mult nu poate, are job) sau pt toata casa (4 camere, bucatarie, 2 bai) menaj usor - aspirat, sters praf, eventual dat cu mopul, fara geamuri, sters faianta, calcat, etc.
Da, pe luna.
Nu recomand plata cu ora pentru ca au tendinta de a o lalai in ideea de a pierde mai mult timp pentru a lua mai multi bani - asta la modul general - insa daca e conditionata de cele 4-5 ore libere, atunci ar fi ok. Deci 40-50 lei/zi creed ca e rezonabil. Discuta cu ea.
Oricum, cred ca ceea ce vrei tu sa faca ii ia mai putin de 4-5 ore daca e harnica.
|
|
|