Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17818
| Este utila o menajera si cand anume ? Ati apelat sau ati apela la serviciile unei menajere ?
Eu am chemat pana acum cred ca de vreo 4 ori pe cineva sa imi faca si mie curat, pentru ca eu nu ma prea puteam misca, o data cand am nascut-o pe Alice, o data de un Craciun, un Paste si acum dupa ce l-am nascut pe Andrei.
Mie mi se pare utila o menajera pentru ca te scuteste pe tine de treaba si poti sa te ocupi mai mult de copii. Problema insa este ca gasesti destul de greu (eu cel putin) o persoana care sa iti vina de 2-3 ori / sapt sa iti faca curat, in care sa ai incredere si sa nu trebuiasca sa pierzi timpul fiind tot timpul cu ochii pe ea.
Mai sunt si firmele de curatenie la care nu am apelat pana acum pentru ca cred ca sunt foarte scumpe.
Ce ar trebui sa faca o menajera ? Cu cat ati fi dispuse sa o platiti pentru 1 zi de munca ?
La mine cand a venit ultima oara mi-a facut baia mica (spalat tot-tot, faianta, gresie, WC, cadita, chiuveta), camera lui Alice (geamuri, aspirat, spalat pe jos, sters praful), camera lui Andrei (geamuri, aspirat, spalat pe jos si sters praful) holul, bucataria (aici a stat cel mai mult pentru ca a spalat tot, a sters si mobila, si accesoriile, gresia, faianta, geamurile, etc) si cam atat ca restul nu a mai apucat ca s-a terminat ziua. Pentru asta i-am dat 250.000 lei si 1 masa calda, 1 cafea, tigari. O fi mult, o fi putin ? Nu stiu, dar eu clar nu as fi putut sa le fac operata fiind. |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Eu as vrea sincer o menajera sa imi vina macar o data pe luna pentru curatenie ca la carte. Eu fac curat saptamanal, plus spalat pe jos in fiecare zi ca sa nu se puna praful, dar le fac pe fuga, cat e David linistit (bine macar ca nu se sperie cu zgomotul de la aspirator, ca nu e prea silentios). Legat de menajera, nu vrea sotul meu sa angajam una. Zice ca face el, dar tot timpul e ocupat si tot eu ajung sa fac. 250 mii + ce i-ai mai dat, nu mi se pare mult. Bunica sotului meu i-a dat unei femei 1 milion pentru curatenie generala, cu spalat faianta, gresie, varuit in bucatarie, spalat usi + tocuri, balcon, perdele, aspirat covoare + curatat apoi cu solutie. nu i-a dat nimic de mancare. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Am incercat si eu sa-i bag pe gat lui taica-meu o menajera dar nu mi-a iesit... Cica numai mama si cum mine stim randuiala casei si n-are nevoie de intrusi Eu daca as fi o femeie ocupata si cu o casa mare mi-as lua o menajera , tot asa, ca sa mai petrec putinul timp cu fetele.Insa as cauta una care sa mai fi lucrat in case si i-as cere referinte. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Eu sunt Pro. Acasa ai mei au o doamna care vine de cand eram eu la generala saptamanal. Are grija si de catel , face si mancare , face casa cap coada toate intr-o zi. E super. Suntem foarte apropiate de ea. Si e de incredere. Niciodata nu a disparut sau lipsit ceva. E platita zilnic cu 250.000, 300.000 si manancala noi in ziua aia. Dar oricum nu se pune problema asa. Cand gateste ceva bun isi ia si ea acasa , daca e ii dam si noi ce avem noi . Cand arenevoie de ceva vinela noisi de fiecare data o ajutam . Eu sunt 100% pro. Aici nu e cazul , ca ma descurc singura deocamdata. Dar cine stie..... Oricum , conteaza mai mult tipul caracterului , pentru ca fiecare trebuie sa se modeleze pe cerintzele" clientului", sa fie de incredere.... etc... etc.... |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Ideea cu menajera mi-a venit de la Kali asa ca o sa o pun in practica joi cand tremur de nerabdare sa vad si pe altul frecand podelile la mine acasa. Ideea este ca m-am saturat pana peste cap de curatenia care pana a doua zi dimineata tot harababura devine. O voi plati 50 mii pe ora si va veni saptamanal. Imi tin pumnii mie sa-mi placa ce iese de pe urma ei ca de nu tot eu devin Stapana Mopului. |
|

Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| g_nicoleta2000 wrote:... cand tremur de nerabdare sa vad si pe altul frecand podelile la mine acasa.
Am ras cu lacrimi. Iti doresc sa fii multumita de ea... Iti recomand ceva, insa. Incerca sa negociezi cu ea astfel incat sa o platesti pentru ziua de munca. In acest fel este interesata sa termine mai repede- a se citi: sa fie eficienta. Daca o platesti cu ora, se va intiiiinde mult si bine pentru a lua mai multi bani... eu sunt patzita.
Uite ca nu stiam de topicul asta Noi am avut menajera in casa de mici, deci sunt obisnuita cu ideea de a face altcineva curatenie. Mama are si acum desi au ramas singuri in casa + o doamna care le face mancare. Faza cu doamna-bucatareasa nu am incercat-o pana acum pentru ca inca fac fata. In schimb menajera avem de cand ne-am mutat la casa noastra... de fapt am tot avut, ca le-am tooooot schimbat pana am gasit pe cineva care face curatenie pe gustul meu. Vine de 2 ori/sapt. E grea perioada de acomodare cu respectiva... pana incepe sa cunoasca apartamentul si sa se obisnuiasca cu pretentiile tale. Tot in perioada asta cam trebuie sa stai dupa ea sa-i arati ce si cum... dupa aceea, e o placere. Efectiv nu te doare capul. Doamnei care vine la mine (Ana) ii dau 350.000/zi ( de curatenie ca la carte)+ masa de pranz+ cafele cate doreste (de obicei nu vrea si trebuie sa ma rog de ea). |
|

| Ahaaa, deci mai bine cu ziua la plata! Si intr-o zi face toata casa? Tu stai cu ea si-i arati ce si cum? Eu ma gandeam sa-i trasez niste sarcini: curata frigiderul exterior+ interior, sters dulapul de bucatarie, podelele, aragazul..... Si sa ma astept si la dejamagiri? Eu o vreau perfecta ca nu stiu de unde sa mai caut alta; asta este sora unei cunostinte. |
|

| g_nicoleta2000 wrote:Ahaaa, deci mai bine cu ziua la plata! Si intr-o zi face toata casa? Tu stai cu ea si-i arati ce si cum? Eu ma gandeam sa-i trasez niste sarcini: curata frigiderul exterior+ interior, sters dulapul de bucatarie, podelele, aragazul..... Face toata casa intr-o zi, dar nu mai stau dupa ea. Am facut chestia asta la inceput, vreo 2-3 ture, ca sa-i arat cum se trage una- alta... ca mai e un sertar nu-stiu-unde... ca solutia aia trebuie folosita intr-un mod anume si pentru ceva anume... etc. Dupa aia mergeam dupa ea si ii spuneam ce nu-mi place la prima vedere. Acum observ de obicei dupa ce pleaca (se mai intampla, nu are cum sa fie perfect) si-i spun urmatoarea data, iar ea insista asupra lucrului care nu mi-a placut.
g_nicoleta2000 wrote:Si sa ma astept si la dejamagiri?  Eu o vreau perfecta ca nu stiu de unde sa mai caut alta; asta este sora unei cunostinte.
Eu am schimbat vreo 7-8 menajere, dintre care numai 2 mi-au placut. E greu sa gasesti pe cineva care sa fie pe placul tau... greu sa fii diplomata si sa-i spui ce nu-ti place, fara sa o jignesti... Trebuie multa rabdare la inceput. Succes si... sa-mi spui si mie prima impresie! |
|

| Kali, sper sa-mi reuseasca incercarea cu menajera. Am chiar mare nevoie de ajutor. Tu de unde ai reusit sa probezi menajerele? mergi pe mana firmelor de menaj sau tot prin cunostinte? |
|

| g_nicoleta2000 wrote:Kali, sper sa-mi reuseasca incercarea cu menajera. Am chiar mare nevoie de ajutor. Tu de unde ai reusit sa probezi menajerele? mergi pe mana firmelor de menaj sau tot prin cunostinte?
Nooo, prin cunostinte. Noroc ca are mama multe prietene, toate cu menajere si astfel mi-au fost recomandate. Firme specializate? Nu stiu daca sunt in Suceava... dar mai stii? Insa cred ca ar fi mult mai scumpe.
|
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17818
| Nico, sa fii foarte atenta cum iti lucreaza, sa nu stea degeaba sau sa o lalaie numai pentru ca e platita cu ora.
Eu am chemat vinerea trecuta pe cineva, ca sambata aveam petrecerea, a stat de la 12:30 la 20:30, deci 8 ore, si i-am dat 350.000 + mancare, cafea.
Din pacate e cam mosmondita si in 8 ore a apucat sa faca numai baia mare - dar luna, inclusiv spalat de faianta, bucataria, dar la fel - absolut tot, aragaz, hota, mobila, geamuri, faianta, gresie ... si holul.
Nu a apucat sa faca baia mica, dormitoarele si sufrageria. Eu am facut in timpul ala sufrageria si dormitorul mare.
|
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| de la cunostintele mele care folosesc stiu ca in IASI se da 300-350.000 mii LEI /8 ORE, +mincare si unele nu prea sunt multumite de ele.... altele da depinde de oameni si bafta , si le gasesc prin cunostinte, dar la noi sunt si firme care fac treaba asta stiu pe cineva care a chemat firma si a fost multumita, au venit cam 3 oameni care au facut luna un apartament " pentru paste", nu au avut ce cauta in dulapuri in rest au facut tot de la scuturat covoare, spalat gemuri, lustre " si dupa aragaz" eu inca n -am folosit dar nu se stie niciodata |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Eu n-am folosit, dar am cunostinte care au menajera. Cred ca m-am obisnuit sa-mi fac singura, si parca nu e chiar bine ca nu mai reusesc sa fac totul, acum cu Miru. Poate pentru sarbatori sa cer ajutorul unei fete |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Eu cunosc in parc o mamica care este de "meserie" menajera, dar povestea de scoruri mult mai mari.Merge numai la familii bune, ambasodori, bla-bla..Nu stiu cat timp sta (de la cateva ore pana la 8-10 ore iar tariful parca este undeva de la 1 mil in sus)! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| stele_pe_cer wrote:...Nu stiu cat timp sta (de la cateva ore pana la 8-10 ore iar tariful parca este undeva de la 1 mil in sus)!
Atunci sa mearga in continuare la ambasadori |
|
|