Medici stomatologi - Recomandari
Subiectul anterior · Subiectul urmator
praslea_cel_voinic
Scris: Saturday, February 5, 2011 8:56 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/19/2009
Roxana, imi pare rau ca ai avut o experienta negativa. Din nefericire, in Romania nu se fac radiografii de rutina la examenul clinic, asa incat nici tu, dar nici respectiva Dr. nu aveti o baza pt respectivele obturatii...Cat despre marmoratii...nu ai definitia corespunzatoare, sunt carii incipiente remineralizate. Fluorizarea e indicata atat timp cat caria e inca in smalt. Se mai pot face sigilari. Oricum, daca sunt semne de intrebare asupra unei leziuni, sunt mai multe metode de diagnostic pe langa examenul clinic....Sorry de off topic...:018: Numai bine.
stiuriuc roxana
Scris: Sunday, March 6, 2011 6:36 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
sa va spun citeva lucruri pe care le-am omis in mesajul anterior ,a umblat la 11 dinti a intervenit la orice punt minuscul negru sau liniuta maro,a zis ca pt a mi face albire trbuie luate cu freza cariutele pe pe 2 premolari pe care am avut 2 punte negre cit virful unui ac nu exagerez se vedeau doar cu oglinda maritoare,apoi sa razgindit si a zis ca trebuie luate toate cariile nu doar cele de pe dintii care trebuie albiti ci din toata gura,eu am intrbat-o de ce sa interveniti asupra tuturor face ti albirea doar pe zimbet nu in santuri si foseltele maselelor si ale premolarilor si ea imi raspunde ei vaporii peroxidului de hidrogen circula in gura si intra in orice punct de carie minuscul si e nenorocire ,mie mi sa parut logic sa faca rau peroxidul daca ajunge la o carie dar ideea e daca sunt puncte incipente de carie minuscule care abia le vezi cu oglinda maritoare nu agata sonda deci inca nu prezinta cavitate si cel mai probabil sunt doar in smalt cum naiba le poate face rau peroxidul ?si daca ii pasa asa mult de dintii mei de ce a pus plombite A 3 la culoarea dintilor mei ,dupa ce facea albirea avea sa fie dintii mai albi si plombele mai inchise si ea de colo daca tot o sa ti se para plombitele galbene si dupa ce facem albirea zgirii pe deasupra flou pe care ti lam pus si pun mai deschis...............cred ca si a batut joc de mine in mare stilsi eu ca o cretina am stat sa ma tortureze la 11 dinti pt puncte microscopice in smalt,pt ca dupa ce ma-m documentat ca sa nu ramin tot proasta dupa ce sia batut joc de mine doctorita aia am realizat ca la un punct cit dimensiunea unui punct facut cu virful unui ac foarte ascutit e greu de crezut ca a trecut de smalt cu spunea ea,ca sa ajunga in dentina,faptul ca a zis ca sunt carii tunel iarasi ma face sa cred ca e mintomana,am auzit ca exista posibilitatea sa fie carii tunel dar ele sunt foarte rare si toti dintii cu plombe sa aiba carii tunel iarasi nu e posibil..........am impresia ca pt niste puncte care puteau fi tratate cu flor mi-a facut gauri cu turbina din belsug si eu am stat ca o cretina sa ma tortureze crezind ca io de fapt imi salvez dintii la cit smalt si dentina a sacrificat ea pt punctele ala care numai ea stie daca erau realmente carii incipiente ,ea lea facut mai mult rau decit bine sacrificind atiita smalt si dentina pt niste jucarii de cariute...........problema e ca eu nu pot face nimic ,ea mia luat banii si-a batut joc acum sta relaxata si cheltuie banutii mei la shopping iar eu pling de zor reprosindu mi ca degeaba am 24 de ani si sincer asta e cea mai mare prostie pe care am facut-o in viata mea ,sa am incredere intr-undoctor sa il las sa imi gaureasca atiita dinti nu stiu de ce am stat nici eu nu imi explic acum totul mi se pare logic dar atunci erau orbita de explicatiile ei de altfel imbecile dar daca eu am facut greeseala si iam zis ca sunt pt prima oara la stomatolog ea ce a zis hai ca e mica si proasta o ciuruiesc si imi iau banutul ,va rog sa imi spuneti e adevarat ca daca vrei albire trebuie sa iti ia orice carie minuscula incipenta orice colorare orice linie?asta asa asa pt mine ca sa gasesc un raspuns ca pe internet parerile sunt impartite unii spun ca la cariutele incipente se face o sigilare largita altii spun ca e bine sa le ei din stadiul cel mai incipient ,iar altii doctori sp[pun ca daca sonda nu agata nu se bag pt ca oricum plombitele in 5 7 8 ani cad si iarasi pt a curati trebuie sacrificata dentina si smalt sanatos ,unii spun ca la cariutele incipiente daca dai cu mult folr se remineralizeaza altii spun ca degeaba tori flor ca nu are nici un efect cariuta fie ea si incipenta va avansa in ani,in special in perioada in care o femeie e insarcinata cariutele incipente o iau razna si se transforma realmente in carii......am auzit atiitea pareri incit nu stiu ce sa spun oricum metoda doctoritei alina lupu e cea mai agresiva cu putinta asta e clar probabil avea chef de gaurit si eu eram cel mai totntut candidat,sper ca nu va-m plictisit cu mesajul asta interminabil,dar mie imi face bine sa vb despre asta sint nevoia sa gasesc un raspuns char daca va fi nefavorabil si ma va intrista si mai tare ,va multumesc si astept parerile voastre despre tratamentul cariilor incipiente
cristina ghita
Scris: Sunday, March 6, 2011 11:04 AM

in scopul diagnosticarii precoce a cariilor se recomanda radiografii prin tehnica interproximala. se mai numesc si radiografii interproximale( sau bitewing in engleza).

aceste filme, bine executate, dau informatii esentiale asupra coroanelor dintilor, asupra cariilor dintre dinti si de pe suprafetele ocluzale, asupra recidivelor de carie (astea sunt cariile prezente sub plombe), sau asupra cariilor secundare marginale (astea fiind cariile care se fac la marginea plombelor).
mai departe, mai aflam informatii importante despre modul in care sunt puse plombele: se vor vedea cu claritate daca obturatiile interproximale (plombele dintre dintisorry )sunt sau nu debordante, sunt sau nu corect adaptate si finisate!

dar cel mai interesant este ca poti depista leziunile incipiente dintre dinti, pe care la un examen clinic sumar in cabinet le poti rata cu usurinta.
cariile astea interproximale apar mai ales din cauza ca nu folosim firul de matase (ata interdentara), si evolueaza cativa ani pana ajung sa se manifeste in vreun fel (dureri, modificarea culorii dintelui in apropierea vecinului, scamosarea firului la curatarea interdentara, sangerari, mirosuri etc etc). e mult de discutat.

eu una consider ca orice om care vrea sa isi pastreze dintii sanatosi trebuie sa isi faca periodic o evaluare printr un astfel de film la fiecare 2 ani, presupunand ca intre timp merge la un medic familiarizat cu depistarea si tratarea din timp a leziunilor carioase.

celor din bucuresti interesati de astfel de filme le recomand cu caldura clinica medident FM, calitatea imaginiloe e deosebit de buna, permitand diagnosticarea cu usurinta a cariilor interdentare!
Dr. Mihnea cafadaru
Scris: Sunday, March 6, 2011 12:35 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 2/19/2008
cristina ghita wrote:
in scopul diagnosticarii precoce a cariilor se recomanda radiografii prin tehnica interproximala. se mai numesc si radiografii interproximale( sau bitewing in engleza).

aceste filme, bine executate, dau informatii esentiale asupra coroanelor dintilor, asupra cariilor dintre dinti si de pe suprafetele ocluzale, asupra recidivelor de carie (astea sunt cariile prezente sub plombe), sau asupra cariilor secundare marginale (astea fiind cariile care se fac la marginea plombelor).
mai departe, mai aflam informatii importante despre modul in care sunt puse plombele: se vor vedea cu claritate daca obturatiile interproximale (plombele dintre dintisorry )sunt sau nu debordante, sunt sau nu corect adaptate si finisate!

dar cel mai interesant este ca poti depista leziunile incipiente dintre dinti, pe care la un examen clinic sumar in cabinet le poti rata cu usurinta.
cariile astea interproximale apar mai ales din cauza ca nu folosim firul de matase (ata interdentara), si evolueaza cativa ani pana ajung sa se manifeste in vreun fel (dureri, modificarea culorii dintelui in apropierea vecinului, scamosarea firului la curatarea interdentara, sangerari, mirosuri etc etc). e mult de discutat.

eu una consider ca orice om care vrea sa isi pastreze dintii sanatosi trebuie sa isi faca periodic o evaluare printr un astfel de film la fiecare 2 ani, presupunand ca intre timp merge la un medic familiarizat cu depistarea si tratarea din timp a leziunilor carioase.

celor din bucuresti interesati de astfel de filme le recomand cu caldura clinica medident FM, calitatea imaginiloe e deosebit de buna, permitand diagnosticarea cu usurinta a cariilor interdentare!

Excelent!
Anelise
Scris: Tuesday, June 7, 2011 5:26 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
spideru81 wrote:
Buna ziua,
Am avut neinspiratia sa merg la un medic stomatolog pe care mi l-a recomandat o buna prietena. Sa va spun despre experienta mea:
Problema : 2 bucati maselute de imbracat .
Actor principal : Dr stomatolog Bereny Virginia, avand cabinetul in str Pasului, nr 21 (in spate la biserica Armeneasca).
Rezolvare : Dupa o saptamana sunt fericita posesoare a noilor mele maselute. Urmez cu strictete sfatul dnei doctor si nu mananc 3 ore -cred ca au fost 5-6 iar seara iau o mica gustare,totul pentru protectia danturii : 2 rosii si o felie de paine cu unt + salata verde.
Finalitate : In timp ce mancam linistita simt ceva nisipos si deja ma gandesc ca nu am spalat bine salata...surpriza : era portelanul de la lucrare!!
Concluzie : Am ramas fara portelan, a trebuit sa fac lucrarea la alt medic ( alti bani, alt timp pierdut...) iar banii platiti dr. Bereny stau bine-mersi in buzunarul acesteia.
Nu recomand acest asa-zis dr. stomatolog.

misha wrote:
Si de ce nu te-ai dus inapoi cu reclamatiile de rigoare?
Anelise
Scris: Tuesday, June 7, 2011 5:27 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Asta vroiam sa intreb si eu ... doamna respectiva stie? angel Eu as fi mers inapoi, as fi discutat, as fi asteptat explicatii si eventual o rezolvare si daca nu as fi fost tratata corespunzator abia atunci nu as mai fi recomandat persoana respetiva.
kristina_tm
Scris: Tuesday, July 5, 2011 9:56 AM

Eu am fost saptamana trecuta la un cabinet nou dechis in Timisoara,foarte modern, DentalTours.
Mi-a placut foarte mult doamna doctor Marcu Bianca,tanara amabila si lucreaza ingrijit,foarte atenta si draguta.
eu care nu eram `prietena` cu cabinetele stomatologice pot spune cu caldura ca voi reveni acolo.
medici simpatici si amabili,conteaza foarte mult sa stabilesti o legatura buna cu medicul stomatolog.
deasemenea am observat ca au loc loc special de joaca pentru copii,bar si medici special pentru copii.
interesant,modern si frumos!
chrisvalentin
Scris: Tuesday, July 26, 2011 7:20 PM

Ca stomatolog bun....bun chiar foarte bun pentru Timisoara....v-o recomanda cu drag si cea mai mare incredere pe dr.Raluca Bouleanu de la MallDental Timisoara incinta mall parter,mi-am lasat pe mana ei dintii din fata si nu-mi pare rau o clipa....o doctorita extraordinara...numai cuvinte de lauda la adresa ei.

dianamarinache
Scris: Friday, July 29, 2011 9:17 PM

Buna!! si eu am avut destule experiente neplacute cu medicii stomatologi. de vreo 3 ani insa merg la un cabinet pe grivita, in bucuresti. Mi-a placut foarte mult cum am fost tratata de doamna doctor si preturile nu-s mari deloc. plus ca daca ai mai multe probleme face reduceri substantiale.clinica se numeste Implant Dent Tehnic...si va dau si site-ul..cine stie, poate aveti nevoie.o a fiti uitimi k mai exista asa oameni, care nu lucreaza doar pt bani, ci si din pasiune. best dental
Atom
Scris: Thursday, August 11, 2011 12:43 PM

ziua buna mamici,

noi ne tratam intensiv la dr. alina stoianof gheorghiu. eu si micuta noastra de 7 ani am purtat aparate dentare cu rezultate foarte bune. totdata si tratamentele stomatologice generale l-am facut tot acolo. dna doctor este o profesionista desavarsita si are calitatea de a iti spune tot ce face, foloseste camera intraorala si preturile sunt corecte cred eu. cabinetul este prin militari. are si site daca nu ma insel, dar apare si pe google.

recomand cu caldura.
Petrean Laura
Scris: Thursday, August 18, 2011 7:48 PM

ARIAL Dent
Este cel mai bun si cel mai modern cabinet stomatologic din Cluj. Garantez!cool
Roxana Petrescu
Scris: Tuesday, September 13, 2011 6:21 PM

Buna,

Eu azi am fost cu fetita mea la un cabinet prin zona Pod Cotroceni, la o doamna dr.pe nume Vivian Sendroiu.Cabinetul se numeste Vivclinique, este de fapt o clinica de stomatologie, am vazut ca sunt pe internet, daca-i cautati.
Ce mi-a placut acolo e ca au avut radiologie si nu ne-au trimis in alta parte sa facem radiografie, iar cabinetul de pediatrie arata impecabil.

Pentru mine am sa rezolv problemele tot acolo, dupa ce termin cu ale fiicei mele.Am vazut ca sunt foarte apropiati de pacient, si asta cel putin mie imi creaza o stare de confort.
Preturile sunt ok si din ce am inteles de la ei au mereu tot felul de promotii, asta cautam acum sa vad daca gasesc pe internet ceva.

Va doresc tuturor sanatate, ca=i mai buna decat toate, si sa ajungem la doctori numai preventiv :)
Laurentiu
Scris: Thursday, September 15, 2011 12:21 PM

Adevarat,la Vivclinique consoarta mea ma trimite sa-mi ingrijesc dintzii, dar la sediul nou nu am ajuns inca, mergeam pe vremea cand aveau cabient la Kogalniceanu.
Mi-a placut in general cam tot, mai putin ca nu am gasit pliante, au doar listele de preturi la vedere, am cerut o data si pliante in ideea sa le duc la colegi si n-au avut.
In rest numai de bine. Fiindca sunt client mai vechi beneficiez cand si cand de bonusuri, ultima oara mi-am facut detartraj :D

costin
Scris: Saturday, September 17, 2011 11:01 AM

AdrianaC wrote:
Ce medici stomatologi recomandati si de ce medici e bine sa ne ferim ?
de4kids...copilul a deschis gura a numarat cariile...sau dus 90RON...fara sa-i faca nimic...totul a durat 2 minute....
Laurentiu
Scris: Monday, September 19, 2011 8:16 PM

Poate asta a fost pretul consultatiei si ar fi urmat tratamentul, eu cred ca asa e peste tot...de-asta e bine ca schimbam impresii si ne mai informam unii pe altii, in general e bine sa mergi pe cai umblate de altii inaintea ta.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.