Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Dragelor, as vrea sa stiu daca se mai dau medicamente gratuite 100%pentru gravide.Daca se poate si un link catre legea care stipuleaza acest lcuru....tare mult mi-ati fi de ajutor ! |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Nici o graviduta din Ro nu imi poate spune daca se mai dau medicamente gratuite ? |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 10/16/2007 Mesaje: 318
| Stie careva, daca utogestanul se da gratuit la toate gravidele sau doar la cele care nu au venituri sau au salariul minim pe economie? Mie medicul de familie mi-a zis ca nu beneficiez de gratuitate pt. ca sunt salariata |
|
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| felyy wrote:Stie careva, daca utogestanul se da gratuit la toate gravidele sau doar la cele care nu au venituri sau au salariul minim pe economie? Mie medicul de familie mi-a zis ca nu beneficiez de gratuitate pt. ca sunt salariata
Eu nu am mai primit gratuit utrogestant sau materna din luna a 3a sau a 4a, deci acum aproape 3 ani, din acelasi motiv, ca avem venituri peste medie, ca doar de asta am contribuit la asigurari, sa dea gratuit numai la cine nu munceste. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Eu am primit toata sarcina, dar parca nu gratuit ci compensat nu stiu cat la suta... asta nu stiu daca se datoreaza sau nu faptului ca medicul ne este prieten de familie; oricum, nici nu s-a pus problema de venit.. |
|
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
| felyy wrote:Stie careva, daca utogestanul se da gratuit la toate gravidele sau doar la cele care nu au venituri sau au salariul minim pe economie? Mie medicul de familie mi-a zis ca nu beneficiez de gratuitate pt. ca sunt salariata
Draga felly,ce iti spun acum iti zic in calitate de farmacist si de fosta gravida,asa ca poti merge la medicul de familie sa-i zici ce iti scriu eu aici:
Chestia cu veniturile e relativa tare si iti explic si de ce : crezi ca aia de la CAS au habar de cati bani ai tu sau eu? Totul ramane la latitudinea medicului de familie,adica daca vrea iti scrie reteta gratuita,daca nu , iti scrie compensata.Medicul meu de familie mi-a scris reteta gratuita in timpul sarcinii si crezi ca a verificat CAS-ul ce venituri am eu ca sa-l ia la rost de ce mi-a scris? Hai sa fim seriosi! Bine ca scriu retete la cei care le duc pachete,cu medicamente de valori pana-n 3 milioane cat e permis,iar respectivii se duc dupa aia si le schimba in farmacii mai mici pe produse cosmetice...frumos nu? Ca dupa aia sa zica medicii ca nu mai au plafon sa scrie retete....asta se intampla in Romania.
Am trimis o gramada de gravide inapoi la medicii de familie sa le rescrie retetele pentru ca le scrisesera compensate si o parte au reusit cu argumentele de mai sus,doar unde n-a fost bunavointa nu s-a rezolvat. Utrogestanul e gratuit,da,Elevit-ul are o mica diferenta de plata si pe reteta gratuita.
Spune-i medicului asa: Daca va cere CAS-ul bani pentru ca mi-ati scris mie reteta gratuita,va platesc integral reteta,dar daca nu,imi platiti dvs.tratamentul,ca doar cotizez la CAS si macar atat sa ma pot folosi de drepturile mele.
Pupici si tupeu! Nu te lasa! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Le-as da un bobarnac celor ce schimba medicamente pe cosmetice e practica veche, da` nu mai comentez. eu am beneficiat acum aproape 4 ani de medicamente gratuite, doar gravibinon si ginypral, prenatal (materna) nu se compensa pe atunci. |
|
| mariuta wrote:Le-as da un bobarnac celor ce schimba medicamente pe cosmetice e practica veche, da` nu mai comentez. eu am beneficiat acum aproape 4 ani de medicamente gratuite, doar gravibinon si ginypral, prenatal (materna) nu se compensa pe atunci.
Doar aia care au cunostinte in farmacii mici,unde nu e legata casa de marcat de calculator si se bate direct pe casa sau in farmacii de la tara,pot schimba medicamente pe cosmetice.Din pacate,iti spun ceva si mai nasol.In Satu-Mare am vazut asistenti medicali care scoteau din spital medicamentele si le schimbau la farmacie tot pe cosmetice,mai nasol nu? Si bietii pacienti isi trimiteau rudele sa le cumpere medicamente din farmacie pentru uz in spital. |
|
| pai cunostintele ca doar nu da la oricine intra in farmacie si cere cosmetice in loc de nus` ce medicament scump. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 10/16/2007 Mesaje: 318
| Stiti care e faza,ca sunt prietena cu doctora de familie si am crezut-o ,dar cand am ajuns la farmacie ,farmacista ,pe care o cunosteam,mi-a zis ca o pot lua gratuita.Asa ca m-am intors inapoi si i-am zis sa mi-o dea gratuita si sa-mi scrie si Elevitul.Nu prea a vrut ,dar pana la urma nu am lasat-o pana nu mi-a dat gratuit,doar la Elevit am mai platit 11.5 RON. Am intrebat pt. ca atunci cand am plecat de la doctora mi-a zis ca nu vrea sa-i faca probleme cei de la CAS si nu stiam sigur cum e legea.Dar i-am zis ca nu au cum sa stie cei de la CAS ,cat am eu salariul,ca nu o sa caute toate gravidele.Sincer mi se pare o tampenie sa platesc atatia bani la sanatate si sa nu beneficiez , culmea este ca mai si lucrez in sanatate. |
|
| sistemul de asigurari sociale de orice fel din Romania e total de cele mai multe ori incurajeaza tocatul de frunze la caini si privitul pe geam, nu trebuie sa ne mai mire nimic |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| E ingrozitor ce scrieti aici !! Ma apuca groaza pe cand o sa fiu iar burtica... Degeaba am cunoscut-o pe doctorita de familie ca de ziua mea m-a plimbat de 2 ori pana la analize si inapoi pentru ca, din dezinteres, a uitat sa puna 2 parafe pe hartia cu analize La Glad nu-i scrie niciodata retete, nici macar compensate. Ii cumpar eu de la farmacie cu pret intreg. Si...cica e cunostinta buna !!! |
|
| felyy wrote:Stiti care e faza,ca sunt prietena cu doctora de familie si am crezut-o ,dar cand am ajuns la farmacie ,farmacista ,pe care o cunosteam,mi-a zis ca o pot lua gratuita.Asa ca m-am intors inapoi si i-am zis sa mi-o dea gratuita si sa-mi scrie si Elevitul.Nu prea a vrut ,dar pana la urma nu am lasat-o pana nu mi-a dat gratuit,doar la Elevit am mai platit 11.5 RON. Am intrebat pt. ca atunci cand am plecat de la doctora mi-a zis ca nu vrea sa-i faca probleme cei de la CAS si nu stiam sigur cum e legea.Dar i-am zis ca nu au cum sa stie cei de la CAS ,cat am eu salariul,ca nu o sa caute toate gravidele.Sincer mi se pare o tampenie sa platesc atatia bani la sanatate si sa nu beneficiez , culmea este ca mai si lucrez in sanatate.
Ma bucur ca ai rezolvat problema,bine i-ai zis,aia de la CAS au destule pe cap cu verificatul si preluatul retetelor ca sa stea sa mai verifice cati bani au gravidele,sa fim seriosi. |
|
| fdianamaria wrote:E ingrozitor ce scrieti aici !! Ma apuca groaza pe cand o sa fiu iar burtica... Degeaba am cunoscut-o pe doctorita de familie ca de ziua mea m-a plimbat de 2 ori pana la analize si inapoi pentru ca, din dezinteres, a uitat sa puna 2 parafe pe hartia cu analize La Glad nu-i scrie niciodata retete, nici macar compensate. Ii cumpar eu de la farmacie cu pret intreg. Si...cica e cunostinta buna !!!
De ce nu ii scrie lui Glad retete gratuite,ca e copil? Compensate n-are cum sa-i scrie,ca la copii se scriu gratuite. Ia cititi aici cum e cu retetele ca am explicat eu de ce se platesc diferente la retetele gratuite. http://forum.7p.ro/Default.aspx?g=posts&t=5243 Va pup cu drag pe toate si luptati pentru drepturile pe care le aveti voi si piticii vostri! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| Multumim, Oana pentru lamuriri si sper sa se schimbe ceva, candva. |
|
|