Maternitatile bune se "bat" pe mamici
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Scris: Wednesday, January 31, 2007 9:57 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Maternitatile bune "se bat" pe mamici
30 Ianuarie 2007
Ionela Croitorescu

Numarul maternitatilor particulare a crescut in ultima perioada, insa nici cele de stat nu se lasa mai prejos si contra-ataca cu oferte tentante.

Fie ca au "scoruri" mult prea mari, fie ca sunt prea putine si concentrate in zonele dezvoltate, maternitatile din sistemul privat raman accesibile unui numar redus de romance.

In Bucuresti sunt trei maternitati functionale si doua in asteptare, in timp ce provincia se poate lauda cu doua maternitati particulare la Cluj, dintre care una nedeschisa.

Pe de alta parte, maternitatile de stat au inceput si ele sa contraatace cu saloane renovate si conditii mai bune.

Bebelusi de lux

Singurele maternitati integral particulare functionale sunt cele de la spitalele bucurestene Euroclinic si Saint Lukas si cea de la Clinica Hipocrate din Cluj.

Daca la Saint Lukas Hospital clientela este aleasa pe spranceana, numarul membrilor care au acces la servicii fiind limitat la 1.500, Euroclinicul se vrea o unitate spitaliceasca pentru toata lumea. La Hipocrate, potrivit directorului sau, doctor Honorius Nanu, vin mai mult viitoarele mamici ale caror sarcini sunt cu risc ridicat.

Deschis in urma cu un an si doua luni, Saint Lukas Hospital propune membrilor doua programe, unul de supraveghere a sarcinii si altul de asistare la nastere.

Investigatii 4D pe intreaga perioada a sarcinii, recoltarea si crioconservarea de celule stem de la fat, nastere sub apa in colaborare cu o clinica din Belgia sunt posibile pentru o suma maxima de 10.000 de euro. De la deschidere, Saint Lukas Hospital a adus pe lume 11 bebelusi de lux.

Mai vechi pe piata cu cateva luni decat Saint Lukas Hospital, Euroclinic se mandreste cu peste 200 de bebelusi adusi pe lume. Si aici copilului i se pot recolta celule stem din cordonul ombilical, taticul poate asista la nastere si ambii parinti pot beneficia de cursuri in care sunt invatati cum sa isi creasca mai bine copiii. La Euroclinic, o nastere pe cale naturala costa aproape 6.000 de lei, iar o cezariana aproape 8.000.

In martie se va deschide si cea de-a treia maternitate integral privata din capitala, la spitalul Life Memorial Medlife, a carei inaugurare a fost deja facuta saptamana trecuta.

Accesul la serviciile medicale ale noului spital privat se va face pentru cei care au asigurari la Medlife, dar si pentru cei care platesc cu banul jos. O cezariana la noul spital va fi cu 20% mai ieftina decat in celelalte, aproximativ 1.500 de euro cu tot cu cazare.

Doua maternitati private in Cluj

In cele sase paturi de la Maternitatea Hipocrate din Cluj au fost adusi pe lume, in sase ani, aproximativ 300 de copii, dintre care 120 prin cezariana. Nasterea aici este mai accesibila, variind intre 1.500 si 2.000 de lei.

De aproape trei ani, Spitalul Interservisan din Cluj asteapta sa-si deschida maternitatea. "Eu nu pot cere 1.000 sau 2.000 de euro pentru o nastere. Astept sa se materializeze legea asigurarilor private sau sa accepte Ministerul Sanatatii sa acopere o parte din costurile unei nasteri la privat: un fel de coplata de la jumatate pana la doua treimi din intreaga suma. La un pret de 25 de milioane, mamica ar plati maxim 7-8 milioane, restul ar fi acoperiti de minister", propune directorul spitalului, profesor doctor Teofil Pop.

Centrul Medical Unirea si Centrul Medical Romar au avut si ele ideea deschiderii unei maternitati, dar de aceasta data in parteneriat cu spitale de stat. Practica nu este tocmai agreata de cei din sistemul 100% privat, care sustin ca pacientele care aleg parteneriatele public-privat platesc la fel ca la particular pentru servicii de stat.

Centrul Medical Unirea colaboreaza cu Spitalul Elias din Capitala, unde are doua rezerve cu frigider, aer conditionat, televizor. Pentru o nastere pe cale naturala, clientele CMU platesc aproximativ 1.300 de euro, iar pentru o cezariana, 1.800 de euro.

La aproape un an dupa ce anuntasera ca se lanseaza cu o maternitate la Spitalul Polizu, Centrul Romar inca nu a deschis portile, asteptand legea asigurarilor private de sanatate. O nastere naturala va costa aici 600 de euro, iar o cezariana, 900 de euro.

Si statul are rezerve

Cum chiria platita de centrele private spitalelor pentru gestionarea rezervelor din spitalele de stat este mica, conducerile multor unitati medicale au decis sa-si administreze singure rezervele.

"Daca le inchiriam altcuiva, primeam chirie 400 de euro pe luna. Asa, avem propriile noastre rezerve care ne aduc pe luna aproximativ 1.000 de euro", spune Raluca Ioan, directorul medical al Institutului pentru Ocrotirea Mamei si Copilului "Alfred Rusescu".

Pentru sume ce variaza intre 75 si 500 de lei pe zi, o mamica poate inchiria o rezerva cocheta la spitalele Pantelimon, Polizu, Universitar sau Filantropia din Capitala.

SURSA
Andi&Mariuca
Scris: Thursday, February 1, 2007 8:01 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 5089
se mandreste si Brasovul cu o maternitate privata! a fost inaugurata in 15 decembrie si a devenit functionala din 15 ianuarie! yes

aici este un link:

http://www.clinicaeva.org/
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.