Masti cosmetice
Subiectul anterior · Subiectul urmator
taki
Scris: Tuesday, December 26, 2006 10:53 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006

Sint usor de preparat in casa si oricum iti cumperi de la piata toate ingredientele. Nici o masca cumparata din magazin nu va avea un efct atit de bun ca cea facuta de tine din ingrediente 100% naturale.

Pentru tenul uscat fac minuni florile de tei, nalba, musetel, galbenele, plante cu proprietati hidratante, emoliente.
Pentru tenul gras sau acneic sint recomandate florile de levantica, frunzele de nuc, salvia, recunoscute pentru calitatile astringente si antiseptice.
Petalele de trandafir, de crin au proprietati tonifiante, fiind potrivite oricarui tip de ten. Plantele se folosesc fie proaspete, fie uscate.
Pentru ca masca sa fie omogena, se adauga galbenus de ou, miere si chiar fructe proaspete.
In mastile antiacneice sau antiseboreice se va folosi argila (gasesti pliculete in comert) sau tinctura de propolis, cunoscuta pentru proprietatile sale dezinfectante.

Pentru ochii obositi, incercanati, sint indicate compresele cu infuzie concentrata din flori de tei. De asemenea, infuzia calduta din flori de tei este recomandata dupa demachiere datorita proprietatilor sale hidratante si emoliente. Florile de tei sint cunoscute pentru efectul lor calmant, de aceea o baie in care se adauga un saculet cu flori este o binefacere dupa o zi stresanta.

Compresele cu infuzie din flori de albastrele sint indicate impotriva cearcanelor.
Pentru tratarea tenului obosit si pentru netezirea ridurilor, iti poti pregati masca din ceai caldut de albastrele si argila. Masca o aplici pentru 20-30 de minute, apoi o indepartezi cu apa calduta. Albastrelele decongestioneaza si calmeaza pielea sensibila si obosita. Datorita proprietatilor tonifiante pe care le au, mastile cu albastrele sint indicate in tratarea muschilor lasati ai fetei.

Prepara o apa de fata, care e buna si pentru ochi din 100 g de flori pe care le oparesti intr-un litru de apa, le lasi sa se infuzeze o ora, apoi o strecori si o pui in flacoane de sticla. Cind ai ochii iritati imbibi doua discuri demachiante in apa de panselute le aplici peste pleoape si le lasi 20 de minute. La fel pentru fata, dupa demachiere, apa de panselute are efect tonic si intirzie aparitie ridurilor.
taki
Scris: Tuesday, December 26, 2006 10:58 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Masti de fata pentru ten gras

Masca cu faina de ovaz

Amestecati sucul de la o jumatate de lamaie cu o jumatate de pahar de faina de ovaz si albusul unui ou, dupa care aplicati pasta obtinuta pe pielea fetei si indepartati-o cand este uscata. Prin aceasta metoda va veti curata si purifica tenul, eliminand particulele de praf si excesul de sebum.

Masca cu flori de cimbrisor

Masca sub forma de comprese faciale cu infuzie de flori de cimbrisor este indicata pentru tenurile seboreice. La 1 litru de se folosesc 50 g planta, iar compresa se tine pe fata 10 – 12 minute.

Masca cu capsuni

Pentru tenul gras e indicata o masca preparata din capsuni zdrobite, amestecate cu albus de ou.

Masca din rosii

Fiind acide, rosiile sunt recomandate pentru tenul gras, seboreic. Se pot folosi tamponandu-va fata cu o felie de rosie coapta, proaspata. Nu aplicati suc de rosii pe o piele deshidratata, sensibila, in special pe gat. Fiind foarte acid, poate produce iritatii pielii. Masca de rosii se poate folosi aproape in tot cursul anului. In afara continutului mare de vitamine, rosiile sunt un mijloc excelent de curatire a tenului si de eliminare a punctelor negre.

Masca cu malai

Amestecati o lingurita de malai cu sucul de la o lamaie, o lingurita de lapte si o lingurita de ulei de masline. Se lasa pe piele cam jumatate de ora si dupa se clateste cu apa calda din abundenta.

oanamaria
Scris: Wednesday, January 12, 2011 10:00 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Eu folosesc mastile din comert si sunt multumita ,dar in ultimul timp nu prea am mai avut cele 10min care imi trebuiesc pentru a-mi pune o masca.plans
bereea
Scris: Wednesday, January 12, 2011 10:08 PM
Nivel

Inregistrat: 3/29/2007
Eu n-am folosit niciodata o masca de fata, dar poate ar fi timpulras
oanamaria
Scris: Wednesday, January 12, 2011 10:12 PM
Nivel

Eu folosesc masti hranitoare ,nu din alea pretentioase .
bereea
Scris: Wednesday, January 12, 2011 10:22 PM
Nivel

Inregistrat: 3/29/2007
Din alea as avea nevoie si eu.Ca nu mai am de mult 20 de ani si incep sa apara ridurile
oanamaria
Scris: Thursday, January 13, 2011 7:33 PM
Nivel

Acum mi-am aplicat o masca cu minerale din Marea Moarta de la AVON.Miroase superb si lasa fata ca de bebelus!dance
kali
Scris: Friday, January 14, 2011 9:54 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Eu nu folosesc... sunt prea lenesa. Ma mai ia, uneori, excesul de zel, insa nu ma tine mult.
Prefer sa merg la cosmetica, sa ma bibileasca altcineva.
Cris-DL
Scris: Friday, January 14, 2011 9:59 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/4/2006
bereea wrote:
Eu n-am folosit niciodata o masca de fata, dar poate ar fi timpulras

Subscriuras
oanamaria
Scris: Friday, January 14, 2011 10:03 AM
Nivel

Si eu sunt lenesa si uneori nu mai am puterea seara sa -mi mai aplic si pe tub scrie ca se face de 2ori pe saptamana sic si eu mi-am propus ca macar o data pe saptamana sa -mi fac o masca ca merit si eu un mic rasfat.angel
raly
Scris: Friday, January 14, 2011 9:19 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Oana si mie imi place masca asta e super!cool Da si eu cam uit sa o folosesc!sic
oanamaria
Scris: Wednesday, February 9, 2011 12:49 PM
Nivel

Sunt mandra de mine ca macar 1 data pe saptamana imi fac un gomaj si-mi aplic o masca!angel
Anelise
Scris: Wednesday, February 9, 2011 7:57 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Felicitari, Oana! pupici Si eu sunt lenesa! Imi propun multe, dar doar cand am eu o anumita stare le si fac! sic
oanamaria
Scris: Thursday, June 30, 2011 9:29 AM
Nivel

Nu mai sunt constanta in a -mi aplica masca ,acum cam la 1luna ma mai rasfat cu cate o masca si un gomaj(in ordine inversa-intai gomaj si apoi masca).Sunt mereu pe fuga si alea 10min.cat trebuie sa stau cu masca mi se par o vesnicie.
kali
Scris: Thursday, June 30, 2011 9:36 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Nici eu nu-s mai constiincioasa. Tot asa am ramas.
Da' nu cred ca-i mare paguba.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.