Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Sint usor de preparat in casa si oricum iti cumperi de la piata toate ingredientele. Nici o masca cumparata din magazin nu va avea un efct atit de bun ca cea facuta de tine din ingrediente 100% naturale.
Pentru tenul uscat fac minuni florile de tei, nalba, musetel, galbenele, plante cu proprietati hidratante, emoliente. Pentru tenul gras sau acneic sint recomandate florile de levantica, frunzele de nuc, salvia, recunoscute pentru calitatile astringente si antiseptice. Petalele de trandafir, de crin au proprietati tonifiante, fiind potrivite oricarui tip de ten. Plantele se folosesc fie proaspete, fie uscate. Pentru ca masca sa fie omogena, se adauga galbenus de ou, miere si chiar fructe proaspete. In mastile antiacneice sau antiseboreice se va folosi argila (gasesti pliculete in comert) sau tinctura de propolis, cunoscuta pentru proprietatile sale dezinfectante.
Pentru ochii obositi, incercanati, sint indicate compresele cu infuzie concentrata din flori de tei. De asemenea, infuzia calduta din flori de tei este recomandata dupa demachiere datorita proprietatilor sale hidratante si emoliente. Florile de tei sint cunoscute pentru efectul lor calmant, de aceea o baie in care se adauga un saculet cu flori este o binefacere dupa o zi stresanta.
Compresele cu infuzie din flori de albastrele sint indicate impotriva cearcanelor. Pentru tratarea tenului obosit si pentru netezirea ridurilor, iti poti pregati masca din ceai caldut de albastrele si argila. Masca o aplici pentru 20-30 de minute, apoi o indepartezi cu apa calduta. Albastrelele decongestioneaza si calmeaza pielea sensibila si obosita. Datorita proprietatilor tonifiante pe care le au, mastile cu albastrele sint indicate in tratarea muschilor lasati ai fetei.
Prepara o apa de fata, care e buna si pentru ochi din 100 g de flori pe care le oparesti intr-un litru de apa, le lasi sa se infuzeze o ora, apoi o strecori si o pui in flacoane de sticla. Cind ai ochii iritati imbibi doua discuri demachiante in apa de panselute le aplici peste pleoape si le lasi 20 de minute. La fel pentru fata, dupa demachiere, apa de panselute are efect tonic si intirzie aparitie ridurilor. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Masti de fata pentru ten gras
Masca cu faina de ovaz
Amestecati sucul de la o jumatate de lamaie cu o jumatate de pahar de faina de ovaz si albusul unui ou, dupa care aplicati pasta obtinuta pe pielea fetei si indepartati-o cand este uscata. Prin aceasta metoda va veti curata si purifica tenul, eliminand particulele de praf si excesul de sebum.
Masca cu flori de cimbrisor
Masca sub forma de comprese faciale cu infuzie de flori de cimbrisor este indicata pentru tenurile seboreice. La 1 litru de se folosesc 50 g planta, iar compresa se tine pe fata 10 – 12 minute.
Masca cu capsuni
Pentru tenul gras e indicata o masca preparata din capsuni zdrobite, amestecate cu albus de ou.
Masca din rosii
Fiind acide, rosiile sunt recomandate pentru tenul gras, seboreic. Se pot folosi tamponandu-va fata cu o felie de rosie coapta, proaspata. Nu aplicati suc de rosii pe o piele deshidratata, sensibila, in special pe gat. Fiind foarte acid, poate produce iritatii pielii. Masca de rosii se poate folosi aproape in tot cursul anului. In afara continutului mare de vitamine, rosiile sunt un mijloc excelent de curatire a tenului si de eliminare a punctelor negre.
Masca cu malai
Amestecati o lingurita de malai cu sucul de la o lamaie, o lingurita de lapte si o lingurita de ulei de masline. Se lasa pe piele cam jumatate de ora si dupa se clateste cu apa calda din abundenta.
|
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Eu folosesc mastile din comert si sunt multumita ,dar in ultimul timp nu prea am mai avut cele 10min care imi trebuiesc pentru a-mi pune o masca. |
|
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Eu n-am folosit niciodata o masca de fata, dar poate ar fi timpul |
|
| Eu folosesc masti hranitoare ,nu din alea pretentioase . |
|
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Din alea as avea nevoie si eu.Ca nu mai am de mult 20 de ani si incep sa apara ridurile |
|
| Acum mi-am aplicat o masca cu minerale din Marea Moarta de la AVON.Miroase superb si lasa fata ca de bebelus! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Eu nu folosesc... sunt prea lenesa. Ma mai ia, uneori, excesul de zel, insa nu ma tine mult. Prefer sa merg la cosmetica, sa ma bibileasca altcineva. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| bereea wrote:Eu n-am folosit niciodata o masca de fata, dar poate ar fi timpul Subscriu
|
|
| Si eu sunt lenesa si uneori nu mai am puterea seara sa -mi mai aplic si pe tub scrie ca se face de 2ori pe saptamana si eu mi-am propus ca macar o data pe saptamana sa -mi fac o masca ca merit si eu un mic rasfat.
|
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Oana si mie imi place masca asta e super! Da si eu cam uit sa o folosesc! |
|
| Sunt mandra de mine ca macar 1 data pe saptamana imi fac un gomaj si-mi aplic o masca! |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Felicitari, Oana! Si eu sunt lenesa! Imi propun multe, dar doar cand am eu o anumita stare le si fac! |
|
| Nu mai sunt constanta in a -mi aplica masca ,acum cam la 1luna ma mai rasfat cu cate o masca si un gomaj(in ordine inversa-intai gomaj si apoi masca).Sunt mereu pe fuga si alea 10min.cat trebuie sa stau cu masca mi se par o vesnicie. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Nici eu nu-s mai constiincioasa. Tot asa am ramas. Da' nu cred ca-i mare paguba. |
|
|