Chestionar intrebare: Ce alegeti sa va cumparati?
Alegere Voturi Statistici
Masina noua 30 69%
Masina second-hand 12 27%
Nu conteaza 1 2%
Nu stiu 0 0%

Masini noi vs masini second-hand
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bereea
Scris: Monday, June 27, 2011 2:49 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mela wrote:
Mercedesul nu e deloc "dureroasa la buzunar".
in 2 ani jumate noi i-am facut o revizie generala si am schimbat placutele de frana pe fata,am platit in total in jur de 450 de euro.
la cat de confortabila e,la cat de usor se conduce si se intretine,la cat de putin consuma,isi merita banii.

cred ca chestia cu "dureroasa" la buzunar tine de fiecare buzunar in parte.Ce e dureros pentru unii , nici nu se simte la altii...e o chestie subiectiva
delfinasa
Scris: Monday, June 27, 2011 7:41 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Eu stiu ca cu cat masina e mai luxoasa si noua, cu atat e mai scump totul la ea.
cute_babies_of_mine
Scris: Monday, June 27, 2011 9:04 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
oanamaria wrote:
Pe mine putin ma intereseaza cum conduce X sau Y cat timp nu ma afecteaza pe mine.sorry
Dar sa ne intoarcem la subiectul discutiei care este cu totul altul.
M-am tot uitat azi la masinile din clasa mica pentru oras si toate costa in jur de 10 000 de euro cu cele mai putine dotari .Ce ma enerveaza si e derutant pretul de genul 5500 de euro -apoi mic cu 3 prime de casare -si facand o socoteala simpla ajunge masinuta tot la 10 000 pe putin.
Asa ca pentru mine o masinuta second-hand ca o avem pe Jetta noua si super buna.

Si eu am vrut sa-mi iau un Citroen C3 nou-nout, dar preturile nu au fost deloc incurajatoare. In plus, voiam sa fie hidramata cutia, nu manuala, iar in Romania - cel putin pe site-ul Citroen - nu am gasit. Asa ca am optat pentru un second hand, adus de vreo 6 luni in tara, din Belgia. Arata impecabil - tapiteria e gri deschis si nu are o pata sau urme de murdarie!!!!!! - , e full-option, asa ca... ma declar super multumita, mai ales ca, la stilul meu de condus, consumul e pana in 3.8 la 100 km. E perfecta pentru luat copiii dupa mine, dus la tenis sau inot, si tot felul de alte activitati.
Masina de baza, un Suzuki SX4 pe benzina, a fost noua la cumparare. Dar pretul mult mai convenabil decat la Citroen.
Asa ca... tine de buzunarul fiecaruia.
Mela
Scris: Monday, June 27, 2011 10:45 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
cu cat e mai noua masina cu atata nu trebuie sa bagi bani deloc in ea.
eu am avut si o Dacie,nu era veche cand o conduceam,sa va spun cat am avut de reparat la ea? ba ii pica una,ba alta,ba iesea rugina pe ea...o gramada de banuti s-au dus si acolo.

Cute,sa conduci cu placere noua masinuta sofer
bereea
Scris: Tuesday, June 28, 2011 8:20 AM
Nivel

N-as zice ca e obligatoriu.Prima masina pe care am cumparat-o in Italia era un Renaul Laguna de 6 ani.Am tinut-o 4 ani si am bagat in ea fix 40 de euro de reparatii.Urmatoarea a fost mult mai noua si ne-a rupt la bani, iar la urma ne-a lasat in drum exact in ziua cand plecam in vacanta .Ba se strica una, ba alta, era prea pretentioasa, prea multa electronica.
babydelicios
Scris: Tuesday, June 28, 2011 8:25 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 6/13/2011
Pai pe mine ma costa 15 milioane pe an numai casco.apoi rca-ul,apoi benzina....doamne iarta-ma da` daca un schimb de ulei e 10 milioane e putin?Si trebuie schimbat in functie de cati km faci cu masina.O revizie facuta din la 5000 apoi 12000 sau asa dac de fiecare data dai 15 milioane......brrrrrrrrrrr....chair daca ai venituri mari totusi.....si fereasca sfantul sa se strice ceva la ea....daca la un peugeot 206 din 2006 costa arborele cotit 36 milioane la mana a doua.....am facturi la dosare....
Masina economica inseamna una la care o avarie sa zicem la o bieleta amarata(drumurile nostre tampite,mama lor,)nu te duce la mai muklt de 2 milioane plus manopera si nu la reprezentanta ci la un service obisnuit.Noi avem doua masini,una mare pentru mine si copil si una mica pentru facut piata si stiu cam cat ma ajung astea doua.....in conditiile in care pe aia mica nu am pus niciodata decat ulei si cauciucuri de doua ori in cinci ani....iar asta mare e noua si am facut doar ce scrie in carte,strict.

babydelicios
Scris: Tuesday, June 28, 2011 8:27 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 6/13/2011
Masinile frantuzesti gen citroen.peugeot,renault sunt foarte scumpe la piese si scumpe pentru calitatea lor slaba.Renault-ul e facut si din fibra de sticlahohot Nu merita decat daca esti dispus sa bagi bani intr-una in ele.

bereea
Scris: Tuesday, June 28, 2011 8:33 AM
Nivel

babydelicios wrote:
Masinile frantuzesti gen citroen.peugeot,renault sunt foarte scumpe la piese si scumpe pentru calitatea lor slaba.Renault-ul e facut si din fibra de sticlahohot Nu merita decat daca esti dispus sa bagi bani intr-una in ele.

Draga mea, esti prost informata.Renault-ul pe care l-am avut eu a obtinut 5 punte la siguranta, cel mai inalt punctaj.S-a intamplat sa intre unul in mine si abia daca a indoit un pic tabla
Este o masina calitativa, dar pretentioasa.Si depinde si de norocul fiecaruia la ce masina nimereste.Eu am avut o cunostinta care a cumparat masina noua, nu-mi amintesc marca, si a avut pronbleme cu ea mereu.numai la mecanic statea.Masina este o loterie:poti castiga sau pierde.
Din cate s epare tu ai gandirea tipic romaneasca:numai masinile nemtesti sunt bune.Te cam inseli.
oanamaria
Scris: Tuesday, June 28, 2011 9:34 AM
Nivel

Inregistrat: 4/22/2009
Eu zic mereu ca masina cea mai buna este cea pe care o avem.sic
oanamaria
Scris: Tuesday, June 28, 2011 9:34 AM
Nivel

Momentan ma opresc la Skoda fABIA 2 -nu am pretentii mari nu?!
Eu nu sunt pasionata de condus ,o voi face de nevoie ,dar nu pot sa conduc orice rabla ,ci ceva care sa-mi placa si sa fie reletiv noua.
kali
Scris: Tuesday, June 28, 2011 9:48 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
oanamaria wrote:
Eu zic mereu ca masina cea mai buna este cea pe care o avem.sic

hohot Nimic mai corect!
Mela
Scris: Tuesday, June 28, 2011 10:02 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
Bereea,ai si tu dreptate,depinde cum o nimeresti.
in fine...eu vorbesc doar din experienta masinilor conduse de mine,nu ma bag la ce nu stiu,habar nu am cum e Renault,Peugeot sau Skoda.
as fi curioasa de un Audi,cum e la drum,cum se conduce,cat consuma...

Oana,te contrazic,eu imi doresc ceva mai bun sic
oanamaria
Scris: Tuesday, June 28, 2011 11:18 AM
Nivel

Noi suntem foarte multumiti de Jetta pe care o avem si o indragim foarte mult si nu ne trebuie altceva mai bun momentan .
Asa in visele noastre avem si noi dorinte ,dar mai greu de atins.
De exemplu Sorin viseaza la o limuzina Mercedes(nu stiu sa-ti spun clasa sau modelul),dar noua sare de 37 000 euro ,iar noua ne trebuie casa nu limuzine de lux.
Daca sotul meu ar fi lucrat in strainatate la functia care o are aici ar fi avut salariul de cel putin 5-6 ori mai mare si altfel ar fi stat treburile.
giulia_mamik
Scris: Tuesday, June 28, 2011 11:39 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/22/2010
Noi am avut un Ford Mondeo care a mers brici.Am fost nevoiti sa il vindem ...in lipsa de finantecry .Am de 5 ani jumate permis si am condus doar de cateva ori.IMi doresc o masina si second hand numai sa am cu ce imi face treabaplans
aurishta
Scris: Tuesday, June 28, 2011 12:13 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
Noi tocmai ne pregatim sa cumparam un Logan Break SH, pentru cele sapte locurisic Acum avem o Nubira, dar este tare dificil daca trebuie sa mergem toti undeva!ras
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.