Chestionar intrebare: Ce alegeti sa va cumparati?
Alegere Voturi Statistici
Masina noua 30 69%
Masina second-hand 12 27%
Nu conteaza 1 2%
Nu stiu 0 0%

Masini noi vs masini second-hand
Subiectul anterior · Subiectul urmator
babydelicios
Scris: Saturday, June 25, 2011 8:31 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 6/13/2011
7l/100 mixt sau drum intins?
Sau oras?

Consumul mixt se face in anume conditii,consumul la drum intins intr-un anume fel,iar consumul in oras e altul.Toate cartile tehnice dau consumul teoretic stabilit prin conducerea constanta cu o anumita viteza pe un anume tip de drum.In general astea mari te mananca la oras.Aia habar nu am ce viteza aveau da` eu eram cea mai crizata cand pagubele erau ale lor.Si focusul meu are consum in acte 5.9 la suta dar consuma mixt 6.9,drum intins 4.6 iar oras 9...deci.....

totul e relativ.

Editez sa zic ca eu conduc sportiv o masina grea?Ce iese de aici?Am observat si eu ca daca merg babeste,asa linistit consuma mai putin da` mie nu mi se potriveste...:018:
bereea
Scris: Saturday, June 25, 2011 9:11 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mixt.
A sti sa conduci ca sa scoti un consum bun nu inseamna sa conduci babeste.Eu conduc oricum, dar numai babeste nu.Pur si simlu imi cunosc masina si stiu cum sa merg cu ea.Daca merg cu 140 km/h consuma la fel ca la 80, daca nu si mai putin
babydelicios
Scris: Saturday, June 25, 2011 9:52 PM
Nivel

Nu ma refer la viteza ma refer la stil.Am observat si eu ca daca respect masina si o conduc cum trebuie consumul e mult mai mic dar mie-mi place s-o turez sa ajung in scurt timp in viteza a cincea,sa depasesc in scurt,sa calc si pedala cand am cum pana la fund..am participat la raliuri in tinerete in studentie,am ramas cu apucatura.ras
bereea
Scris: Sunday, June 26, 2011 7:51 AM
Nivel

si conduci asa pe drumurile din romania?oare
babydelicios
Scris: Sunday, June 26, 2011 12:16 PM
Nivel

Asta e farmecul.Sa scapi cu permisul in buzunar,masina intacta si fara cap spart.Ca traim in Romanica s asta ne ocupa tot timpul.
firstprize yes
kali
Scris: Sunday, June 26, 2011 12:31 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
babydelicios wrote:
....Deci haideti sa nu lansam aprecieri in necunostinta de cauza.

Eu faceam comparatie doar intre Ford si Mercedes, ca masina de familie. Ca despre asta era discutia si doar asta am studiat -ca deocamdata asta ma intereseaza.

babydelicios wrote:
Asta e farmecul.Sa scapi cu permisul in buzunar,masina intacta si fara cap spart.Ca traim in Romanica s asta ne ocupa tot timpul.
firstprize yes

Mi se pare cel putin iresponsabil sa "aud" asta din gura unei femei care are copil.
babydelicios
Scris: Sunday, June 26, 2011 3:05 PM
Nivel

Asta se intampla cand nu sunt cu copilul in masina,in weekend in general.De luni pana joi sunt soferul model care in 16 ani de permis nu a luat nici o amenda si nu a avut nici o zgarietura la masini.De vineri pana luni sunt pilotu` de raliu,ca mi-a intrat in sange chestia asta.angel
babydelicios
Scris: Sunday, June 26, 2011 3:05 PM
Nivel

Si uite-asa impac ambele mele fete ca sunt gemeni(zodia)....yes
giulia_mamik
Scris: Sunday, June 26, 2011 3:33 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/22/2010
Baby,dar nu e vorba ca esti sau nu cu copilul in masina.E vorba de viata ta si ca ai un copilas acasa care te asteapta.La asta se referea Kali.Si poti fi tu prudenta-prudentelor nici nu poti sti ce dobitoc mai poate fi in trafic care a luat permisul "pe un cofrag de oua si o gaina"(o vorba de a buncii mele...).No offencesorry
bereea
Scris: Sunday, June 26, 2011 5:38 PM
Nivel

babydelicios wrote:
firstprize yes

e un mod ciudat de a gandi
Maria & Mario
Scris: Sunday, June 26, 2011 6:22 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Gandesti precum un adolescent manat de teribilism si inconstienta !
oanamaria
Scris: Sunday, June 26, 2011 7:12 PM
Nivel

Inregistrat: 4/22/2009
Pe mine putin ma intereseaza cum conduce X sau Y cat timp nu ma afecteaza pe mine.sorry
Dar sa ne intoarcem la subiectul discutiei care este cu totul altul.
M-am tot uitat azi la masinile din clasa mica pentru oras si toate costa in jur de 10 000 de euro cu cele mai putine dotari .Ce ma enerveaza si e derutant pretul de genul 5500 de euro -apoi mic cu 3 prime de casare -si facand o socoteala simpla ajunge masinuta tot la 10 000 pe putin.
Asa ca pentru mine o masinuta second-hand ca o avem pe Jetta noua si super buna.
babydelicios
Scris: Sunday, June 26, 2011 7:34 PM
Nivel

Parerea mea e ca "suntem prea saraci ca sa cumparam ieftin"cel putin moto-ul asta e valabil la mine.Ce e nou macar e nou.Eu am avut patru masini toate luate de noi si pe care le-am schimbat ca vroiam ceva mai bun.Si acum sunt toate utilizabile mai putin dacia1310 veche pe care am casat-o.Restul nu au avut nici o zgarietura si in afara de revizii si verificarile periodice nu au necesitat nici macar polish deoarece au fost conduse si ingrijite cu atentie,stilul de condus nepresupunand neglijarea lor.Sunt de parere ca cele second tot second raman,cat ar fi marca de marca.Si sunt unele pe care proprietarii le vand deoarece intretinerea lor e scumpa,iar un Casco te usuca de bani.Mercedesul e una din cele mai dureroase la buzunar masini.Pana si un schimb de ulei te doare...ras
Referitor la ce spunea Oanamaria decat un Citroen sau un yaris second mai bine un Sandero nou,sunt ok ca intretinere consum mic, dar eu am ceva cu Dacia in general...nu dati cu rosiiangel Iar daca ai deja un Jetta nou,poate fi si Matiz cealalta....ca tot iti faci treaba cu ea.Masina si femeia luate de noi sunt cele mai bune.hohot
babydelicios
Scris: Monday, June 27, 2011 8:35 AM
Nivel

Daca cunnosti pe cineva la DGFP poti incerca sa iei una second la pret foarte bun si relativ noua.Sau la firmele de leasing....sunt multe metode sa alegi ceva bun...una rulata de exemplu 9000 km in doi ani....sau alea de la leasing in general....dar putin rulate si verificate.....alea sigur nu au kilometrajul aranjat ....se poate reseta daca ai intelegere cu unu` care are tester in atelierul auto...crede-ma pe cuvant.Si te trezesti ca ai luat din targ sau samsari masina cu 200000 de km si pe kilometraj scrie 30000.....de aia trebuie sa fii atenta..ori iei second din sursa sigura ori noua si gata.
Mela
Scris: Monday, June 27, 2011 1:50 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
Mercedesul nu e deloc "dureroasa la buzunar".
in 2 ani jumate noi i-am facut o revizie generala si am schimbat placutele de frana pe fata,am platit in total in jur de 450 de euro.
la cat de confortabila e,la cat de usor se conduce si se intretine,la cat de putin consuma,isi merita banii.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.