Chestionar intrebare: Ce alegeti sa va cumparati?
Alegere Voturi Statistici
Masina noua 30 69%
Masina second-hand 12 27%
Nu conteaza 1 2%
Nu stiu 0 0%

Masini noi vs masini second-hand
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Scris: Wednesday, April 19, 2006 4:41 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Nu a existat o perioada mai buna pentru a ne indrepta atentia catre second hand, in detrimentul unei masini nou noute. Comparand numarul de masini vandute de fabricantii auto si cel de unitati second-hand ne vom da seama de ce aceasta afacere la mana a doua a inflorit in ultimii ani. Piata scond-hand este plina de modele care asteapta sa fie cumparate la un pret atractiv in comparatie cu cele care stralucesc in vitrinele showroom-urilor.

In final, decizia de a cumpara o masina second-hand sau nou nouta se reduce la puterea financiara a fiecaruia dintre noi. Daca ai un buget restrans in momentul cand cumperi o masina second hand esti atent sa obtii ce este mai bun la cel mai mic pret. Pentru 10.000 de dolari cu siguranta nu vei avea de ales decat un model de marime mica, probabil in doua portiere, cu transmisie manuala in loc de cea automata, fara aer conditionat si fara prea multe optiuni de siguranta.

Pentru mai putin de jumatatea valorii unui vehicul nou, poti cumpara o masina veche de 3-4 ani care este mai incapatoare si mai dotata decat una de marime mica. Achizitia unui model second hand atrage si riscuri care ar putea sa te coste mai mult decat face vehiculul. Realitatea este clara: cumperi un vehicul pe care l-a condus un necunoscut inaintea ta. Nu poti stii cum a fost condusa aceasta masina si cat de bine intretinuta este. Un vehicul second-hand are nevoie de intretinere si reparatii costisitoare mult mai repede decat o masina noua. Cat despre garantie nici nu poate veni vorba.

Avantajele unei masini noi
Pentru anumiti oameni, achizitia unei masini second-hand nu este o optiune. Acestia doresc o masina nou nouta care, eventual, sa straluceasca. Acestia doresc sa aleaga culoare si aspectele optionale si apoi sa o ia la o plimbare. Exista cu siguranta o mandrie si un sentiment de bine pe care il ai atunci cand esti primul sofer al unei masini. Acestea sunt avantajele unei masini noi:

1. Mod de intretinere redus: Un vehicul nou nu are nevoie de intretinere decat dupa cateva mii de kilometrii, exceptand schimbul de ulei. Anumiti fabricanti suporta anumite cheltuieli de intretinere dupa ce masina a acumulat cativa kilometri la bord. Un vehicul nou nu are nevoie de un alt set de cauciucuri, alta baterie etc in primii ani de folosire.

2. Garantia: Fabricantul de automobile ofera garantie pentru vehicului vandut cel putin 3 ani. Masinile de lux ofera garantii in kilometri parcursi, peste 100.000 de km. Daca pe perioada garantiei se intampla ceva cu vehiculul, responsabilitatea reparatiilor revine dealer-ului sau a fabricantului.

Avantajele unei masini second-hand
Daca nu esti chitit pe o masina noua, un second-hand are avantajele lui:

1. Gama vasta de modele: Piata de automobile noi sau second-hand a inflorit in ultimii ani. Datele arata ca numarul de masini second-hand vandute pe piata a crescut simtitor. Rezultatul este o piata diversificata.

2. Imbunatatirea fiabilitatii: Desi vehiculele second-hand nu ofera atat de multe garantii ca cel noi, certificatul de garantie este transferat noului proprietar daca mai este valabil. In ziua de azi modelele second-hand sunt mult mai fiabile decat in urma cu cativa ani tocmai datorita imbunatatirii calitatii si a acentului pus pe tehnologie.

Sursa: stiriauto.ro
Kiki
Scris: Wednesday, April 19, 2006 4:42 AM
Nivel

Eu sincer acum am o masina pe care am cumparat-o de la un prieten de familie. Vreau sa o schimb, dar de data asta vreau una noua. ras
Miri
Scris: Wednesday, April 19, 2006 9:21 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
In 2004 am vandut masina care o aveam pentru ca vroiam sa ne luam una noua, in rate, in 2005Dar cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ,s-a anuntat Sara ca vine pe lume si prioritatile noastre s-au schimbathohot
Asa ca am cumparat o masina -tot de la un prieten-la sfirsitul anului 2005,ca tati a spus ca lui ii trebuie masina sa-si scoata fetele la plimbare!ras
Daca ar fi baza materiala,normal ca am opta pentru una nouapupici
Kiki
Scris: Wednesday, April 19, 2006 9:22 AM
Nivel

miri_haluca wrote:
Daca ar fi baza materiala,normal ca am opta pentru una nouapupici

Aici ai dreptate! de ce oare noi romanii mereu ne lovim de partea materiala? In afara si cel mai sarman isi ia masina noua...aici...banghead
Miri
Scris: Wednesday, April 19, 2006 9:29 AM
Nivel

Cred ca cea mai mare parte de vina o au salariile din RO.comparativ cu cele de"afara"banghead
Maria & Mario
Scris: Wednesday, April 19, 2006 9:50 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Fetelor, va inselati. Aici NU "orice sarman isi ia masina noua". Sincer. Aici sunt autotrader-uri , un fel de centre auto imense cu masini vechi ( incepand cu cateva luni vechime pana la ani buni vechime) , masini care arata impecabil dtpdv. Si te duci si le iei in rate. Pe cati ani vrei tu. Iti acorda garantie , service auto ... etc... etc.... se ocupa de acte..... Plus ca soselele sunt Impecabile !

Daca te decizi la o masina noua, ( ma refer la ultimul model aparut pe piata sau o masina abia iesita din fabrica ) atunci mergi la reprezentantza. Si nu stiu daca 15 , 20% din masinile care ruleaza pe strada sunt noi .

Plus de asta , aici asigurarea e foarte scumpa, deci fiecare trebuie sa isi ia o masina care sa si-o permita. Cea mai ieftina asigurare e de 40 lire , adica 2.000.000 pe luna. Deci e exorbitant fata de Romania. Si asigurarea se face in functie de multi factori : sa ai carnet de cat mai multi ani , sa nu fi avut evenimente rutiere neplacute, varsta conteaza , capacitatea motorului , anul de fabricatie ... etc )

Sunt multe chestii ! Nu e asa simplu.
TatyKS
Scris: Wednesday, April 19, 2006 9:56 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Maria sa stii ca si la noi la masinile noi, asigurarea este foarte mare, ajunge si la 2000 de euro pe an.Eu la a mea platesc 800 € pe an , deci destul de mult si pentru Romania. Acuma eu vorbesc de asigurarea tip Casco si nu cea obligatorie pe care noi am dat 3 milioane si ceva echivalentul a 50-60 lire
georgy_adinutza
Scris: Wednesday, April 19, 2006 10:24 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/2/2006
si noi avem tot masina second-hand opel omega B , vrem sa o vindem acum si sa ne luam una noua , cred ca o sa luam Logan .
Kiki
Scris: Wednesday, April 19, 2006 10:29 AM
Nivel

Maria&Mami, hai sa zicem ca-s de aocrd cu ce zici...dar ai facut vreo comparatie intre o masina la mana a doua de la voi si una de la noi? Plus ca la voi ti se da garantie, beneficiezi de service, masina e impecabila si ca aspect si ca posibilitati tehnice ca sa zicem asa...Pe cand la noi jumatate din masinile din targ sunt niste rupturi si majoritatea isi vinde masina ca are o buba. Unde e calitatea atunci? Aici nu poti sa te duci la un dealer de mana a doua ca nu stii peste ce masina dai. Acolo la voi nu e nici o problema de genul asta.
leut
Scris: Wednesday, April 19, 2006 10:31 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/15/2006
Clar, masina noua!
Cineva spunea ca la cat am dat pe Logan puteam sa-mi iau o masina taaaaaaaare la mana a doua...ei bine, contrazice principiilor mele.
Logan e o masina de familie, si sa fim seriosi, pe drumurile din Romania Logan e foarte buna!
Cel putin asta e parerea mea!sic
Miri
Scris: Wednesday, April 19, 2006 10:33 AM
Nivel

Si noi optasem tot pentru Loganplans
Kiki
Scris: Wednesday, April 19, 2006 10:33 AM
Nivel

leut wrote:
Clar, masina noua!
Cineva spunea ca la cat am dat pe Logan puteam sa-mi iau o masina taaaaaaaare la mana a doua...ei bine, contrazice principiilor mele.
Logan e o masina de familie, si sa fim seriosi, pe drumurile din Romania Logan e foarte buna!
Cel putin asta e parerea mea!sic

Nu e chiar atat de proasta cum zice lumea...daca era proasta atatea persoane si-ar fi cumparat-o? Nu cred...
georgy_adinutza
Scris: Wednesday, April 19, 2006 10:41 AM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
Sotul meu spune ca este chiar foarte buna masina ..........si este foarte incantat de ea ....
g_nicoleta2000
Scris: Wednesday, April 19, 2006 11:15 AM
Nivel

Logan sau masina second hand? Sigur de tot Logan-ul este castigator!
In primul rand vad ca nimeni nu a spus nimic despre masinile second hand cu kilometrajul fals. Asta este una din marile probleme la noi, intra in tara o groaza de masini cu 300000km la bord iar in targ majoritatea ajung sa fie vandute sub 100000km. Este inselatorie pe fatza dar atata timp cat nici o autoritate nu se implica sa verifice sigiliile atunci nici omul de rand nu are de unde sa stie ca ce vede pe bord este o mare pacaleala.
Noi aveam nevoie disperata de o masina break asa ca am luat un Golf4 de la VW nou nout, care ne face foarte fericiti.
Loganul cred ca este o masina perfecta pentru familiile romanesti, adica raportul pret-calitate este foarte bun. Cutia de viteze si motorul sunt frantuzesti aduse de la Clio parca deci partea principala a masinii este foarte buna.
Foarte greu te impaci cu drumurile romanesti atunci cand vine vorba de o masina noua ce a costat o carutza de bani. Te doare sufletul sa o conduci prin zeci de gropi plans
taki
Scris: Thursday, April 20, 2006 3:25 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Optez pentru masina noua, luata in rate ras .

By the way, si aici asigurarea este foarte importanta, de fapt toata lumea o are, si este si costisitoare.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.