Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Multumesc Andrushka! Ma refeream la instructiuni in cazul in care mai poate face si alte tipuri de cusaturi in afara de cea simpla - ca imi spusese bunicu' (el o folosea) ca tie sa si brodeze sau sa surfileze - dar nu stiu daca vorbea serios |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 8/23/2012 Mesaje: 1
| Vreau sa`mi cumpar o masina de cusut (ulterior vreau sa o folosesc pt.tapiteria de la masina, lenjerii etc). Ce imi recomandati? Am vazut ca sunt o gramada de tipuri cu o gramada de functii pe care eu nu le cunosc. Am gasit masini de brodat si cusut, de surfilat, de acoperire, de quilting, de calcat si generatoare de abur. Putin ajutor? Multumesc. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/9/2011 Mesaje: 1590
| Pentru tapiterii si lenjerii cred ca ti-ar trebui o masina care sa coase drept si sa surfileze. |
|
| Ileana este o masina foarte buna,in sensul ca este puternica,poti coase si cojoace la ea,dar nu poate sa faca decat cusatura liniara(dreapta). |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 1/18/2008 Mesaje: 554
| ei tot asa si eu as vrea s aimi fac cadou de ziua mea o masina de cusut...am vazut reclama la tv o masinuta mica in jur de 2 milioane ce ziceti ii ceva de capul ei....mie imi trebuie doar pt cusut chestii simple caci cu mana nu prea am eu mare talent...??? |
|
Inregistrat: 10/25/2012 Mesaje: 1
| Buna! Ma numesc Maria.. si as dori cateva sfaturi daca sunteti amabile. Am o maisna de cusut Veronica.. e foarte veche de pe vremea mamei mele . Eu nu stiu coase dar curand o sa incep.Doresc sa-mi achizitionez o alta masina de cusut electronica , care sa si surfileze .. sa nu fie tare scumpa(pana in 500 lei) care sa ma ajute la creat accesorii pt fete, fetite, tinere...Sunt foarte inventiva si am zis ca dc nu as inepe sa fac si eu ceva:) ce ma sfatuiti/? |
|
Inregistrat: 12/15/2012 Mesaje: 1
| elida wrote:Buna, eu am masina de cusut electrica Hyundai KP - 1000 , sunt foarte multumita de ea, face de toate: butoniere, coase nasturi, brodeaza, nu a fost nici foarte scumpa (4.800.000 anul trecut). Pe mine m-a interesat in primul rand daca surfileaza, pentru ca nu suport sa surfilez de mana! eu nici macar nu fac de proba ceva, cos direct, daca nu iese prefer sa desfac si sa cos la loc! Trebuie sa ai grija sa nu incurce ata, transportatorul sa traga materialul usor, bine ca daca are cine sa ti-o regleze nu-i problema, dar eu am preferat sa-mi mearga bine din prima! Si sa fii atenta sa aiba toate piesele, toate piciorusele, are si de taiat butonierele, de cusut nasturi, sa nu-i lipseasca in piese! Sa ne zici ce ti-ai cumparat!
buna! Ma poate ajuta cineva cu manualul cu imagini pentru masina de cusut Hyundai? |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Am nevoie de un sfat,care cunoasteti nr. la ace pentru masina de cusut?Mi s-au rupt toate si vreau sa comand de pe net dar nu stiu ce nr.sa iau:80,90,100.... |
|
| carla wrote:Am nevoie de un sfat,care cunoasteti nr. la ace pentru masina de cusut?Mi s-au rupt toate si vreau sa comand de pe net dar nu stiu ce nr.sa iau:80,90,100....
Pentru stofe groase sunt bune cele de 90 si 100. Pentru materiale normale,nici groase nici subtiri, 70 si 80. Pentru voaluri 60.
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| andrushka wrote:
Pentru stofe groase sunt bune cele de 90 si 100. Pentru materiale normale,nici groase nici subtiri, 70 si 80. Pentru voaluri 60.
multumesc ar fi bine sa-mi iau din toate marimile |
|
Inregistrat: 12/9/2009 Mesaje: 4771
| Andruska am si eu o problema te intreb pe tine ca esti mai experimentata ..la blugi cand ajung la cusaturile din parti imi rupe ata deoarece este mai gros ...sau si atunci cand trag ceva mai gros imi rupe ata ...si imi fac o mie de nervi ..ma poti indruma ..poate nu este reglata bn dar croitoreasa care mi-a reglat a zis ca merge la orice asa cu mi-a reglat ea ...numai ca ..nu vrea si dna respectiva este plecata ...te rog daca ma poti ajuta !!! de cusut cos cu ac de 100 la blugi... |
|
| Astazi a mers ca unsa ..e nu este ea rea cu mine si imi era teama ca am avut 4 perechi de blugi ..dar nu ma dezamagit ... |
|
| Georgyana daca spui ca doar cand cosi ceva mai gros se rupe ata, vezi daca e de bumbac poate e putreda,foloseste ata cu poliester e mai rezistenta.Daca se rupe ata tot timpul,ori e reglata prea strans ata ori nu e montat corect acul,acul trebuie montat cu canalul in partea unde introduci ata in ac(in stanga sau in fata,depinde cum ai suveica),canalul are rolul de a proteja firul ca sa nu se rupa. |
|
| Multumesc Andruska cred ca tine de reglaj ..deoarece si ata aceea groasa pt piele o rupe uneori ..si la cat ma pricep eu iti da-i seama..ca nu o reglez corespunzator |
|
| Daca spui ca iti rupe si ata pentru piele ,cel mai probabil e ca acul nu este montat corect.Acul are un canal pe lungimea lui,canalul acela are tocmai acest rol ,sa protejeze firul sa nu se rupa cand intra acul ,iar acul trebuie montat cu canalul pe partea stanga. |
|
|