Masini de cusut
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Athena
Scris: Sunday, January 30, 2011 7:45 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Ok Carla, multumesc si o zi buna!
carla
Scris: Sunday, January 30, 2011 9:02 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
Nu stiu cat am reusit.Asta e masina mea,am sa incerc sa fac poze mai clare,dar cred ca se vede traseul atei cat de cat

carla attached the following image(s):
ianuarie 2011 123.jpgianuarie 2011 124.jpgianuarie 2011 118.jpgianuarie 2011 120.jpgianuarie 2011 119.jpg

Athena
Scris: Sunday, January 30, 2011 11:42 AM

Multumesc pt fotografii,sunt de un mare ajutor.
carla
Scris: Sunday, January 30, 2011 11:50 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
pupici
Athena wrote:
Multumesc pt fotografii,sunt de un mare ajutor.
Cu placere.Daca nu reusesti cauta un croitor mai batran care a lucrat cu masini mai vechi,pune-l in masina,du-l acasa si roaga-l sa te indrume putin
ZeePInkStar
Scris: Friday, June 10, 2011 4:41 PM

Buna ziua:) Mama mea a primit o masina de cusut din Anglia, a folosit-o cateva zile si acum nu ii mai coase firul de pe suveica. Nu a schimbat acul, nu a facut nimic, pur si simplu nu ii mai coase. Din cate am inteles suportul la suveica ar trebui sa se roteasca pt a o roti si pe aceasta si sa scoata firul, dar nu se roteste... Va rog frumos, cine se pricepe sa ne dea un sfat. Multumesc anticipat :)
delfinasa
Scris: Friday, June 10, 2011 5:02 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
S-o fi blocat ata si trebuie scoase suportul si suveica si curatate de ramasitele de ate sau scame adunate acolo. Mi s-a intamplat si mie si a ramas acul blocat, suveica nu vroia sa se clatine nicicum, dar dupa ce-am facut operatia asta a mers foarte bine. Sper sa fie asta problema.
ZeePInkStar
Scris: Friday, June 10, 2011 5:16 PM

a incercat si a curatat, nu prea a avut ce ca nu erau scame sau fire ramase, insa tot nu merge..
Johan
Scris: Sunday, October 23, 2011 8:26 PM

Buna,

In ultima vreme am simtit nevoia sa creez ceva in afara serviciului. Ca urmare mi-am luat o masina de cusut, am tot felul de idei pe care vreau sa le pun in practica.
Problema mea e ca mi-am luat o mini-masina de cusut ca m-am gandit sa vad mai intai cum merge si apoi daca e ok, sa investesc in ceva mai scump; dar, aceasta masina, in momentul in care a venit (am comandat-o de pe net: http://www.okazii.ro/catalog/58634349/mini-masina-de-cusut-portabila-.html#galerie) avea o bucata de material cusut deja la ac. Cand i-am dat drumul s-a blocat (aveam impresia ca incearca sa traga ata si nu reusea) si acul nu se misca. Am dat jos materialul si am scos atele.
Bun, dar problema mea e ca acuma nu mai vrea sa scoata ata de la suveica. Am incercat in toate modurile posibile, si pur si simplu nu face nimic. Acum acul se misca dar nu scoate ata. Suveica e orizontala.

Poate sa imi spuna cineva, va rog, ce sa-i fac?

Johan.
andrushka
Scris: Sunday, October 30, 2011 10:20 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/9/2011
Johan wrote:
Buna,

In ultima vreme am simtit nevoia sa creez ceva in afara serviciului. Ca urmare mi-am luat o masina de cusut, am tot felul de idei pe care vreau sa le pun in practica.
Problema mea e ca mi-am luat o mini-masina de cusut ca m-am gandit sa vad mai intai cum merge si apoi daca e ok, sa investesc in ceva mai scump; dar, aceasta masina, in momentul in care a venit (am comandat-o de pe net: http://www.okazii.ro/catalog/58634349/mini-masina-de-cusut-portabila-.html#galerie) avea o bucata de material cusut deja la ac. Cand i-am dat drumul s-a blocat (aveam impresia ca incearca sa traga ata si nu reusea) si acul nu se misca. Am dat jos materialul si am scos atele.
Bun, dar problema mea e ca acuma nu mai vrea sa scoata ata de la suveica. Am incercat in toate modurile posibile, si pur si simplu nu face nimic. Acum acul se misca dar nu scoate ata. Suveica e orizontala.

Poate sa imi spuna cineva, va rog, ce sa-i fac?

Johan.

1.Scoate suveica si pune-o din nou,asigura-te ca este bine pusa la locul ei.

2.Invarte volanta(roata de la cureaua de transmisie)spre tine,nu catre spate,numai asa se formeaza bucla care trage ata de la suveica.

3.Asigura-te ca acul nu este stramb si ca este fixat corespunzator,nici mai sus ,nici mai jos,daca nu indeplineste aceste conditii,iarasi nu se formeaza bucla optima care sa agate firul de la ac.

4.Daca ai scos acul,este posibil sa nu-l fi montat cu tesitura orientata corespunzator,daca poti sa faci o poza in plan apropiat,sa vad suveica si acul,iti pot spune ce ai de facut.

5.Daca ai fortat mai tare cand ai scos materialul,este posibil sa fi deranjat ceva si atunci e cazul sa chemi un mecanic.
ancaan
Scris: Tuesday, November 15, 2011 8:56 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 11/15/2011
Salut tuturor!

Eu sunt noua in acest domeniu, insa vreau cu ardoare sa fac proiecte la masina de cusut. Trebuie mai intai sa imi cumpar o masina care sa poata coase si materiale mai subtiri, elastice dar si stofa, jeans sau piele subtire. Am cercetat cat de cat pe internet si mi-au fost recomandate 3 masini de cusut, insa nu stiu pe care dintre ele sa o aleg. Nu vreau sa intampin dificultati sau probleme, sau mai rau, sa fiu dezamagita dupa ce o sa o cumpar. Asa ca m=am gandit sa cer sfatul vostru. Cele 3 masini de cusut sunt: JANOME 423S , BROTHER INNOV-IS 10 sau TOYOTA EM45HC. Nu imi trebuie multe tipuri de cusaturi, dar trebuie sa faca fata fara probleme. Stiu ca pentru materiale mai groase trebuie ace speciale, dar banuiesc ca si puterea motorului este importanta. De asemenea, mi-as dori ca si viteza de coasere sa fie reglabila. Va rog sa imi dati un sfat!

Multumesc.
Aurelian
Scris: Monday, May 28, 2012 9:52 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 5/28/2012
Buna seara. Am o intrebare ptr cei care au o masina de cusut Hyundai, aveti idee de ce nu acul nu imi mai prinde ata din suveica? deci cele doua ate nu mai au o legatura si automai nu mai pot coase. multumesc
roxinthya
Scris: Tuesday, May 29, 2012 7:54 AM
Nivel

Inregistrat: 11/10/2009
Eu am o masina de cusut Ileana - dar e tzinuta in pastrare la mama in Ploiesti pana cand m-oi muta la casa mea - cine stie cand o fi aia ras
Insa mai mult de cusut normal, pus firul si pus atza pe suveica nu stiu sa fac mai mult.
Avetzi idee s-or mai gasi ace pentru masinile astea vechi? Sau sa iau de undeva instructiuni de folosire?
koko2008
Scris: Tuesday, May 29, 2012 8:07 AM
Nivel

Inregistrat: 1/11/2009
Una din asta am si eu in casa ,pitita intr o camera.Mi e frica sa pun mana pe ea.Visez inca la una electrica love love
Ace se gasesc la mercerie...cred computerlove
andrushka
Scris: Tuesday, May 29, 2012 8:12 AM
Nivel

Aurelian wrote:
Buna seara. Am o intrebare ptr cei care au o masina de cusut Hyundai, aveti idee de ce nu acul nu imi mai prinde ata din suveica? deci cele doua ate nu mai au o legatura si automai nu mai pot coase. multumesc

Schimba acul si ai grija sa il montezi corespunzator,sa fie exact cu tesitura in pozitia in care este acul cel vechi.
andrushka
Scris: Tuesday, May 29, 2012 8:14 AM
Nivel

roxinthya wrote:
Eu am o masina de cusut Ileana - dar e tzinuta in pastrare la mama in Ploiesti pana cand m-oi muta la casa mea - cine stie cand o fi aia ras
Insa mai mult de cusut normal, pus firul si pus atza pe suveica nu stiu sa fac mai mult.
Avetzi idee s-or mai gasi ace pentru masinile astea vechi? Sau sa iau de undeva instructiuni de folosire?

Ace se gasesc la mercerie si de instructiuni de folosire nu prea ai nevoie ca pui atele si cosi drept.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.