Nivel: Membru
Inregistrat: 12/26/2006 Mesaje: 43
| Mama vrea sa isi cumpere o astfel de masina, pentru ca nu mai are unde sa isi usuce rufele. Foloseste cineva o astfel de masina, rufele ies uscate si gata pentru calcat, sau tot mai trebuie puse pe sarma de rufe? |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
|
Eu folosesc uscator separat , nu stiam ca este masina de spalat care si usuca. L-am montat in balconul de serviciu, asa ce scamele pe care le face nu ma incomodeaza.
Avantejele : usuca rufele repede, este folositor mai ales la rufe din bumbac ( treninguri, prosoape, tricouri, camasi de corp.....etc) Dezavantaje : nu poti baga inuscator lucruri bune, le sifoneaza groaznic, nerecomandat pentru pulovere, distruge in timp tesatura materialelor rarindule....
Cu toate aste, imi este indispensabil iarna cand nu am unde sa usuc rufele....
|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Noua ne e indispensabil ca n-avem voie sa uscam pe balcon si chiar daca as incerca , s-ar umple de praf.e o investitie buna, te scuteste de timp asteptat la uscare si nici nu trebuie calcate ca le usuca prin rotatie, rufele nu se preseaza sa ramana cute.Daca le lasi uitate in uscator s-ar putea sa treci un pic cu fierul pe ele dar altfel e ok. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Noi am folosit vreo doi ani de zile uscatorul de rufe separat. Mmm , e bun, iti faci treaba repede dar ...... are dreptate Cristy , se deterioreaza in timp tesatura, nu e recomandat la lucruri de lana, matase , velur, catifea... etc, unele lucruri de bumbac - lana intra la " apa " , se micsoreaza sau isi schimba forma croielii ..... Eu acum nu mai folosesc si sincer .... evit sa o recomand. |
|

| da, asa e, delicatele mai bine le usuci afara.Am avut si eu accidente |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/28/2006 Mesaje: 581
| Noi nu avem uscator, am folist o singura data cand am fost in concediu anul trecut..sincera sa fiu, nu am ramas impresionata, si va spun si de ce: in primul rand, facea galagie, in al doilea rand, consuma curent (daca le usuc afara sau chiar in casa, nu mai consum..nimic!), si in al treilea rand am stat o ora sa usuc un rand de haine (asta nu stiu daca s-a intamplat din cauza ca era veche sau..asa sunt toate)... Eu usuc hainele asa: vara afara pe sarma sau pe un suport de uscat haine care se strange, si iarna in study (birou), cateodata si in spalatorie, dar acolo nu avem incalzire si e frig..mai rar acolo... Mie imi place in mod deosebit cum miros hainele uscate afara, ati sesizat ca au un miros de proaspat si curat altfel decat le-ai usca in casa sau in uscator... |
|

| Va multumesc pt raspunsuri. Si mie imi place mirosul rufelor uscate la aer. Mama sta la parter si avea un uscator afara, asa cum sunt la blocurile din Romania, insa cei de la primarie s-au pus pe ele sa le scoata, cica sunt inestetice (cam au dreptate, dar...) si se pare ca nici pe balcon nu o sa ne mai lase. Ma gantesc ca totusi pentru lenjerii sau prosoape e bun uscatorul. Sau pentru paturi, perne si ce speli mai rar. |
|
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Eu usuc rufele in balcon si in baie, am montat 4 sarme deasupra cazii. In baie e cam incomod... de intins, de strans, uneori mai sunt si ... mirosuri, dar am montat un ventilator la aerisire. In plus daca vrei sa faci dus si nu s-au uscat rufele trebuie sa le ridic cumva in sus ca sa nu se stropeasca. Dar asta e, de cand s-a nascut prichindelul toata ziua spal si usuc rufe. |
|

Inregistrat: 1/27/2007 Mesaje: 1849
| Am auzit si eu parca am auzit de masina de spalat cu tot cu uscator...nu stiu, ma gandesc oare nu sifoneaza tare hainele Noi preferam sa uscam hainele, vara afara pe terasa...la soare si la vant se usuca imediat si miros super si cum avem la casa un hol mare, iarna, le intind pe uscatorul de rufe in hol si a doua zi sunt uscate. |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| La nivel international se face apel la conservarea energiei si unele din metodele cele mai simple si la indemana tuturor este uscarea rufelor si a veselei in aer liber. Cu toate ca nu fac parte din Greenpeace am inceput si eu sa sar programul de uscare a veselei dupa spalare ca sa simt ca fac si eu ceva pentru mediul in care traim. Atata timp cat energia nu se produce prin metode ecologice trebuie sa o folosim cu masura ca si copii si nepotii nostri sa duca un trai linistit. Asa ca spun pass masinii de spalat cu uscator si le usuc pe suport. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Pe suport le usuc si eu, si vara si iarna, iar suportul il asez intr-un hol. Adevarul e ca mereu sunt haine intinse acolo..cu foarte rare exceptii. |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Si eu le usuc pe suport, in balcon, indiferent de anotimp!Imi place ca miros a proaspat, de fiecare data cand le strang sa le asez la loc! |
|

| Cand ne mutam la casa p[rimul lucru ce cumpar e suportul de intins rufe.. Abia astept sa simt iar miros proaspat pe rufele mele ca incep sa vomit de imbacseala asta de la dryer.Deja e discutat subiectul si am primit aprobare |
|

| Si mama a renuntat la idee, mai ales ca la noi in oras oferta e foarte limitata. |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Fetelor, aveti masina cu uscator incorporat?? Daca da, de care? Sunteti multumite de rezultate, merita sa-ti iei?? Eu trebuie sa-mi schimb masina si mi-as dori una cu uscator, desi stau la casa si vara e super sa le usuc afara, insa iarna si ploile dureaza cam 75% din an si sunt nevoita sa usuc rufe in casa, asa m-am pricopsit cu igrasie/mucegai si nu-mi convine deloc.. |
|
|