|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/8/2009 Mesaje: 1017
| Am o intrebare ptr voi fetelor ,care aveti ?cum functioneaza acesta masina ,sunteti multumite!?M-am hotarit sa achizitionez o astefel de nmasina dat fiind faptul ca am lapte proaspat tot timpul si gras iar bb mele ii place muuuult iaurtul ,stiu metodele clasice cu patura sau prosoape calde ,dar la masina asta se pot pune si fermentii iar ca ei sa functioneze corespunzator trebuie sa stea la temp constanta de 40-45 grade pt 6-8 ore ,deasta asi vrea un asemenea aparat ,astept sa imi spuneti daca aveti si cum este! |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Nici nu am stiut de existenta unei asemenea masini. EU iaurtul il fac simplu: pun laptele de vaca (de la tarani) in pahare, il las peste noapte la temperatura camerei si apoi e gata! Sigur, e ceva improvizat, dar noua ne place! |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/5/2009 Mesaje: 1537
| nici eu nu am auzit de o astfel de masina vreau si eu eu faceam iaurt astfel: laptele fiert se pune in borcan, in care este deja pus un pic de smantana si se lasa pentru a doua zi, sau pana "se prinde"
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/8/2009 Mesaje: 1017
| http://altex.ro/catalog/index.jsp?catalogId=21&categoryId=1326 despre asta e vb ! |
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Am vazut si aici la noi e in jur la 15 euro |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/8/2009 Mesaje: 1017
| na ca am luat-o ,va arat si voua ,eu sunt multumita face un iaurt super cremos! gagaritz attached the following image(s):
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 9/23/2008 Mesaje: 6611
| Nu arata rau deloc,bravo sa o folosesti sanatoasa!!! |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Si eu fac iaurtul tot in casa dar fara masina. Pun intr-un bidon de suc ,taiat deasupra lapte. Jumat fiert ,jumate nefiert.Iar cel fiert il incalzesc putin. Il acopar si il las in bucatarie pana se incheaga iaurtul. Si e delicios. |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Adevarul despre iaurturi....
Intr-un raport secret al directorul Institutului Cantacuzino, Radu Iordachel, inaintat Ministerului Sanatatii se specifica faptul ca iaurturile "probiotice" constituie o amenintare la adresa consumatorilor. Urmarea? Directorul institutului a fost demis fara explicatii la data de 16 Apr 2010...
Mai toata lumea cumpara vestitele iaurturi “probiotice” de când capitalismul salbatic ni le-a adus în magazine, crezând ca-si fac un bine sanatatii. În plus copiilor le plac reclamele hazoase si gustul lor dulceag, cu fel de fel de arome, naturale evident! Iata însa ca în vreme ce producatorul francez Danone a trebuit sa plateasca $35,000,000 pentru a închide procesul aflat pe rol în SUA împotriva sa, la noi afacerile lor sunt cât se poate de prospere. Nu asta ma supara în sine, ci faptul ca ni se vinde în continuare asa ceva: Putina lume stie ce manânca. si mai putina lume citeste ambalajul la ce manânca. Iar si mai putina lume are notiuni de microbiologie. Iaurturile probiotice “ inventia concernelor americane “ spre exemplu, contin bacterii care nu au fost folosite înainte niciodata în alimentatie. Una din aceste bacterii este specia “Bifidobacterium bifidum”. Aceste bacterii se gasesc de fapt de obicei în flora vaginala, în rect, si în tractul uro-genital, în excremente de porci si alte animale. Aceste bacterii nu sunt prezente în mod normal niciodata în intestinele subtiri, în stomac sau în gura, în afara ca omul a facut contact direct cu cele de mai sus. Aceste bacterii bifide nu supravietuiesc de regula acidului din stomac atunci când sunt ingurgitate pentru a nu periclita flora intestinala, în special din cel subtire. Concernele nu numai ca ni le-au introdus în iaurturi, însa le-au si modificat genetic ca sa supravietuiasca acidului din stomac. De aici se poate deduce reauavointa si perversitatea celor care le-au destinat pentru consum, constienti fiind de inconstienta umanitatii moderne. Prin intermediul iaurtului “probiotic” folosit ca un cal troian microbiologic, aceste bacterii vaginale si fecale modificate genetic ajung în intestinul subtire al omului, acest lucru ducând la tot felul de probleme ulterioare, caci prin ele se schimba automat flora naturala care este înlocuita cu o flora tipic vaginala. Danone & Co creeaza deci un fel de flora vaginala în intestine, ceva contrar naturii umane si cu efecte nocive pt. sanatate, atat pe termen scurt cat mai ales pe termen lung! Cunoscutul specialist în technica alimentara Udo Pollmer, care apare des la televiziunea germana ca specialist în domeniu pe teme de alimentatie, a facut cunoscut acest fapt în una din cartile sale. Însa cui îi pasa, putini stiu înca. La televizor el însa nu poate vorbi de asa ceva si nici nu este întrebat. Nu-i de mirare la cât se câstiga cu reclama la iaurturile “probiotice” de catre posturile de televiziune. Cum sa-si alungi clientii ?
Bacteriile profane de iaurt însa nu au obiceriul sa se lipeasca de peretii intestinelor caci ele traiesc din lapte proaspat si nu din lucrurile digerate. Pe de alta parte bacteriile probiotice nu sunt în stare sa faca lapte gros caci aceasta sarcina o au bacteriile lactoacide. De aceea aceste bacteri (probiotice) se întroduc amesteca pe alta cale, ulterior, în iaurtul deja fermentat.” (Udo Polmmer) Problema si mai mare este ca de la introducerea “proboticelor”, concernele au convins, încetul cu încetul, ori prin persuativitatea tipic americana ori prin pretul mai ieftin al culturilor acestea, cam toti producatorii de iaurturi “indiferent ca este probiotic sau nu “ sa foloseasca tot aceste bacterii nocive la preparat iaurtul “ asa ca este greu de gasit înca un iaurt natural facut cu bacterii traditionale. Bacteriile traditionale folosite la facut iaurtul proveneau înainte de la vitel sau vaca. Dupa Pollmer ele se numesc Streptococcus thermophilus si Lactobacillus bulgaricus. În Germania este acum foarte greu de gasit un iaurt care sa nu aiba culturi bifide. Cu alte cuvine este greu de gasit un iaurt care nu este produs din bacterii vaginale si fecale. Mâncam rahat fara sa stim, fiindca îi credem orbeste pe cei care fac reclama la TV. Asta e. În Google este extrem de greu de gasit un articol din care sa reiasa evident ceea ce acum câteva decenii era bine cunoscut despre aceste bacterii, însa daca cititi carti mai vechi sau cautati cu grija puteti vedea ca aceste bacterii nu au nimic de-a face nici cu iartul, nici cu intestinele si ca fac cu adevarat parte din flora altor organe. Toate articolele noi despre aceaste bacterie mint cu nerusinare sau au preluat minciuna de la altii. De exemplu o firma vinde un product cu aceleasi bacterii bifide pt. flora vaginala, idem cu cele care se gasesc si în iarurturile probiotice de la Danone & Co. În general se stie sau cel putin stia ca flora vaginala si cea din intestine este complet diferita. Însa în ziua de azi cine mai gândeste ? Toata lumea crede. Cam orbeste. Daca cineva foloseste aceleasi bacterii pt. stomac si pt. vagin, ceva trebuie sa fie gresit, nu crede?i ? Eu va spun direct si negru pe alb ca aceasta politica a marilor concerne alimentare care au aderat la "Codex Alimentarius" este dusa in scopul imbolnavirii populatiei prin otravirea cu bacterii vaginale si fecale, pentru ducerea la bun sfarsit la Planului de reducere drastica a populatiei mondiale, iar Romania, care din anul 2010 a aderat la acest "Codex", datorita guvernului criminal care o conduce, face astazi tot posibilul pentru a-si "termina" cetatenii! Consumati in continuare aceste produse ce contin bacerii fecale si vaginale si in cativa ani veti face cancer de colon, intre alte afectiuni grave! Romani, treziti-va! Col (dr) Dionisie Cornilescu. |
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Eu am inceput sa fac Kefir in casa |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/9/2010 Mesaje: 3457
| Eu nu consum iaurturi din comert decat foarte rar(adica de 2-3 ori pe an ),cand plec intr-o excursie sau la drum lung si e mai practica sticla de lapte,plus ca cel cumparat e pasteurizat si e valabil desfacut mai mult timp. Eu fac laptele batut si iaurtul in casa,mereu proaspat. Laptele proaspat mi-l procur de la o vecina care are vacuta cu analize la zi.
Lapte batut:laptele proaspat il pun in borcanele de sticla de 380ml. si il las la loc cald 2 zile.II iau smantana de deasupra pun capacul il bat(agit) bine si e numai bun de baut.Daca il doresc mai gras nu mai iau smantana . Iaurt:Fierb jumatate din cantitatea de lapte si il las la racorit. Imbrac peretii fiecarui borcanel cu o lingura de smantana si cand laptele fiert a ajuns la 40*C il amestec cu laptele pastrat la temperatura camerei si il torn in borcanele pun capacele de forma ,fara sa le infiletez si las la loc cald 2 zile.E tare delicios,doar ca e mai gras,dar se ia felii cu lingura si nu lasa zer. |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/18/2007 Mesaje: 3818
| Ma bate si pe mine un gand sa fac iaurt in casa...lapte am de la magazin, dar este de foarte buna calitate, gras, organic. Poate fac ceva de genul lapte batut pentru inceput (as vrea sa imi procur din tara o ulcica de pamant, sa beau lapte batut ca la mamaia...). |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Am si eu masina de facut iaurt insa nu am folosit-o niciodata.
Fetele, un vas de lut ( din ala de la tara, emailat... sau cum e el... ) se tapeteaza cu smantana si se pune lapte de la d-na vaca ( crud ori fiert, la temperatura camerei ) + un pumn mic de branza. Se lasa la prins si iese cel mai bun inlocuitor de iaurt. |
|
|