|

Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Nu stiam unde sa postez asa ca am deschis un nou topic
Masa festiva de ieri, de fapt o masa cu retete din toate colurile lumii:
Avem pe masa cuba irakiana - 2 feluri cu bamia si cu sfecla rosie, dovlecei umpluti cu fructe uscate - reteta siriana orez simplu (preparat de Haim ) salate : zacusca, salata de fasole, salata de cartofi fierti, salata din frunze baby cu sherry ravioli cu carne - reteta ruseasca mancare de pui cu ciuperci - georgiana malauach - un fel de clatite yemaneze (se manaca cu oua fierte si sos de rosii) paine de porumb tigari prajite marocane si nelipsita Coca-Cola americana si la sfarsit gogosile cu crembo

|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Mai aveti un loc liber la masa? :801: Arata super! |

Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Mmmmmmmmm Cristy ce de bunatati arata superb masa festiva si cred ca a fost tare delicioasa.Felicitari |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Cristy, felicitari pentru asezara pe masa si in platouri si bine-nteles pentru delicatesele gatite! |

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| felicitari mie imi place fata de masa in mod deosebit mancarea sunt convinsa ca e super
|
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Cristy, . |
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
|
Super , Cristy! Ce varietate si sunt convinsa ca te lingi pe degete! Am o prietena al carei sot e din Siria si am avut ocazia sa servesc la ei niste chestii foarte deosebite. Iar dulciurile facute de soacra prietenei mele,adica prajiturile erau toate cu miere si alune,chestie care mi s-a parut interesanta. Erau atat de dulci ,incat daca mancai una dintr-un sortiment ,nu mai puteai manca alta,iti ajungea.
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/2/2007 Mesaje: 2320
| mi-e pofta si mie
Cristy - o gospodina in adevaratul sens al cuvantului !!! |

Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| Hello ,mai sunt si gravidute pe aici arata super totul |

Inregistrat: 9/13/2006 Mesaje: 1653
| Mmm ce bine arata totul si eu am aflat abia azi... dupa ce s-a mancat tot... Bravo Crisy, foarte frumoasa masa ...cand o sa fiu gravida nu o sa ma uit la nici o postare de a ta ca pana la tine e cale lunga ... |

Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| imi e o foaaaameee .... Cristy, felicitari! |

Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Cristy,super gospodina o masa superba Noi am petrecut la soacra mea,asa ca nu am fost asa de harnicutza de hanuka. |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 10/17/2007 Mesaje: 77
| Toate bune si frumoase, dar... pentru cei care nu au prins o mica gurita din fiecare.. nu vrei sa dai si niste retete Nu de alta, dar gravidutelor sa nu le fie pofta (nu zic de mine ca nu sunt insarcinata, dar am niste pofte.... ) |
|

Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Scuzele de rigoare pentru fetele insarcinate
A fost o masa pe cinste, recunosc.Multumesc tuturor pentru complimente Iata cateva din retete
Salata verde cu cherry
Eu folosesc frunze baby (de fapt o amestecatura de frunze, la noi se gasesc gata amestecate in cutii, dar se poate folosi si salata verde 2-3 feluri - rotunda, creata sau/si salata verde arabeasca)frunzele/salata verde se amesteca cu putin ulei de masline sare si piper, peste am taiat cam 10-15 rosioare cherry, am presarat seminte si susan. Se poate prepara un sos pentru salata dupa gust.
Salata de cartofi
Catva cartofi fierti, taiati felii, 2-3 capia in otet taiati, 3-4 cepe verzi tocate, 10 masline taiate, ulei de masline, sare si piper dupa gust.
Orez simplu
1 1/2 pahar de orez persian sau balsamic, se prajeste in putin ulei (3-4 linguri) peste care se pun 2 pahare de apa fierbinte, sare si piper dupa gust
Ravioli cu carne
Se gesesc gata preparate in magazine, se fierb si se prajesc putin in ulei si ceapa ( dupa ce ceapa s-a prajit bine)
Salata de fasole batuta
fasole fiarta, tocata cu ulei de masline si 3-4 catei de usturoi tocati
Bamia
La noi se gasesc la punga gata curatate, se prepara cu putin bulion, ceapa tocata sare si piper
Pe masa mai sunt masline, zacusca, salata de ceapa (am pus reteta la topic)
Mai raman datoare cu retetele de cuba, dovlecei si mancarea georgiana, cand ajung acasa am sa completez si retetele |
|
Inregistrat: 8/8/2006 Mesaje: 2347
| Mmmmmmmm,ce imbietor si pofticios ...numai bine pentru cura mea de slabire Bravo,Cristy |
|
|