Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Ce idei de retete aveti pentru masa de Revelion ? Cat de bogat trebuie sa fie meniul de revelion ? Mai multe feluri principale ca sa ajunga toata noaptea (inainte si dupa 12 noaptea) sau un meniu normal cu antreuri,aperitive, fel principal si desert ? Ce accesorii , aranjamente folositi si cum ornati masa festiva de anul nou ? |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Va invit sa ne delectati cu preparatele pe care intentionati sa le faceti pentru masa de Revelion, si , de ce nu, si cu pozici cand sunt gata
Eu vreau sa pregatesc:
Aperitive:
- barcute de ardei cu branza Almette - rosii umplute cu vinete - salam de Sibiu - bulete de cascaval - carnaciori - mini-pizza (daca o sa ma simt mai bine) - salata boeuf - anul acesta i-a placut foarte mult lui Alice, ba chiar m-a felicitat pentru ea, asa ca acum o sa fac ceva mai multa
Felul 1: - friptura de pui la tava cu piure si / sau peste cu cartofi natur + muraturi
Felul 2:
- sarmalute in foi de varza cu mamaliguta si smantana (de data asta o sa fac si de pui ca sa poata manca si Andrei - daca ma tin picioarele sa pot sa le fac - nu ca le-as face cu picioarele, dar nu prea ma pot tine pe picioare)
Felul 3:
- tort de inghetata - ca doar e ziua lui tati - cozonac - negresa
In rest, alune, fistic, fructe, cafea.
Ca bautura: - Angeli Cherry pentru mine - Teachers pentru tati - Vin rosu / alb - Pepsi - Prigat pentru Alice - Sampanie
Cam atat am eu in plan, dar sa vedem ce iese.
Deocamdata am planul , si ingredientele pentru salata boeuf pe foc. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Noi vom face un meniu restrans ..... ca nu ne omoram cu mancatul oricum, mai ales de doua ori aceeasi mancare.....rar.
Eu voi face vin fiert cu scortisoara , piper, zahar si portocala. Si o placinta cu iaurt si stafide, delicioasa. Tati va pregati king prawns si somon la abur cu sos de patrunjel, lamaie si smantana. Iar a doua zi pulpa de porc la tava cu legume asortate gratinate la cuptor , ciupercutze la capac cu usturoi si muraturi . Va mai fi si un platou cu aperitive ( icre, branza Philadelphia cu verdeata si usturoi , pastramioara , cascaval, cu rosioare mici si castravete ).
Nu ne omoram cu .... gatitul !
Si sampanie cu bomboane de ciocolata ! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| AdrianaC wrote: - barcute de ardei cu branza Almette - rosii umplute cu vinete - bulete de cascaval .
Astea trei suna tare bine. Cum se fac? In ardei pui direct branza Almette? Si buletele astea le tot mancam pe la restaurant cu ceva vreme in urma si-mi placeam dar de 2 ani am si uitata de ele.
Eu in afara de aperitiv ( telina si morcov cu maio, salaat beof, carnitze uscate, cascaval) o sa gatesc numai vitel cu telina si orez. Ca desert fursecuri de caise peste care am sa torn eu o crema de ciocolata si coniac. Si o salata de fructe cu multa frisca
Nu ma omor cu masa asta de revelion ca oricum a doua zi trebuie sa fac ciorbitza, de cand o avem pe Alex gatim zilnic |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| g_nicoleta2000 wrote:Astea trei suna tare bine. Cum se fac? In ardei pui direct branza Almette? Si buletele astea le tot mancam pe la restaurant cu ceva vreme in urma si-mi placeam dar de 2 ani am si uitata de ele. Eu in afara de aperitiv ( telina si morcov cu maio, salaat beof, carnitze uscate, cascaval) o sa gatesc numai vitel cu telina si orez. Ca desert fursecuri de caise peste care am sa torn eu o crema de ciocolata si coniac. Si o salata de fructe cu multa frisca Nu ma omor cu masa asta de revelion ca oricum a doua zi trebuie sa fac ciorbitza, de cand o avem pe Alex gatim zilnic
Aaaa, pai barcutele de ardei se fac foarte greu . Se ia un ardei, se spala, se taie in lung in 4, si iaca asa au aparut 4 barcute de ardei.
Se ia cate o lingura mare de Almette si se pune pe fiecare barcuta, si ca decor o frunza de patrunjel.
Timp de preparare: 5 min
Rosii umplute cu vinete: - se aleg niste rosioare mai micute, se golesc de continut si se umplu cu salata de vinete (din comert in cazul meu, ca nu stau sa fac eu acum vinete ) si se decoreaza de asemenea cu cate 1 maslina (sau 1 frunsa de patrunjel)
Timp de preparare: 10 min
Bulete de cascaval: Nu stiu daca chiar asa se fac, dar asa o sa le fac eu. Tai cascavalul intai in felii cam de 1 cm grosime, apoi feliile respective in forma ovala (sau patrata - am niste formite de biscuiti si sunt bune si la decupat cascavalul ). Le dau prin lapte, apoi pesmet, apoi iar lapte si la sfarsit faina si le prajesc putin in ulei incins.
Timp de preparare: 20-30 min
Nici eu nu o sa pierd prea mult timp maine prin bucatarie, astea care iau timp le fac de azi, respectiv salata boeuf care e 90% gata si sarmalele, care au fiert destul si acum o sa le mai bag putin la cuptor. |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Am terminat salata boeuf (m-a ajutat si tati la tocat asa ca a mers mai repejor, numai ca cred ca a tocat castraveciorii putin mai mari si nu m-a mai laudat Alice ca ar fi buna, a zis ca nu ii plac castravetii ) si a iesit foarte buna (si foarte multa de data asta, sa ajunga, pentru ca de Craciun am facut cam putina).
Am terminat si sarmalutele si au iesit excelente, deja s-au mancat vreo 10 (din 50 ).
Restul pregatirilor, maine, cand o fi sa asez masa. Nu vreau sa ma mai aberez cu mari decoratiuni si cu carat masa la sufragerie, o sa fie ceva intim, fara fitze si pretentii. |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Eu am facut supa de pui cu galuste(asta mai ales pentru Sara), am terminat salata boeuf si rulada de carne, maine voi pregati pestele si il voi pune la cuptor spre seara iar prajitura e deja la rece! Eu o sa fac friptura abia in data de 2 ianuarie, intrucat in fiecare an, pe 1 ianuarie, o sarbatorim pe nasa noastra(si a Sarei)asa ca suntem invitati la ei la masa! In rest,speram sa ne simtim bine in familie, ca de fiecare data! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Bunatati, bunatati, pofta mare la mici si la mari
Noi avem asa: aperitive - salata de vinete, ciupercute cu maioneza, sunca, cas, snitele, masline, rosii, castraveti murati, peste, pe asta il fac numai maine si barcute cu crema, fursecuri, praji. Iar pt masa de Anul nou, ciorba de perisoare, friptura si vorba cuiva...vin fiert cu scortisoara |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Adriana, saru'mana pentru complicatele retete. Uite asa o sa am preparate noi pe masa |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Pentru cine vrea sa incerce, am gasit o reteta interesanta:
PUI CU ANANAS
Ingrediente: - 200 g piept de pui - 150 g ananas (din conserva) - 200 g cascaval - 7-8 masline negre - 1 legatura ridichi - 4 linguri maioneza sau dupa gust - cateva frunze de salata verde - sare.
Mod de preparare: Ananasul se strecoara bine de zeama.
Se fierbe pieptul de pui in apa cu un praf de sare, apoi se scoate si se lasa la scurs.
Se taie pieptul de pui, ananasul si cascavalul cubulete. Maslinele se taie rondele, dupa ce li s-au scos samburii.
Se pun toate ingredientele intr-un castron, se adauga maioneza, se sareaza dupa gust si se amesteca usor.
Se aseaza apoi salata pe un platou ornat cu frunze de salata verde si se decoreaza cu rondele de masline si ridichi. |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Ce preparati pentru masa de revelion? |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Eu, ca de obicei, pentru ca nu am timp de mari aranjamente (de fapt constat ca niciodata nu am suficient timp ), am pregatit :
Aperitive:
- rosii, castraveti, sunca, salam de Sibiu, cascaval, branzica, masline - salata boeuf - ardei cu Almette
Felul I: - ciorbita de curcan
Felul II: - pulpe de pui cu cartofi la cuptor si salata de muraturi - sarmalute cu mamaliguta si smantana
Desert: - tort diplomat (ca e ziua lui Tzepii chiar la 00:00, in noaptea dintre ani) - crema de zahar ars - cozonac
Bauturi: - cola zero - apa plata, apa minerala - suc natural pentru copii (portocale, pere) - vin rosu - whisky - crema de whisky - bere - sampanie (de adulti si de copii)
Cam asta pregatesc eu, sunt deja facute toate, maine sa pregatesc platourile si sa pun pulpele cu cartofi la cuptor pe la 16:00.
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| No am facut Revelionul acasa in famile Am facut o masa mai vegetariana,de fapt pe baza de peste pt 3 persone,mai mult pt mine si sotul ca la cat manca Elo
Masa noastra!
|
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Rody ce bine arata! si cred ca mancarea a fost foarte delicioasa |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| Multumim frumos.Pt 3 êrsone a fost suf icient ca Sole,papa laptic si mancarica de a ei.Elo manaca cat o furnica,pt ea dulciuruile sunt cea mai buna mancare asa ca pt noi a fost suficient |
|
|