Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| in Alcampo se gasesc produse romanesti..dar cum toate sunt inafara orasului si eu stau aproape in centru ..nu am cum sa ajung ca Alberto lucreaza de luni pana sambata pana la 8 seara iar cand am fost ieri in mercadona nu am gasit ca mi-a mai spus cineva ca cica a vazut acolo |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Laura, soacra mea foloseste de ani de zile la cozonac drojdie granule. Si ii ies foarte buni. Daca la 500 gr faina ai nevoie de 25 gr drojdie normala, pui 8 gr. drojdie praf si 16 grame apa. Proportia este de 1 la 2, drojdie cu apa, pentru reconstituirea cantitatii. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Adriana multumesc am sa fac si eu ca nu sunt greu de facut sunt sanatoase si arata si bine.
Cute multumesc pentru reteta am sa o incerc si eu intr-o zi numai sa gasesc maghiran.
Multumim Kiki ca te gandesti la noi
Laura tot de pe linck-ul deschis de Miru am luat reteta.De cantitati nu stiu cred ca dupa ochi am sa fac. |
|
| Ely, imi cer scuze! Nu e maghiran, e oregano! |
|
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| eeeeee am gasit drojdie la panificatie..ce batuta in cap mai sunt ..bine ca intrebasem din curiozitate cand cumparam paine |
|
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Laura&Alfonso wrote:eeeeee am gasit drojdie la panificatie..ce batuta in cap mai sunt ..bine ca intrebasem din curiozitate cand cumparam paine
spor la gatit, Laura!!!!!! :801: |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| Laura&Alfonso wrote:eeeeee am gasit drojdie la panificatie..ce batuta in cap mai sunt ..bine ca intrebasem din curiozitate cand cumparam paine
bine ca ai gasit laura,acum spor la gatit |
|
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Cute super atunci ca oregano gasesti la orice magazinas.
Laura ma bucutr ca ai gasit spor la framantat.
Sunt tare bucuroasa mi-a adus sotul 3 plicuri de vopsea de la o familie de romani care au venit de acasa ,rosu ,galben si verde. .(Deci este bine sa mai fie si romani prin preajma ) |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Ce va ganditi sa pregatiti pentru masa de Paste ? Cand incepeti prepararea lor ? Postati si retete , sa se mai inspire si ..... novicii ! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Maria & mami wrote: Ce va ganditi sa pregatiti pentru masa de Paste ? Cand incepeti prepararea lor ? Postati si retete , sa se mai inspire si ..... novicii ! Anul trecut vad ca n-ati mai scris nimic pe aici,anul acesta v-ati gandit ce pregatiti? Eu nu fac miel,ca nu-mi place,am sa cumpar un jambon,am sa fac sarmalute,daca fac o supica de pui la copii iese si o salata de boeuf,mai am o punga de vinete in congelator si una de ciuperci,mi-am cumparat hrean si ma gandesc si la o salata de sfecla rosie,in rest aperitive:carnaciori,sunca,oua,poate o rulada de carne la cuptor,dar nu multe.La prajituri inca nu m-am gandit. |
|
Inregistrat: 6/20/2007 Mesaje: 7309
| Noi se pare ca vom petrece Pastele, la tara cu soacra mea, asa ca am scapat de pregatiri anul acesta!!!! |
|
Inregistrat: 10/31/2008 Mesaje: 4262
| Inca ma mai gandesc ce sa fac pentru Paste. Oricum un lucru este sigur la fel ca si Carla o sa fie un Paste fara mielut tot o sa fie cu pui
Cum ma hotarasc o sa intru sa va spun sa va dati si voi cu parerea |
|
| Nici la noi nu va fi cu mielut... Vor fi oua vopsite de mine si de Tudor (de-abia asteptam!!!!), ciorbita de gaina de la tara, cu taitei de casa, fripturica de pui si cotlet de porc impanat, si ma gandesc ca mi-e lene sa invelesc sarmalute, asa ca voi face niste dovlecei umpluti. Evident, cozonac si pasca, dar astea, cumparate, ca nu ma tine spatele si nici Ioana nu pare incantata de eforturile mele fizice! La paeritiv, mai vedem, ca neavand miel, nu facem nici drob. Mai prospectam. Idei, ceva? |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Deocamdata, si eu ca si voi, inca ma mai gandesc. La noi s-au anuntat si niste prieteni, deci trebuie neaparat sa ma prezint asa cum trebuie. Miel nu se face nici la noi, ca nimeni nu e fan. Cozonac si pasca am dat deja comanda la mama. Mi le trimite ea. In schimb, ouale o sa le fac eu, ca am mai facut si-mi place. Ce stiu sigur, e ca voi face o salata de vinete, una de ciupercute si una de chiftelute cu ceapa marinata. Va fi cu siguranta o ciorba, dar de care, nu stiu deocamdata. Cum ma hotarasc la meniu va anunt. Spor la gatit si la idei pentru masuta de Paste! |
|
Inregistrat: 2/17/2009 Mesaje: 1038
| Liz draga mea sa-mi dai si mie reteta de chiftelute cu ceapa marinata eu pentru Paste am sa pregatesc si mancaruri traditionale ,bors de miel , pulpa de miel la cuptor si o ciorbita de curcan si pui umplut.(astea pentru mine si mihnea care nu suntem amatori de carne de miel )la aperitiv -cele clasice -salata de boeuf, de vinete , branzica , drob, si am sa vad eu oule am sa le vopsesc impreuna cu mihnea , iar de prajituri pe langa clasicele cozonac si pasta , am sa mai fac si o placinta de mere , preferata puiului meu , si probabil o prajitura in foi, si m-a ,,amenintat''matusa mea ca o sa-mi faca niste fursecuri -pana nu vad nu cred iar luni daca e timp frumos gratar la iarba verde.si cam atat |
|
|