Masa de Paste
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Ely
Scris: Monday, April 2, 2007 9:32 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006
Laura spor la treaba as fce si eu un cozonac ,eu ma bucur ca la pastelarie intr-un supermarket am gasit drojdie ca la noi dar in pachetele tare mici cat pentru un cozonac .Poate gasesti si tu.

Cute te rog imi zici cum faci focaccia.Daca este prea complicata nu vreau sa-ti rapesc din timp?pupici

Ely
Scris: Monday, April 2, 2007 9:33 PM
Nivel

Laura spor la treaba as fce si eu un cozonac ,eu ma bucur ca la pastelarie intr-un supermarket am gasit drojdie ca la noi dar in pachetele tare mici cat pentru un cozonac .Poate gasesti si tu.

Cute te rog imi zici cum faci focaccia.Daca este prea complicata nu vreau sa-ti rapesc din timp?pupici

Darria
Scris: Monday, April 2, 2007 9:46 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/20/2006
AdrianaC
Scris: Monday, April 2, 2007 10:34 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Eu am "vopsit" deja ouale sic

Vorba vine, am gasit in Carrefour oua gata fierte si vopsite si care mai aratau si foarte frumos pe deasupra, si am luat 30 de oua. Uite asa am mai castigat putin timp pentru mine si familia mea.

Anul acesta de Paste vom sta acasa, poate va veni mama pe la noi.
Ma gandesc sa pregatesc:

1. Aperitive:

• rosii umplute cu branza
  • ridichi, ceapa
  • castraveti - sau tzatziki
  • oua
  • salata boeuf
  • zacusca de vinete

2. Felul 2 direct, ca noi nu prea mancam ciorbe

• pui la cuptor cu garnitura de cartofi taranesti si salata de muraturi
  • ceafa de porc la gratar

3. Desert

• cozonac
  • placinta cu branza si smantana

In rest, sucuri, apa, vin rosu, bere, cafea, rontaitoare.

Cam atat, nimic deosebit, pentru ca am ajuns la concluzia ca pierd prea mult timp si prea multa energie gatind diverse si chiar nu merita.
  • Ely
    Scris: Monday, April 2, 2007 11:35 PM
    Nivel

Adriana chiar am vazut astazi la stiri ca se gasesc acasa oua gata fierte si vopsite.thumleft

Pai la noi o sa fie simplu ca in fiecare an.Ce este rau ca nici acum nu am gasit vopsea de oua si cred ca am sa le vopsesc cu foi de ceapa rosie.O sa fac sarmalute,friptura de porc si de miel pentru sot ca eu nu mananc miel cu castraveciori acri,un cozonac sa vedem daca-mi iese si o tarta ori prajitura.

Adriana cum faci rosiile umplute cu branza si ce fel de branza ca as face si eu ca sunt sanatoasepupici
    AdrianaC
    Scris: Tuesday, April 3, 2007 3:07 AM
    Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
    Ely wrote:
    ...Adriana cum faci rosiile umplute cu branza si ce fel de branza ca as face si eu ca sunt sanatoasepupici

Ely, nu ma complic prea rau, pentru ca sunt genul care se foloseste de orice prefabricat "sanatos" ca sa isi faca munca mai usoara.

Eu cumpar Almette (care este o branzica cremoasa, dulce, frecata cu marar si cu putin usturoi), cumpar rosii, le spal, le tai un capacel si le golesc, le crestez frumos marginile, de decor, si apoi le umplu cu Almette.

Sunt foarte gustoase, prepararea dureaza foarte putin si arata si bine pe masa. Le ornez cu o frunza de patrunjel sau cu o maslina.

Uite, cam asa arata un platou la mine:

danab
    Scris: Tuesday, April 3, 2007 5:58 AM
    Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
    Anul asta mergem la mama, asa ca ii ramane ei bucuria sa stabileasca menu-ul Chef , dar cu siguranta va fi salta boef, salata de vinete, miel (tocmai am comandat), ciorba de pui/burta, cozonac essen facut de ea, pasca...Deja mi-e foameessen
    Voi face poze sa va arat cum e masa la ea essen
    Kiki
    Scris: Tuesday, April 3, 2007 9:24 AM
    Nivel
    Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
    Adriana, ouale alea vopsite pe care le-ai cumparat tzin pana la Paste? Ca as lua si eu dar mi-e frica sa nu tzina, ca cine stie cand au fost vopsite....

Noi anul asta vom merge la mama. Asta pentru ca am primit invitatii de la voi, dragelor, sa petrecem Pastele impreuna si ma gandesc ca daca accept o invitatie se vor supara celelalte pe care le-am refuzat! Va multumesc pentru invitatii si va promit ca va voi vizita in curand! pupici
    Laura&Alfonso
    Scris: Tuesday, April 3, 2007 9:32 AM
    Nivel
    Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/4/2006
    Ely wrote:

[

Am cautat dar nu am gasit...ma bucur ca la voi se gaseste...pe viitor am sa caut mai bine ca cine stie..pupici pupici
    Laura&Alfonso
    Scris: Tuesday, April 3, 2007 9:34 AM
    Nivel
    Nivel: Avansat

Ely wrote:

Ce este rau ca nici acum nu am gasit vopsea de oua si cred ca am sa le vopsesc cu foi de ceapa rosie.

nici eu nu am gasit vopsea...cum le vopsesti cu foi de ceapa...ca as vrea si eu sa incerc
    Kiki
    Scris: Tuesday, April 3, 2007 9:43 AM
    Nivel
    Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
    Fetelor, de ce nu ne-ati spus din timp ca nu gasiti vopsea de oua acolo? Ca va trimiteam! bataus bataus bataus

A scris Miru in alt topic cum pot fi vopsite ouale in mod natural (adica fara vopsea, ca nu aveti)

Roz: coaja de ceapa rosie, sfecla proaspata
    Portocaliu: coaja de ceapa alba, morcovi
    Galben: coaja de portocale sau lamaie, morcovi
    Verde: foi de spanac (sau alte legume cu frunza verde)
    Albastru: frunze de varza rosie
    Maron: ceai negru sau cafea
    cute_babies_of_mine
    Scris: Tuesday, April 3, 2007 9:50 AM
    Nivel
    Nivel: MEMBRU FONDATOR

Ely, nu e greu de facut. Aluatul e clasic, de paine.

500g faina, un pachet mic de drojdie, 250 ml lapte sau apa,1 lingurita sare, 1 lingurita zahar (pentru dizolvat drojdia), ulei de masline.

Faci aluatul, il lasi sa creasca. Apoi, intinzi foaia si faci in ea adancituri, cu degetele (apesi cu varfurile degetelor pe toata suprafata ei). Iei sticla de ulei de masline si torni cu generozitate. Apoi, presari pe deasupra sare mare si maghiran. Eu mai adaug si praf de usuroi. Tava se unge cu ulei (tot de masline) si se da minunatia la cuptorul incins la 220 grade Celsius pana se rumeneste. Pofta buna!

In functie de preferinte, poti intinde foaia foarte subtire si iese focaccia crocanta, sau o poti lasa mai groasa si va iesi pufoasa. Eu optez de obicei pentru ultima varianta, ca papa si Tudor si e mai moale.
    danab
    Scris: Tuesday, April 3, 2007 9:54 AM
    Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
    Laura&Alfonso wrote:

nici eu nu am gasit vopsea...cum le vopsesti cu foi de ceapa...ca as vrea si eu sa incerc

Laura, a deschis Miru un topic despre oua vopsite natural
    Fluturas
    Scris: Tuesday, April 3, 2007 10:03 AM
    Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
    Laura&Alfonso wrote:

Am cautat dar nu am gasit...ma bucur ca la voi se gaseste...pe viitor am sa caut mai bine ca cine stie..pupici pupici

Laura,se gaseste aici drojdie,eu am gasit la mercadona,vezi daca aveti si voi acolo magazinul asta(cred ca este),acolo gasesti,doar ca nu imi vine minte acum cum i se zice.cum a zis si ely,e in pachetele mici
    Fluturas
    Scris: Tuesday, April 3, 2007 10:06 AM
    Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
    Laura&Alfonso wrote:

aveti pe acolo magazine romanesti,cauta acolo ca gasesti,aici au
    Utilizatori in acelasi subiect
    NU poti posta subiecte noi in acest forum.
    NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
    NU poti sterge postari in acest forum.
    Nu poti edita postari in acest forum.
    Nu poti crea sondaje in acest forum.
    Nu poti vota in sondaj in acest forum.