|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/10/2010 Mesaje: 3227
| si eu le fac acum,le-am scos de la frigider sa fie la temperatura camerei si apa in care le voi fierbe o pun in cratita ,peste vreo doua ore dau drumul la foc mic,iar in apa adaug sare apoi le vopsesc cu vopsea sidefata si rares le va decora pe cateva.. nu cred ca fac mare lucru fiindca lucrez si nici nu sunt in stare,deci salate multe ,ciorba sau supa,drob,o rulada de curcan si mai vedem,dulce ,ce vrea rares,a ales cateva retete,binenteles c-o voi face pe cea mai simpla,abia astept sa mergem la biserica si sa ne odihnim anul asta nu fac nici cozonac ,nici multa mancare ,vreau sa ma bucur de zilele de sarbatoare sa nu uit ,o oala cu sarmale,cea de lut ,comanda speciala de la rares |
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Pentru prima data am reusit sa nu sparg niciun ou la fiert. Nu stiu daca are vreo legatura sau nu, dar acum am cumparat oua bio... , or avea coaja mai rezistenta ...
Si..., desi nu am avut decat culorile de baza, rosu, galben si albastru, am reusit sa fac si un mov - maro, un portocaliu, un verde...
Nu am facut decat 15 oua, pentru ca nu prea are cine sa le manance la noi... si imi pare rau ca tocmai acum cand au iesit super bine, sunt mai putine...
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Ce-mi place sa va citesc ce bunataturi faceti voi de Pasti!Asta asa ca sa-mi aduc aminte de prieteni din copilarie sde bunatatile pe care le facea si mama doar din cauza mea. Daca va intereseaza sau asa ca sa vedeti ce am avut si eu la meniul meu de Pesah. -la noi nu se mananca deloc deci faina ,paine copturi ci mancarea este doar azima un fel de turta nedospita facuta din faina si apa dar din care se pot face mii de bunatati. -deci asa am avut eu la masa noastra de vreo 20 de persoane -painitze din faina de azime cu susan pe deasupra -pui cu portocale (facut gen ratza cu portocale cine stie )-delicatesa -friptura de vita taiata felii cu ciuperci de padure -peste marocan cu legume -piftele de peste traditional ptr copii -racituri (facute de soacra mea ) -oua umplute -cartofi la cuptor -orez cu stafide,alune si tot felul de semintze -salate de hrean cu sfecla -salata de sfecla cu patrunjel si lamaie(super buna) -salata de conopida cu thina(pasta de susan) -salata de varza verde cu susan prajit(ptr.Eden in mod special) -salata iute ptr mine -salata de ardei copti - am uitat limba marinata (facuta de soacra mea) -salata verde cu rosii Ca desert o minunatie de tort de ciocolata cu frisca -prajiturele din cocos cu ciokolata(nu am mancat in viatza mea asa ceva bun ,reteta o voi posta la bucataria mea fiindca trebuie sa o aveti obligatoriu si voi) -prajiturele albe simple din cocos .
-bauturi vin alb si vin rosu vechi din 1990 -bauturi racoritoare binenteles |
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Adriana ,frumoase tare oule!Perfecte,ce-mi plac sa le vad! |
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| miriam wrote:Bereea ce reteta ai folosit la pasca cu ciocolata?
Pasca cu ciocolata (umplutura)
1 pachet unt 6 oua 300 gr. zahar 100 gr. cacao 100 ml. lapte 3 linguri faina
Se fierbe laptele cu zaharul si cacao, se pune untul si se lasa la racit pana se mai ingroasa. Se pun galbenusurile, cele 3 linguri cu faina si la sfarsit albusurile batute spuma. Compozitia se toarna peste aluat in tava si se da la cuptor.
Am uitat sa scriu si reteta aluatului.Daca iti trebuie o scriu mai tarziu cand ajung acasa |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| Bereea multumesc am crezut ca are si branza in compozitie, deci nu fac reteta asta, desi cred ca este foarte buna! |
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Cu placere |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/9/2010 Mesaje: 3457
| bereea wrote:
Pasca cu ciocolata (umplutura)
1 pachet unt 6 oua 300 gr. zahar 100 gr. cacao 100 ml. lapte 3 linguri faina
Se fierbe laptele cu zaharul si cacao, se pune untul si se lasa la racit pana se mai ingroasa. Se pun galbenusurile, cele 3 linguri cu faina si la sfarsit albusurile batute spuma. Compozitia se toarna peste aluat in tava si se da la cuptor.
Am uitat sa scriu si reteta aluatului.Daca iti trebuie o scriu mai tarziu cand ajung acasa
Bereea,Multumesc pentru reteta! O sa fac cu siguranta aceasta pasca cu ciocolata . Am vrut sa fac si anul trecut dar nu am avut o reteta 100% probata,asa ca astept si reteta de aluat .
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 2/8/2012 Mesaje: 21
| AdrianaC wrote:A vopsit cineva deja oua de Paste?
Vreau sa ma apuc si eu si imi e teama sa nu mi se sparga iar ca in toti anii...
Voi cum faceti sa nu se sparga?
Am vazut ca ai reusit sa fierbi ouale fara sa spargi nici un ou, dar va spun totusi metoda pe care o folosesc eu de ani de zile cu succes :
Pun ouale intr-o oala cu apa de la robinet si le las aproximatic 1 ora pentru a ajunge la aceeasi temperatura. Pun oala la fiert iar din momentul in care incepe sa fiarba dau focul mai mic (minim cat inca sa fiarba cu bule) si le mai tin opt minute. Daca tineti ouale mai mult la fiert, sigur vor iesi tari, dar galbenusul va capata o culoare verde sau albastra, ceea ce nu este tocmai apetisant. In ultimii ani eu iau de Paste, pentru vopsit, oua bio, pentru ca au o concentratie mai mare de calciu si astfel si coaja este mai rezistenta. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| Eu o sa incerc friptura de porc pe pat de varza murata, pe care a-ti laudat-o voi ...a-ti pus si suc de portocale, asa cum scrie? |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Katrina wrote:Bereea,Multumesc pentru reteta! O sa fac cu siguranta aceasta pasca cu ciocolata . Am vrut sa fac si anul trecut dar nu am avut o reteta 100% probata,asa ca astept si reteta de aluat .
reteta de aluat: -70 g unt -70 g zahar -120 g faina -1 ou -1 praf de copt |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| miriam wrote:Eu o sa incerc friptura de porc pe pat de varza murata, pe care a-ti laudat-o voi ...a-ti pus si suc de portocale, asa cum scrie? Eu am facut si cu suc de portocale -delicioasa ! Azi am facut saratele dupa reteta Laurei Sava -au iesit un deliciu si oua rosii si verzi si am fiert pentru drob! Maine fac ciorba de miel,drobul de pui,tortul cu cioco si pregatesc carnea de friptura de miel ,dar o bag la cuptor abia duminica dimineata . Si o paine de casa la masina de facut paine . Avem salata muuulta ,legume ,fructe,Pasca ,cozonac si e de ajuns . |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/9/2010 Mesaje: 3457
| bereea wrote:
reteta de aluat: -70 g unt -70 g zahar -120 g faina -1 ou -1 praf de copt
Multumesc mult! Maine o fac ! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/9/2010 Mesaje: 3457
| Am facut pasca cu ciocolata. Pentru inceput a iesit tare aspectuoasa,si dupa ce s-a racit am vrut s-o decorez cu putina ciocolata alba,cu motive pascale,insa mare mi-a fost surpriza cand am descoperit ca pasca mea fusese deja degustata de "baietii mei ".Am facut poza imediat asa cum am gasit-o,gandindu-ma ca daca mai astept s-ar putea sa nu mai am ce poza. Katrina attached the following image(s):
|
|
|