|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Andrei pleaca si trebuie sa gatesc pt copil plimbaret in gasca. Acasa vom avea musafiri. Meniul e luuung: - ciorba (vedem de care in functie de oratania pe care o s-o gasesc in sat) - sarmalute in foi de vita uscata si apoi rehidratata (ies de parca frunza e tocmai culeasa vita) - chiftelute, drob de miel, placinta cu urda si spanac, placinta cu umplutura de drob - racituri (piftie) de curcan - friptura de iepuras cu cartofi la cuptor - briose aperitiv - oua colorate divers - pasca fara aluat (voi face si cateva in forme de briose-sunt mai atractive pt copii), pasca cu ciocolata - cozonac cumpar, ca nu-mi iese - salaturi de sezon, salata de sfecla rosie, tzatziki - rulada de piept de curcan, branzeturi, masline |

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Noi sarbatorim Pesahul-pastele evreiesc in seara asta si avem musafirii tot familionul vreo 18 persoane.Meniul este traditional specific cu azime,friptura de vita,pui salate si painitze din faina de azime.Maine voi fi libera si voi pune fotografii. |

 Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| shirel wrote:Noi sarbatorim Pesahul-pastele evreiesc in seara asta si avem musafirii tot familionul vreo 18 persoane.Meniul este traditional specific cu azime,friptura de vita,pui salate si painitze din faina de azime.Maine voi fi libera si voi pune fotografii.
Sa aveti o cina superba!
Lilly, wow, gatesti chiar mult si bun! |

 Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| alexandrabogdan wrote:
Beree ai reteta buna de pasca cu branza si ciocolata>?
Eu zic ca reteta e buna, dar e reteta de pasca cu branza si de pasca cu ciocolata |

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| bereea wrote:
Sa aveti o cina superba!
Lilly, wow, gatesti chiar mult si bun!
Daaa si am timp putin si ajutor deloc. Sper sa-mi iasa si sa nu ma fac de rusine |

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| bereea wrote:
Eu zic ca reteta e buna, dar e reteta de pasca cu branza si de pasca cu ciocolata
gasesc undeva la tine reteta pt cea cu ciocolata? |

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Mie din toate incercate cel mai mult imi place PASCA POLONEZA , e cu ciocolata si branza . E un pic departe de pasca traditionala ... dar imi place cel mai mult. |
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Eileen wrote:Mie din toate incercate cel mai mult imi place PASCA POLONEZA , e cu ciocolata si branza . E un pic departe de pasca traditionala ... dar imi place cel mai mult.
vreau si eu reteta!! |

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Buli, uite reteta
Quote:Pasca poloneza Blatul: - 1 pahar faina grau; - 1/2 pahar zahar ; - 1 ou; - 1/2 pahar lapte dulce; - 100 gr unt/margarina (eu pun unt); - 3 linguri cacao; - 1 plic praf de copt; - 1 plic zahar vanilat. Crema de branza: - 500 gr branza de vaci ~aproximativ ; - 2 oua; - 100 g unt/margarina - 1 pahar zahar ; - 1 plic zahar vanilat; - 1/2 pahar faina ; - stafide Glazura : -3 lg cacao -3 lg apa -3 lg zahar -1 lg unt/margarina Pentru blat se freaca untul cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga cacao, oul, apoi laptele si faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza si trebuie sa aiba consistenta unei creme ceva mai groase. Crema de branza: Untul se freaca cu zaharul pudra, zaharul vanilat si galbenusurile. Se adauga branza, faina si stafidele (pe care eu nu le-am mai pus de data asta, ca nu am mai avut ) si la sfarsit se adauga albusurile batute spuma . Se omogenizeaza compozitia amestecand usor, de jos in sus. Asamblare: Intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina (eu pun hartie de copt), se toarna 2/3 din aluatul pentru blat si se niveleaza bine cu o spatula/lingura. Se da cateva minute la cuptor pana se intareste blatul apoi se scoate din cuptor si se aseaza toata crema de branza, se pune restul de aluat, bine intins sa acopere branza, si se da la cuptor la foc potrivit. Se scoate din cuptor si se lasa la racit foarte bine, se scoate din forma si se pune glazura de ciocolata. Glazura: Se pun la fiert pe foc mic ingredientele pt glazura pana se omogenizeaza , apoi se toarna petse prajitura. Se poate folosi ciocolata topita in loc de glazura . Eu am folosit forma de tort de 26cm, si ca masura pahar de vin ( care avea in jur 150ml ) |

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Arata super bine pasca cu ciocolata,dar parca tot de pasca traditionala mi-e pofta!
Masa noastra de Paste va consta in friptura de miel, ciorbita (sotul vrea de miel, eu as vrea de gasca), sarmalute, oua vopsite, cozonac si pasca. Mi-e pofta de o salata boef, dar cred ca va ramane de facut pe saptamana viitoare cand mai asteptam musafiri. |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/13/2006 Mesaje: 1653
| Mey... caut pasca poloneza de ani de zile... si uite unde statea multumesc mult. Anul asta de paste am facut un drob fals de ciuperci la care imi sta gandul... pt o tava de chec: 2 borcane de ciuperci feliate 2 oua 10 oua fierte de prepelita (optional) verdeata ca pt drob de miel : ceapa, usturoi, marar, patrunjel 200 g cascaval sare si piper dupa gust cateva felii de prosciutto pt tapetat tava Intr-o tigaie se prajeste 2-3 minute verdeata tocata impreuna cu ciupercile. Se lasa apoi la racit, se bat ouale, iar cascavalul se rade. Se amesteca totul si se toarna in tava tapetata cu feliile de prosciutto. Se coace la 180 grade timp de 40 minute. Kmy attached the following image(s):

|
|
|