 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17859
| Ce retete pentru meniu, decoratiuni, accesorii, ornamente, aranjamente stiti pentru masa festiva de Craciun. |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17859
| Sarmalute in foi de varza
Ingrediente (pt cca 40 buc sarmalute medii):
- carne tocata amestec (vaca + porc) - 750g - orez - 1 ceasca de cafea - ceapa - 4 buc - piper, sare - foi de varza - foi de dafin
Mod de preparare:
Se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei. Dupa ce se raceste se amesteca impreuna cu carnea tocata, orezul, piperul si sarea.
Separat se pregatesc foile de varza. Se umple fiecare foaie cu amestecul de mai sus si se aseaza in oala.
In oala se pune un strat de varza, 1 rand de sarmale si tot asa pana se umple oala.
Se lasa sa fiarba cca 2 ore. Se servesc cu smantana si mamaliguta.
Pofta buna ! |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Rata mumificata E reteta proprie dar sper sa n-o mai fac in viata vietilor mele.E simplu. Pui rata la cuptor si o lasi la foc mic pana dispare carnea si ramane numai osul si pielea.Pofta buna |
|

 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| mihaela75 wrote:Rata mumificata  E reteta proprie dar sper sa n-o mai fac in viata vietilor mele.E simplu. Pui rata la cuptor si o lasi la foc mic pana dispare carnea si ramane numai osul si pielea.Pofta buna
Si ce mananci frate, din ea? Cred ca era o delicatesa pentru un catel, ceva... |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Te uiti la ea si te Asa cum am facut noi Craciunul asta cand in loc de rata am pus pe masa piele de rata.
Da' de Paste ce faceti ca eu de data asta sunt hotarata sa pun totusi ceva comestibil pe masa |
|

 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Curcan umplut
Ingrediente Un curcan de cca 2 kg (gata taiat), 100 g orez, 50 g unt, 3 oua, 80 g ceapa, piper, patrunjel, marar, 1 kg castane, sare, ienibahar, 50 ml rom, pipota si ficatul a 2-3 pui. Mod de preparare Numai puiul de curcan se poate pregati umplut, deoarece are carnea frageda.Umplutura se prepara astfel:se taie pipota cit se poate de marunt.Ceapa si pipotele se pun intr-o craticioara de 1 1/2 l, impreuna cu untul sau untdelemnul si orezul, se calesc 2-3 minute la foc mic, amestecind mereu, ca sa nu se rumeneasca, apoi se sting cu 1/2 l apa fierbinte, potrivindu-se gustul cu 1/2 lingurita cu sare si o frunza de telina, fierbinte, la foc mic, acoperite, pina scade lichidul si orezul este moale.Cind orezul s-a racit, se adauga ficatul crud, taiat marunt sau trecut prin sita de sirma, ouale intregi, un virf de cutit sau de lingurita cu piper macinat, o lingurita cu virf de cu frunze de marar sau patrunjel taiate marunt, sau din ambele.Se cresteaza coaja tare a castanelor in cruce, ca apa sa poata patrunde in interiorul lor, fierbindu-se in apa clocotita, cit sa le cuprinda bine, cca o ora;apoi se curata coaja exterioara si cea subtire din interior.Se trec prin masina de tocat impreuna cu ficatul crud si pipota (care a fost calita, in prealabil, cu ceapa in 50 g unt sau untdelemn, la foc mic acoperite cca 20 minute , adaugind cite putina apa pina cind se moaie).La tocatura se adauga ouale crude, un virf de lingurita cu piper sau ienibahar macinat, romul si o lingurita rasa cu sare, amestecindu-se bine.Compozitia se pune in cornet si cu ea se umple curcanul sub piele, exact ca si puiul si se frige la fel. |
|

 Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Redeschidem topicul ? Ce pregatiti de Craciun ? De Revelion ? Idei ? retete ? |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| daca ati sti ce mi-e ciuda.Acasa muream de oboseala inaintea Craciunului ca numai in bucatarie stateam.aici as vrea sa stau da n-am pt ce sau pt cine.Kaze nu apreciaza bucatele noastre de Craciun,pt el e o mancare ca oricare alta Sarmalele, cozonacul, turtele cu nuca sunt...de mancat si atat.Eu nu concepeam Craciun fara ele si fara toata harmalaia aferenta.Acum e liniste si pace parca nici nu vine Craciunul poate cand or creste fetele mai maricele sa aprecieze ele desi nu cred.tre sa cresi in Ro sa salivezi la un cozonac aburind |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| mihaela75 wrote:daca ati sti ce mi-e ciuda.Acasa muream de oboseala inaintea Craciunului ca numai in bucatarie stateam.aici as vrea sa stau da n-am pt ce sau pt cine.Kaze nu apreciaza bucatele noastre de Craciun,pt el e o mancare ca oricare alta  Sarmalele, cozonacul, turtele cu nuca sunt...de mancat si atat.Eu nu concepeam Craciun fara ele si fara toata harmalaia aferenta.Acum e liniste si pace parca nici nu vine Craciunul  poate cand or creste fetele mai maricele sa aprecieze ele desi nu cred.tre sa cresi in Ro sa salivezi la un cozonac aburind
mihaela, hai la mine ca-ti promit ca numai in bucatarie te tin |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| |
|

 Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Hai ca m-am distrat...si mai ales cu reteta Mihaelei de prin februarie ce acu rata mumificata |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17859
| Anul acesta voi incerca si eu in premiera sa fac sarmalute. Sa vedem ce o iesi de ele. |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Quote:Sarmalute in foi de varza
Ingrediente (pt cca 40 buc sarmalute medii):
- carne tocata amestec (vaca + porc) - 750g - orez - 1 ceasca de cafea - ceapa - 4 buc - piper, sare - foi de varza - foi de dafin
Mod de preparare:
Se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei. Dupa ce se raceste se amesteca impreuna cu carnea tocata, orezul, piperul si sarea.
Separat se pregatesc foile de varza. Se umple fiecare foaie cu amestecul de mai sus si se aseaza in oala.
In oala se pune un strat de varza, 1 rand de sarmale si tot asa pana se umple oala.
Se lasa sa fiarba cca 2 ore. Se servesc cu smantana si mamaliguta.
Pofta buna !
Intre sarmalute merge pusa si afumatura, iar in apa de fiert se dizolva o lingura-doua de pasta de rosii. Cate finalul fiertului se poate pune putin vin alb. |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| la noi la masa de craciun nu lipseste caracatita ( ii place mult sotului)si crevetii, sepia,crevete, centollo(e un crustaceu), angulas(numai ca nu cele originale ca e mai bine de 1000euro kg ) , jamon, si purcelusul de lapte daca il face bunica, ca eu inca nu m-am riscat, iar daca nu il face fac eu un pui la cuptor |
|

 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| sousourel wrote:
Intre sarmalute merge pusa si afumatura, iar in apa de fiert se dizolva o lingura-doua de pasta de rosii. Cate finalul fiertului se poate pune putin vin alb.
Foarte bun! Uite ca faza cu vinul alb nu o stiam! Daca mai pui si cateva bucatele de slaninuta si carnat afumat intre sarmale....iar ultima jumatate de ora lasi sarmalele sa fiarba in cuptor, fara capac, ies si mai bune!
Oricum, reteta Mihaelei a fost beton! La propiu si la figurat! |
|
|