Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Iarna este un anotimp sarac in vitamine. De ce trebuie sa tina seama orice mama in alimentatia puiului pe timp de iarna?
Mancarea este bine sa fie pregatita doar pentru 1 masa si sa fie servita calda. De ce? La 30 min dupa ce mancarea e luata de pe foc, ea este deja mai saraca in vitamine cu 10-15%. In cartofii din supe sau cei fierti separat, dupa 3 ore, vitamina C se reduce cu 40%, dupa 6 ore vitaminele dispar aproape in totalitate.
Cea mai buna metoda de a pastra vitaminele legumelor este sa le fierbeti in coaja. Coaja le va proteja in timpul fierberii de distrugerea vitaminelor.
Este bine de asemenea sa puneti legumele la fiert in apa fierbinte, nu rece, tot pentru a nu pierde vitaminele.
Cartoful, fiert in coaja, curatat si dat pe razatoarea mare, pus in salata pe care o serviti copilului asigura 10-15% din necesarul zilnic de vitamina C.
De asemenea, un copil mic are nevoie de sucuri proaspete, servite in cantitati mici, pe tot parcursul zilei.
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Quote:Cartoful, fiert in coaja, curatat si dat pe razatoarea mare, pus in salata pe care o serviti copilului asigura 10-15% din necesarul zilnic de vitamina C.
Uite ca asta nu stiam. Multumesc pt informatie |