|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 1/2/2007 Mesaje: 149
| Chiar daca a trecut perioada lor , am sa va arat poze martisoarele lucrate manual (crosetate) facute pt. 1Martie
|
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Foarte frumoase!! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 12/1/2008 Mesaje: 3113
| foarte frumoase |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Cred ca ai avut mare succes cu ele.Felicitari! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/20/2009 Mesaje: 7636
| yulyana |
|
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Bravo! S[er ca au fost apreciate pe masura muncii depuse! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Aveti cumva si alte modele sau idei de martisoare?As vrea sa fac modele simple cu cateva fete mai indemanatice de la scoala.Profesoara de desen pregateste o expozitie de 1 Martie si mi-ar place sa contribui si eu,sa le invat sa faca martisoare crosetate.Ma gandesc si la ceva cu margele,sau din ce oare s-ar mai putea confectiona?Dar firul alb+rosu,aveti idee cum se face? |
|
Inregistrat: 12/27/2009 Mesaje: 3468
| Carla am cautat pt. tine pe youtube dar nu am gasit nimic care sa imi atraga atentia.Daca ai lucra cu fetele flori crosetate pe care sa aplici margele sau am vazut cosulete lucrate din bumbac si apretate,este o parere...oricum daca gasesc ceva am sa postez. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 8/29/2009 Mesaje: 88
| Buna! Si eu tot asta am cautat zilele astea.As vrea sa le fac ceva mai deosebit pt mamici ,sa daruiasca piticii de la grupa mea de 8Martie Iata ceva care mi-a placut:
nelabodea attached the following image(s):
|
|
| Si eu m-am gandit la flori,fluturasi,inimioare,cred ca va ajunge.Dar firul alb cu rosu cum sa-l fac sa stea rasucit,aveti idee? |
|
Inregistrat: 3/9/2010 Mesaje: 3457
| carla wrote:Aveti cumva si alte modele sau idei de martisoare?As vrea sa fac modele simple cu cateva fete mai indemanatice de la scoala.Profesoara de desen pregateste o expozitie de 1 Martie si mi-ar place sa contribui si eu,sa le invat sa faca martisoare crosetate.Ma gandesc si la ceva cu margele,sau din ce oare s-ar mai putea confectiona?Dar firul alb+rosu,aveti idee cum se face?
Carla, eu am facut cateva martisoare anul trecut. Poate iti vor placea sau iti vor de o idee.Am facut si cu snur cumparat atasat la diferite floricele(nu prea mi-au placut )si cu snur din acelasi material din care am facut florile si brosele(mie mi-au placut mai mult).
Firul alb cu rosu il faci astfel:masori doua bucati de ata ,alb si rosu ,sa aiba aceeasi lungime,le pui cap la cap si faci un nod .Intinzi atele si un capat se tine fix,iar unul se rasuceste, de 15-20 ori, in sensul in care e deja rasucit firul,dupa care cu o mana apuci nodul facut iar cu cealalta apuci capatul care a fost tinut fix insa cu grija sa nu le scapi si dai drumul capatului inodat.Firul se rasuceste si se formeaza singur. Katrina attached the following image(s):
|
|
| Bine ca invitatiile acelea pot fi adaptate ,folosind cele 2 culori :alb si rosu.Iata si cateva mai complicate.... nelabodea attached the following image(s):
|
|
Inregistrat: 12/27/2009 Mesaje: 3468
| Cred ca si buburuzele ar merge ca martisor
|
|
| Multumesc fetelor da si buburuzele sunt bune.Ar trebui sa ne apucam de treaba deci |
|
| Eu am primit de la o mamica un patratel mic de goblen-cam de 2cm /2cm ,atasat pe un carton rosu si cu ata de martisor .Il caut zilele astea si vi-l arat .M-a impresionat mult ,ca era ceva deosebit,fata de clasicele martisoare care se gasesc in comert.Si,ca veni vb de goblen,m-am gandit sa folosesc ate care mi-au ramas de la goblen ca am cusut multe acum cativa ani,si mi-au ramas o multime de ate colorate. |
|
|