Poftim????Ce atacuri? Pai am raspuns. Maria m-a intrebat, si eu am raspuns. Plus ca am intrebat si eu, la randul meu. Asta-i culmea. Nicio clipa nu am intentionat sa atac pe cineva. Pe cine nu am respectat? Macar daca se insinueaza acest lucru as vrea sa mi se dea exemple concrete, ca io-s si mai grea de cap. Si daca am lezat demnitatea cuiva, exista suspendarea, mai eleganta si mai non-umilitoare, zic eu!
|
La Sibiu, in fundul gradinii, sub nuc. Aici, pe balcon, la o tigara( deocamdata nimeni nu vine in balcon in afara de mine)
|
P. forte- rabdarea P. slab- frica
|
Normal ca e o parere personala.Pe unde am fost eu nu se putea spune ca era azil ,,decent". Nu pot anticipa ce voi simti la batrinete. Poate voi fi de acord sa merg la azil, poate ca nu. Eu una nu mi-as fi lasat parintii sa stea in azil. Si ce e rau sa am grija de ei daca sunt bolnavi? Cand tata era in spital grav bolnav, dupa o operatie cumplita, cu dureri infioratoare, normal ca nu se putea ridica. Nu stiam ce sa fac ca sa il pot ajuta cumva. Am picat exact cand trebuia sa-si faca nevoile. Pina atunci credeam ca a face toaleta e ceva...brrr. Am simtit atata bucurie ca il pot ajuta. Si daca(,) copiii tai vor sa te ajute, vor sa fie linga tine, tu ce vei face? Ii vei indeparta spunandu-le:,,Mergeti, dragii mei, si traiti frumos". ? Te-ai gandit ca poate ei ar suferi si mai mult? Eu una as fi suferit cumplit sa-mi zica tata sa plec ca vine asistenta. Eu de aceea nu pot zice nici pro, nici contra. E o situatie delicata de viata, rareori fericita, asa cum o prezinti. Daca ar fi asa, cred ca toate ne-am duce la azil. Dar, uite, din pacate, ca nu peste tot situatia e roz.Sincer, mi-as dori sa fie asa cum ai aratat. Nu m-am gandit, cand am afirmat ce ai subliniat, ca sunt si oameni care chiar vor la azil. Asadar adaug si varianta asta. Care e una perfect plauzibila
|
Prima varianta
|
Nu sunt nici pro, nici contra. Azilul asta nu cred ca s-a infiintat degeaba. va supun atentiei situatia unor fini ai bunicului: ea s-a casatorit cu un tip care avea o fetita dintr-o casatorie anterioara. La 2 ani, fetita a racit puternic, a facut meningita. Acum are 45 de ani, dar se comporta ca un copil de 7 ani. Acolo a stagnat evolutia ei.Mama ei adoptiva o ingrijeste si acum cu dificultate, deoarece, desi ,,fata" are, evolutional vorbind, 7 ani, mai are scapari violente( a chiar batut-o pe maica-sa, a dat foc la casa etc). Maine-poimaine poate mama va muri si ea va merge intr-o institutie specializata. Asta in cel mai bun caz. Oricum femeia va ajunge la azil, pt ca efectiv nu ar avea cine sa aiba grija de ea( nea Mitica a murit acum 13 ani, parca). e o situatie disperata si nu e singura. Azilul nu e pt cei care au copii sanatosi si carora li s-a administrat o educatie etica normala. E pt cei prigoniti de soarta care, daca nu ar exista aceasta institutie, ar dormi pe banci in parcuri si ar minca la cantina saracilor. Sau ar dormi in adaposturi( dar si acolo, dimineata te dau afara, in strada). Plus ca de multe ori se intampla ca la adaposturi sa nu fie locuri. de bine de rau, in azil ai un acoperis deasupra capului si 3 mese pe zi. Eu am fost de mai multe ori in Sibiu, cu trupa noastra, sa colindam pe la azil. E trist ce se vede acolo. Doamne fereste pe toata lumea de singuratate la batrinete
|
Kiki, io n-am treaba cu diaspora. sunt de-ai nostri, vor nu vor. Nu eu am lasat asa, Dumnezeu. Topicul era,,ce se mai scrie in presa de azi". Deci in orice ziar.Articolele alea sunt din ,,Observatorul". Nu e vb de mass-media( care include tot, presa, Tv, radio etc) ci numai de presa.Faptul ca nu se da la TV...ce sa le fac? Dar macar sa stie lumea ca exista si alte categorii de ziare, ca se face si la noi ceva.Am pus si eu ce mai scrie lumea pe la ziare. Ca nu e ziar de scandal, e adevarat. Din pacate pt detractori, se mai scriu si lucruri bune la noi, nu numai de crime, boli, adulter, cuplaraie etc. Sa nu mi-o luati in nume de rau, e greu sa tac cand vad ce se scrie si ca se insista numai pe o anumita latura sociala. Nu e drept fata de noi, in primul rind, nu? Va pup ca ma cam dor ochii. ( off topic; cred ca niciodata nu am scris atatea postari intr-un timp asa de scurt). hai ca tot ii bine, zic eu! sanatosi sa fim ca restul...
|
C'est la vie! A, as avea o intrebare:( ma da' ce ma prinse topicul asta)- asadar: daca un asiatic a killer-it 30 oameni in America, asta inseamna ca toti asiaticii sunt niste criminali si niste bolnavi psihic?
|
Nu s-au incins, dar trebuie sa se faca o diferenta intre ziarele de scandal, care reflecta numai o parte a unei societati si servesc gustul publicului pt cancanerii, si realitatea.Realitatea sociala, politica, etnica etc nu poate fi numai buna sau numai rea. daca eram noi ai mai rai Faust s-ar fi scris la noi, nu? Revin cu un link, stiu ca nu intere, e cultura, dar e vb de un nou teatru in Bucuresti: http://www.ziare.ro/articol.php?id=1178165869 apoi: aici e un articol despre Diaspora si despre o tipa care a reusit sa razbeasca. http://www.observatorul.com/Default.asp?action=articleviewdetail&ID=5361 Si daca tot veni vorba de fapte, sa ne amintim de profesorul de la Virginia Tech care s-a sacrificat pt a-si salva studentii. ERA si el ROMAN!Oar despre ei de ce nu se vorbeste? Aici?
|
ma Leut, cum sa ma supar? Pe ce? Pe cine? Nu, dar stiu ca sunt mai seaca, asa, mai abrupta( asa-mi zice chiar familia). dar nu ma supar. E un defect pe care mi-l asum. Acuma sa revin( iar). Ce mai scrie presa...Pai hai sa va zic. Romania literara: România literara Nr.13 din 6 Aprilie 2007 ( v. art. Corespondenta din Germania - Cartile, din nou la mare cinste! - de Rodica Binder. Sunt si romani, o gramada, de care nu se vorbeste pt ca nu fac circ. Ei construiesc, cu migala si truda, un edificiu pe care toate ziarele de scandal din lumea asta nu-l mai pot darima. Daca suntem asa de retardati, de ce vara-mea primara e acuma( chemata!) la nush ce conferinta stiintifica in Franta, ca sa prezinte nu stiu ce material. Deci aia platesc casa, masa numai pt ca ea sa se duca sa citeasca nu stiu ce. hai sa zicem si ce-i bun, daca tot e sa zicem. Ca cine mai intra pe aici si vede ramane cu impresia ca astia suntem noi. Nu, dom'le, nu suntem astia. Sunt cativa, e drept, care fac niste chestii de -ti sta mintea-n loc.la noi exista cultura, exista arta , exista schimburi culturale internationale. Copiii din scolile noastre intra in parteneriate cu alte scoli, vin copii din toata Eurpa, cazati la romani, si pleaca de aici fericiti. Acuma...depinde si ce vrea fiecare sa vada. Cine vrea sa vada frumosul, il vede si-n noroi. Si cine vrea sa vada uritul, il vede si in crini. Stiti ce mai cred eu? ca si TV -ziunile de pe la noi accentueaza asta si inoculeaza, treptat, in subconstient, ca suntem vai de loc. Trebuie un efort de obiectivitate. Nu zic ca suntem ,,the best"( ar fi patriotard), dar nici scursorile Europei.
|
|