maria2013

Profil: maria2013
Despre
Utilizator: maria2013
Nivel: Avansat
Nume real:
Locatia Constanta
Ocupatie:
Interese:
Sex: Femeie
Statistici
A intrat: Monday, July 29, 2013
Ultima vizita: Thursday, September 24, 2020 10:56 PM
Numarul de postari: 2,423
[0.24% din toate postarile / 0.93 postari pe zi]
Imagine
Ultimele 10 postari
Subiect: Clubul aspirantelor - 82
Postat: Thursday, September 24, 2020 1:03 PM
Helga wrote:

Buna,sunt scumpe aceste injectii?Boredom

Buna! In sarcina, le poti primi compensate 100%. Depinde de la judet la judet ce procedura aplica. In unele judete, le prescrie ginecologul, in altele, hematologul... In Constanta, de exemplu, eu am mers la ginecolog, am luat adeverinta cu vârsta sarcinii, am fost la MF, am luat trimitere spre hematolog, iar acesta mi-a dat prima reteta compensata 100% si scrisoarea medicala, in baza careia mf mi-a eliberat urmatoarele retete. Conditiile sunt ca hematologul sa aiba contract cu Casa de Sanatate, unde tu trebuie sa figurezi ca gravida. Daca in evidenta Casei de Sanatate figurezi ca angajat, primesti compensat 50%. Cu adeverinta de la MF am fost la Casa de Sanatate, unde au operat ei modificarea în sistem, astfel încât sa beneficiez de gratuitate. Plateam doar vreo 15-20 de lei pe luna...desi compensarea era 100%...

Subiect: Gravidutele noastre dragi - 58
Postat: Sunday, September 13, 2020 8:52 PM
In niciun magazin nu am avut prioritate, ba, chiar m-am întâlnit deseori cu replici de genul:"sarcina nu e boala" (partial adevarat...in cazul meu, ca in atâtea altele, însa, e chiar o mare dificultate ce implica tratamente multe). Dureros e ca acele replici veneau doar de la femei!!!

Subiect: Gravidutele noastre dragi - 58
Postat: Sunday, September 13, 2020 8:50 PM
Ellena20 wrote:
Foarte bine ai procedat, Freya! Nu este normal ce se intampla si din pacate nimeni nu sesizeaza asta.
Nu putem sa ne expunem atat in perioada asta asa ca.. mai bine lasam noi rusinea.

Eu vorbesc de aceasta prioritate in supermarketuri in ideea in care nu mai rezist deloc cu masca. Ametesc si simt nevoia sa o dau jos, iar la casele de marcat pana iti vine randul ti se face si rau. Uneori cand sunt cu sotul il las pe el si eu ies afara, dar de multe ori sunt si singura.

Sper sa fiti norocoase în privinta asta. Eu am avut parte numai de nepasare sau chiar de rautate, nicidecum de prioritate... Prima data, la MF, sala de asteptare, când, cu burta la gura, a?teptam in picioare. Când mi-a venit randul, o baba ce venise târziu dupa mine zice: "lasa, intra tu ca pari gravida!". Repet...era oricum rândul meu, aveam burta la gura si un tricou cu desen sugestiv (din acela din waikiki). Peste acest incident am trecut. Peste al doilea, nu pot. Si acum îmi vine sa plâng si tremur doar amintindu-mi... Câteva zile înainte de Craciun...Cora...casa de marcat. Coada uriasa. Aproape opt luni de sarcina. Ma asez la rand, când vine o paiata la vreo 50-55 de ani, efectiv îmi da carutul la o parte si se baga in fata. Ii atrag, civilizat, atentia, iar ea ia foc, urla din tot sufletul, îmi împinge caruciorul plin spre burta (doar reflexele mi-au aparat burta), urla si mai tare si imi "ureaza" sa pierd sarcina. Tremuram toata, nimeni nu zicea nimic. O singura femeie mi-a zis sa vin in locul ei la casa. Tot ce voiam era sa îmi astept rândul. Era evident ca respectiva avea grave probleme psihice, dar tot nu pot uita acel episod groaznic...
Subiect: Clubul mamicilor incepatoare - 13
Postat: Wednesday, September 9, 2020 4:11 PM
Fluturash, curând va veti gasi o rutina a voastra, de asta sunt sigura! Fiecare început e fff greu. Îmi aduc aminte cat de greu ne scriai ca ti-a fost la început, cu fetita. Apoi, te-am admirat când am citit ca va mai veni un bebe si, recunosc, cam tot pe atunci a început sa incolteasca si in mine o urma de curaj si de speranta ca ne-am descurca si cu doi copii. Sa gasesti rabdare si energie ca sa va obisnuiti in noua formula!

Subiect: Clubul mamicilor incepatoare - 13
Postat: Wednesday, September 9, 2020 3:55 PM
Adina, simt oboseala pe care o descrii. As vrea sa existe vreo solutie minune ca sa te ajut, dar nu e. Tot ce pot sa spun e ca sunt doar etape, ca Luca are cea mai buna mama pt el si ca fiecare copil creste! Eu pe Luca îl vad perfect in poze! E un pusti simpatic, vesel ?i dragalas!

Subiect: Clubul mamicilor incepatoare - 13
Postat: Wednesday, September 9, 2020 3:52 PM
Hei, Laura, te vad online! Cum mai sunteti?

Subiect: Gravidutele noastre dragi - 57
Postat: Wednesday, September 9, 2020 2:08 PM
freya1 wrote:
daaa si eu abia astept coeur toamna e preferata mea
cred ca e bine totusi ca nu ne-au prins caldurile mari cu ditamai burta ras bine, nu stiu la iarna cum o fi cu hainele groase, dar daca o sa iesim la fel de mult ca acum...

Si pe mine ma speria ideea asta când eram gravida, dar a fost chiar fain. Am nascut în februarie, deci am prins iarna din plin. Era fain ca, stand mai mult acasa, când ieseam, prieteni buni îmi erau bocancii, colantii, un pulover sui de la hm si o geaca groasa pe care o aveam dinainte (am luat 11 kg, deci nu a trebuit sa cumpar geaca de gravide). Singura grija ramasese sa nu cad pe gheata, dar a fost iarna asa de blânda atunci, ca nu a fost cazul. E mai fain sa ai burta mare iarna, decât în iulie, pe caldurile alea mari!

Subiect: Clubul mamicilor incepatoare - 13
Postat: Sunday, September 6, 2020 8:46 PM
Fluturash, încearca sa cureti cu ser fiziologic, pus pe compresa sterila. Curata dinspre coltul ochiului spre nas, trece o singura data compresa într-un loc! Nu reveni în acelasi loc cu aceeasi compresa, pentru a nu imprastia o eventuala infectie si niciodata nu folosi aceeasi compresa de doua ori! Fiecare ochi cu compresa lui, sau compresele lui, daca e nevoie sa dai de mai multe ori! Sa nu folosesti ceai pentru a curata ochii! Succes, sa fie ceva trecator si sa va vedeti curând linistiti de ale voastre! Cum a reactionat Carla?

Subiect: Gravidutele noastre dragi - 57
Postat: Thursday, September 3, 2020 4:12 PM
fluturash26 wrote:
Fetele la 10,30 a venit bebe Victor Stefan de 3580 gr...perfect sanatos...eu am avut ceva probleme in timpul operatiei, a fost nevoie de oxigen pt mine..de acum ma dezmortesc incepe sa doara un pic dar va fi ok..

Felicitari, Fluturash! Viata lunga, cu sanatate si cu fericire voinicului Victor Stefan! Acomodare usoara si zile frumoase tuturor!

Subiect: Clubul mamicilor incepatoare - 13
Postat: Thursday, September 3, 2020 9:03 AM
Mgeorgiana85, la multi ani flacaului tau!