Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17822
| Voi ce stiti, care e mai sanatos?
In ultimul timp eu am tot cumparat margarina Rama, pentru ca o scot din frigider si o pot intinde pe paine, pe cand la unt trebuie sa astept sa se mai inmoaie.
Totusi, din ce stiu eu, margarina nu e deloc sanatoasa, si in general toate mancarurile galbene, unt, cascaval, etc.
Voi ce stiti, care e mai sanatos si de ce? |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Eu nu stiu exact ce si cum cu margarina dar din cate stiu face mai mult rau decat untul. Adevarul e ca nu-mi place gustul margarinei. Dimineata, nimic nu e mai bun ca o felie de paine prajita unsa cu unt si peste care adaugi miere din belsug! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| pe mine m-a speriat Stele cu postul ala despre margarina si nu mai cumpar.Am luat unt si mananc o data la doua zile ,cred ca e mai bine decat margarinaAdica ma feresc de grasimi si bag chimicale...ce sa aleg, aleg grasimile o data la doua zile |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Aleg margarina...este gustuoasa, usor de intins.
Daca stau sa analizez fiecare produs ajung sa nu mai mananc nimic . Asta e parerea mea, nu trebuie sa fie nimeni de acord cu ea.
Aici japonezii mananca boabe de fasole fermentate...ganditi-va ce miros au si la gust :81pukel: cahhhh, dar ei spun ca fac foarte bine organismului. Se gasesc oriunde in market-uri, drug store-uri...
Se numeste NATOU! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Unt! Eu si la gatit folosesc unt, de productie autohtona! |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| UNT! Macar daca mananc ceva sa o fac pentru a fi mai sanatoasa si cu papilele gustative satisfacute.
Untul este un produs din lapte, bogat in vitamina D ce este perfect asimilabila de organism. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Eu am votat"nici unul", pt.ca margarina kiar este nesanatoasa (am mai explicat la un alt topic ), untul ar fi santaos, dar consumat numai cu paine integrala, in rest este nesanatos din cauza combinatiilor facute. |
|
Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| Eu mananc unt, o data sau de doua ori pe saptamana, margarina o evit nu pentru ca e facuta din E-uri ci pentru ca nu-mi place gustul... Gatesc cu unt sau cu ulei - singurul loc in care mai folosesc margarina este la uns tavile si tapetat cu faina, pentru ca e foarte maleabila... |
|
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Mie imi place mai mult untul,dar si margarina imi place,cert este ca le folosesc foarte rar .Prefer bolul cu cereale integrale si lapte slab. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Cred ca sunt vreo doi ani de cand nu am mai mancat margarina. E foarte nesanatoasa. Untul e natural , margarina e 100% artificiala. Nu adaugati in alimentatia puiutzilor margarina. Noi papam unt. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| eu unt dar fetelor mele le place margarina, cica se intinde bine ......incerc si eu sa cumpar de mai buna calitate desi stiu ca nu e sanatoasa |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Eu nu am mai mancat unt sau margarina de nu mai tin minte. |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Unt.. toti papam unt, din cand in cand si ne place, margarina , de muuulta vreme |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Am votat si eu ca e mai sanatos untul. Din ce am citit eu, am aflat ca untul (atit uns pe piine, cit si la gatit) da mai putine lucruri rele: colesterol rau, "chimicale" introduse in organism, produse ne-naturale sau procesate (cum ar avea margarina), etc. Este adevarat ca "Rama" sau orice alta margarina este intr-adevar mai usor de uns, imediat scoasa din frigider. Si de asemenea, este adevarat ca daca mincam (tot) mai rar margarina, nu e nici o problema pentru sanatate.
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Eu am votat untul, pentru ca e bun si sanatos consumat in justa cantitate |
|
|