:) Nu exista tratament pt marirea colului. E ca si cum ai taia din lungimea unui deget, nu exista tratament sa-l maresti. Stiu ca o sarcina nu va fi putea fi dusa la capat decat cu cerclaj, mi s-a explicat asta de catre medicul care m-a operat chiar inainte de conizatie. Se va face la 12 saptamani de sarcina.
|
rectific, senzatiile neplacute ce le simteam cu 10 zile inainte de ciclu au disparut in sensul ca abia cu 2 zile inainte de ciclu mai simteam sanii tensionati si crampe usoare de tot.
|
Pana acum nici eu nu am avut sangerare la ovulatie, cu toate ca la mine ovulatia este dureroasa. M-a luat prin surprindere, de aceea am si cautat informatii despre si asa am aflat ca la ruperea foliculului se sparg si capilare de sange si poate sa apara acel spotting. (tinem cont ca la mine colul uterin are 1 cm, deci ce are de iesit din interior in afara iese mai repede). Iar asta confirma ca in 24-48 de ore are loc ovulatia completa fiind un bun indiciu al perioade fertile. de aceea am intrerupt Branca Ursului in ziua 11 (desi trebuia sa iau pana in ziua 14). M-as bucura sa fie sangerarea de nidatie, a inceput abia azi dimineata, mai ales ca este totusi ziua 21. Am sa continui doar cu ceaiul de cretisoara. Cat despre tinctura de zmeur - incepusem sa iau inainte de ultima menstruatie, cu vreo 9-10 zile, luna trecuta. Daca pana atunci aveam crampe, dureri, stare de rau, tensiune deranjanta in sani incepand cu 10 zile inainte de ciclu, de cum am luat zmeurul acestea au disparut. Multumesc de raspuns :)
|
Buna fetelor. Sunt nou inregistrata, desi urmaresc de 2 ani forumul. Cam de cand tot incercam sa devenim si noi parinti. Am 38 de ani, de cand ma stiu am avut un ciclu regulat la 28-30 zile. Cu exceptia perioadei cand am luat anticonceptionale (acum 10 ani) perioada de menstruatie era extrem de dureroasa, 5-7 zile, flux normal. Am avut o singura sarcina, la 21 de ani, dar am facut intrerupere la cerere la 7 saptamani de sarcina. Acum 1 an jumate am descoperit la un Papanicolau ca am cancer de col uterin in faza incipienta. Am facut conizatie, testele Papanicolau ulterioare tot la 6 luni ok. In urma cu 8 luni, pentru ca nu ramaneam insarcinata (desi aveam ovulatie, teste hormonale ok, spermograma ok, iar menstruatia devenise dureroasa si cu flux foarte abundent care refula gen hemoragie) am vrut sa fac Histerosalpingografie, ocazie cu care medicul meu a descoperit ca aveam stenoza de col uterin ca urmare a conizatiei. Am facut dilatare de canal cervical, 2 luni am avut montat sterilet pentru a nu se mai inchide canalul si a nu mai face stenoza, si tot in acele 2 luni am luat Pro-Gynova. Dupa scoaterea steriletului menstruatia mea a devenit total nedureroasa, (daca inainte nu rezistam fara 2-3 algocalmine pe zi, acum nu e nevoie de nimic), ca si cum nici nu as fi la ciclu, doar crampe usoare inainte de ciclu cu maxim 5 zile. Ovulatia este dureroasa, din ziua 10 pana in a 15 am crampe si intepaturi aproape ca la ciclu, iar cu o saptamana inainte de data cand trebuie sa-mi vina ciclul am crampe usoare, uneori sanii tensionati. Cum tot nu am ramas insarcinata (cu toate ca au fost indeplinite toate conditiile necesare), am zis sa incerc Branca Ursului despre care am citit multe. M-am informat inainte, am vorbit cu homeopat, si luna asta am luat din ziua 2 pana in ziua 10 Branca Ursului, tinctura de zmeur zilnic, 1ml/2 ori pe zi, am baut ceai de cretisoara zilnic (cam 1/2 litru). Luna asta, pentru prima data de cand am menstruatie, am avut in ziua 10 o scurgere de sange, o pata pe chilot. Am citit pe net ca exista sangerare la ovulatie, am banuit ca despre asta e vorba, am si simtit ulterior ovulatia in zilele 10-13, insa, azi, in ziua 21, am o sangerare usoara care ar semana cu o menstruatie si totusi nu. Nu am crampe, nu am dureri, poate un usor disconfort abdominal, scurgerea este un rosu curat (nu maroniu, nici rozaliu), dar nu seamana cu prima zi de ciclu si oricum e prea devreme, nu am avut ciclu niciodata la 21 de zile. Sa fie sangerarea de nidatie (nu e nici patare, este scurgere usoara) sau o dereglare? Poate v-ati confruntat si voi cu o astfel de situatie si ma ajutati cu o parere. Va multumesc.
|