Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/15/2009 Mesaje: 453
| alimami, cat fugi de lucrul cu naispe andrele, la manusi tot de el te izbesti. o sa-ti spun cum am facut eu acum ceva timp manusi (2-3 ani), fara sa am habar despre ce am de facut. am pus pe andrele circulare ochiuri cat sa imi cuprinda mana, am incercat de cateva ori pana mi-a iesit bine, pt ca este in finctie de ata si andrelele pe care le ai. apoi am mers cu un ochi fata unul dos cat am crezut eu ca e suficient, apoi am tricotat drept vreo 2 cm. am numarat ochiurile si am scazut un ochi ca ochi de mijloc, apoi am impartit ochiurile ramase la 2. de ex: daca ai 51 de ochiuri, scazi un ochi, raman 50, 50:2==25.am lucrat 25 de ochiuri si am crescut unul,ochiul marcator apoi iar un ochi crescut si iar lucrat 25. apoi ai 26 de achiuri, cresti unul si apoi inca 26 de lucru. eu am crescut de-o parte si de alta de 7 ori. dar am masurat mereu pe mana sa vad daca e bine si daca e deajuns de larga manusa. dupa ce am crescut de cele 7 ori, am lasat pe ata cele 15 ochiuri care au rezultat din ochiul marcat si cele 14 ochiuri crescute si apoi am mers cu lucrule mai departe, pana am ajuns cu lungimea manusii unde mi-am dorit eu si am incheiat. apoi am pus pe andrele de ciorapi cele 15 ochiuri, plus inca 3 ochiuri adaugate cu croseta (3 ochiuri care unesc degatul de palma manusii pt ca o sa vezi ca ramane putin loc intre marginile lucrului pt deget) apoi am lucrat vreo 6 randuri un ochi fata unul dos ai gata! nu stiu cat se intelege din ce am scris eu aici, dar iti pun poze sa vezi ce a iesit. eu sunt multumita, nu sunt asa perfectionista asa ca ma multumesc cu manusile asa cum sunt ele.
 la un curs ma cunoscut fete de varsta mea care au vrut si ele manisu de genul. o fata mi-a adus pe o foaie desenata mana cumnatei ei sa ii fac si ei o pereche si chiar mi-au iesit. din pacate nu am poze facute. dar o sa mai fac poate vreo pereche si pt mine si o sa fac poze. numai timp sa am pt tot ce mi-am propus. |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/2/2009 Mesaje: 1847
| valentina wrote:Dar de astea , ce ziceti?  Astea as vrea sa le stiu face pt pitica mea.Ma ajuta cineva? |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 10/28/2009 Mesaje: 90
| alte modele de manusi... paula1975 attached the following image(s):

|
|
| Cine posteaza exact pasii de urmat pt realizarea manusilor cu degete sau cu un deget??Nu ma intereseaza alea cu degetele goale. |
|
| Nimeni nu vrea sa explice cum se fac manusile cu degete sau cu un deget??? |
|
 Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 10/16/2009 Mesaje: 187
| Oare cum se face degetelul la manusi? Ma refer la cele cu un singur deget.Pt copii sunt bune ca tin mai cald si sunt si uosr de tras pe mana. Probabil ca in varf cand ajungi la 10 och, sa zicem, se trage firul prin toate si atunci se formeaza rotundul ala, dar degetelul...? |
|

Inregistrat: 10/22/2009 Mesaje: 1639
| LOCUL UNDE VREI SA FIE DEGETUL, faci asa lucrezi un ochi jeteu lucrezi un ochi jeteu asa ai 4 ochiuri R2 lucrezi un ochi jeteu apoi urmatoarele 2 ochiuri jeteu si iar ultimul ochi,si continui asa dupa primul ochi un jeteu si inaite devultimul ochi jeteu pana ai marimea dirita,apoi se desparte degetul derestul palmei punand degetul pe alttaandrea si lucrezi palma pana o termini,cand ajungi la deget lucrezi dehetul luand2 ochiuri de pe partea cu palma lucrezi asaprimul rand apoi la urmatorul rand scazi cele 2 ochiuri luate de pe parteacu palma si continui degetul pana la marimea dorita.sper caai inteles. daca nu ma intrebi exact pe caz cate ochiuri ai si in ce stagiu esti cu lucru si iti zic mai explicit. spor |
|
Inregistrat: 10/16/2009 Mesaje: 187
| RuxandraS multumesc.Cand am timp ma si apuc de manusi. |
|
| RuxandraS wrote:LOCUL UNDE VREI SA FIE DEGETUL, faci asa lucrezi un ochi jeteu lucrezi un ochi jeteu asa ai 4 ochiuri R2 lucrezi un ochi jeteu apoi urmatoarele 2 ochiuri jeteu si iar ultimul ochi,si continui asa dupa primul ochi un jeteu si inaite devultimul ochi jeteu pana ai marimea dirita,apoi se desparte degetul derestul palmei punand degetul pe alttaandrea si lucrezi palma pana o termini,cand ajungi la deget lucrezi dehetul luand2 ochiuri de pe partea cu palma lucrezi asaprimul rand apoi la urmatorul rand scazi cele 2 ochiuri luate de pe parteacu palma si continui degetul pana la marimea dorita.sper caai inteles. daca nu ma intrebi exact pe caz cate ochiuri ai si in ce stagiu esti cu lucru si iti zic mai explicit. spor Eu nu am inteles inca.Deci,poti explica te rog modul de realizare pe oricati ochi vrei tu,ca si model,de la inceput pana la sfarsit??Te rog multtttttttttt.Ca eu parca sunt |
|

Inregistrat: 10/22/2009 Mesaje: 1639
| alimami wrote:Eu nu am inteles inca.Deci,poti explica te rog modul de realizare pe oricati ochi vrei tu,ca si model,de la inceput pana la sfarsit??Te rog multtttttttttt.Ca eu parca sunt deci sa zicem ca ai 20 de chiuri(spun 20 ca sa fie mai usor) dupa ce ai facut elasticul si inca vreo doua randuri normale incepem degetul r R1 locul unde vrei sa fie degetul 1oc jeteu 1 ochi jeteu apoi urmaroarele 18 oc r2 1oc jeteu 2oc jeteu 1oc 18 oc r3 1ochi jeteu 4 oc 1 jeteu 1 oc apoi 18 ochiuri asa pana ajungi la grosimeqa dorita dupa ce ai ajuns la cat de gros vrei degetul, eu pt un copil cam facsa am 6 ochiuri la deget ,pui cele 6 ochiuri pe o alta andrea sau treci un cfir de alta culoare prin cele 6 ochiuri, si se lucreaza cele 18 ochiuri circular pana obtii palma la marimea dorira.dupa ce termini palma iei cele sase ochiuri si incepi lucrand circular iar casa unesti cu palma iei 2 ichiuri de pe marginea palmii lucrate,si incepi sa lucrezi.iti atasez un film in cares-au lucrat cu croseta insa manusi fara parteade sus dar eu am folosit acelas principiu si la manusile tricotate. http://www.youtube.com/watch?v=UWce01q3H_4 sper ca am fost explicita, pt ca mi-e greu sa explic. |
|

Inregistrat: 1/5/2007 Mesaje: 180
| poate va ajuta....eu astept vizita bunicii http://www.youtube.com/watch?v=0g86fU7GF-I&feature=related |
|
| Poate ca ajuta pe careva..pe mine personal doar ma ingrozeste |
|
Inregistrat: 2/24/2009 Mesaje: 204
| hehe, am inceput si eu o pereche dupa modelul postat pe prima pagina. am constatat ca am in casa exact cartea aceea mai am nitel si termin si va spun cum am facut |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Cludina abia astept! |
|
Inregistrat: 2/24/2009 Mesaje: 204
|  asha arata pana acum |
|
|