Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| sami wrote:poti sa fii sigura ca de fiecare data cand sunt acasa,buni sau bunu imi pune levese in farfurie Si la bunica la Satu-Mare tot levesa era Dar supa de pasula cu rastautze ati mancat? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/11/2008 Mesaje: 2571
| O iau pe urmele lu bulibuli ... eu nu gatesc nimic....ptr ca: in ziua de Craciun merg la fini, adoua zi de Craciun merg la niste veri la tara si a treia zi de Craciun merg la mama ... deci mancam in vizita .... dar o sa ma satur de gatit, am sa gatesc de revelion de 3 ori mai mult deci voi recupera .... vom avea la invitati .... asa ca macar de Craciun sunt libera |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| ce sunt alea levese? ca deja mi-e pofta! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| bulibuli wrote:ce sunt alea levese? ca deja mi-e pofta! Supa de carne cu taitei,Buli |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/26/2007 Mesaje: 6054
| bulibuli wrote:daca nu-mi dai reteta la perisoare de nuca nu mai am somn o saptamana
Bilibuli, iarta-ma ca nu am fost aci mai devreme, ca sa poti sa te culci linistita...am fost cu sotul si Cristina cu colindul... Ciorba de perisoare de nuca o fac in felul urmator: pun la fiert zarzavaruti (morcov, albitura, ceapa, ardei, toate tocate dupa placul fiecaruia) in timp ce fierb ma ocup de perisoare: calesc in putin ulei 2 cepe potrivite taiate marunt, adaug si apa pana se patrund bine, apoi adaug 2 linguri mari cu varf de orez spalat inainte si picur cate o lingura de apa si amestec mereu pana e orezul fiert si sting focul. Apoi pun 2 linguri miez de nuca macinata, 2 oua, cimbru, sare si pesmet pana devine consistenta compozitia ca sa fac perisoare cu mana uda. Cand zarzavaturile sunt fierte pun o cutie rosii in bulion cubulete, apoi adaug perisoarele. Cam in 10 min sunt fierte, apoi adaug bors sau zeama de varza, si la urma leustean. Atentie!!!!! Nu pune mai mult miez de nuca, pentru ca se innegresc perisoarele si nu au un aspect placut! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| carla,eu cu rastautze nu stiu cum este sau poate am mancat deja, dar nu stiu ce sant rastautzele |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| carla wrote: Dar supa de pasula cu rastautze ati mancat? cum se face...ca suna tare |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Mami de Rik si Flavio wrote:cum se face...ca suna tare
Ei, Anabella.. ca ciorba de barabule cu posmagi...
Mie mi s-a facut pofta de chiroshti.. Na! |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| De chirosti stiu |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Mami de Rik si Flavio wrote:De chirosti stiu
ei na.. si de barabule nu?? nu esti de pe la Suceava?? barabuli mai exact |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Vai da pe ce limba vorbiti aici? |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| carla wrote: Dar supa de pasula cu rastautze ati mancat? de pasula da dar nu stiu ce-s alea rastautze.Carla,hai sa ne lamuresti.
barabule stiu ca sunt cartofi ... chirosti... ??? |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| sami wrote: chirosti... ???
coltunasi |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| sami wrote:de pasula da dar nu stiu ce-s alea rastautze.Carla,hai sa ne lamuresti. barabule stiu ca sunt cartofi ... chirosti... ??? TARI SUNTETI Ce m-ati facut sa rad,... Eu am mai adaugat ceva pe lista meniului:salata de peste afumat cu ceapa.E musai de Craciun sa ai peste pe masa. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Mami de Rik si Flavio wrote:cum se face...ca suna tare Anabella,o facea bunica mea si era tare buna:se face supa de fasole,adica fasole,legume,fara acreala ca la ciorbe,apoi se strecoara,fasolea o folosesti la felul doi iar in supa se pun apoi taietei(rastautze) Barabule stiu ce sunt,am fost in Moldova azi-varasi chirosti=sarmale ,nu?dar cel mai tare m-am distrat de "faeton" si ca spuneau"Dansa "la vaca |
|
|