Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Pentru ca unele dintre noi nu avem timp de stat prin bucatarie si avem nevoie de multa inspiratie sa incropim ceva rapid, propun sa adunam aici retete de mancaruri gata in maxim 30 de minute. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| ohooooooooo .... eu astept cu interes |
|

Inregistrat: 11/18/2007 Mesaje: 3818
| Eu mi-am cumparat cartea lui Jamie Oliver "Jamie's 30 minute meals", abia astept sa o folosesc, contine retete pentru felul 2, salata si ceva dulce, toate 3 in doar 30 de minute. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| AlexandraL wrote:Eu mi-am cumparat cartea lui Jamie Oliver "Jamie's 30 minute meals", abia astept sa o folosesc, contine retete pentru felul 2, salata si ceva dulce, toate 3 in doar 30 de minute.
Si eu mi-am cumparat-o,e super!Si inca o carte de retete de Nigella Lawson,are si ea retete super rapide si delicioase. Incerc maine sa scriu niste retete pe aici. |
|
| Astept cu mare interes retetele voastre . |
|

Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| |
|

Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Si eu sunt cu ochii pe acest topic |
|

|
|
|

Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| |
|

Inregistrat: 1/5/2009 Mesaje: 1230
| koko este minunat acest baiat |
|

Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Imi pare rau ..dar n o mai gasesc.
Uitati niste filmulete cu Jamie
http://www.youtube.com/results?search_query=jamie+oliver+30+minute&aq=1&oq=jamie+oliver |
|

| Postez o prajitura delicioasa,se face rapid in mai putin de 20 minute
Prajituri cu cereale si ciocolata

Se topeste la a abur 200 gr.ciocolata

Se da deoparte si se adauga 11/2 cana cereale,tip orez (sau de care doriti)

Se pune cu lingurita in cupe de hartie

Apoi se orneaza cu bombonele si se lasa cateva minute sa se intareasca ciocolata,sunt bune chiar si dupa 7 zile.

Simplu si rapid!Spor la preparat |
|

Inregistrat: 10/14/2009 Mesaje: 5442
| FICAT ALLA VENETIANA
Se toaca feliute ceapa si se lasa la innabusit in ulei.Ficatul ,taiat tot feliute,se adauga peste prajeala si la foc iute se rumeneste un pic.Se adauga un pic de vin alb si se lasa cu capac la foc mic.Daca e nevoie se mai adauga apa ,cate putin.Sarea se adauga la urma,ca altfel se intareste ficatul. Intre timp se prepara si mamaliguta ,dar nu prea vartoasa. In jumatate de ora e gata. POFTA BUNA!
Mie ficatul nu prea imi place ,dar asta e unicul fel in care il agreez. mariana71 attached the following image(s):

|
|

| Delicioasa reteta,Mariana! |
|
| Mariana, bun-bun . Ingerash, vrem si noi cupcakes de-astea ciocolatoase .
Cheesy enchilada 
-o cutie cu Cheese enchilada (contine o ceasca de orez care ramane bob cu bob, o ceasca cu parmezan pudra condimentat); -1/2kg carne tocata -o cana lapte -2 cani apa fiarta.
Se caleste carnea tocata intr-o tigaie...nu-i puneti nimic, ca isi lasa ea sosul ei si se face tocmai buna. Cand se maroneste, adaugati laptele si ingredientele din cutie, adica o ceasca de orez si o ceasca de parmezan pudra condimentat, puneti si apa fiarta si lasati la scazut vreo 20 minute la foc mic, pana se umfla orezul si se incheaga enchilada. Ea oricum se va mai inchega si dupa ce stingeti focul, pe masura ce se raceste. O puteti servi cu smantana deasupra. Noua ne place asa simpla, cu paine de casa.
Am uitat sa descarc poza cutiei . delfinasa attached the following image(s):

|
|
|