Mancarea din borcanel
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Miri
Scris: Wednesday, May 17, 2006 8:59 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
O sa incerc poate miine,ca pentru azi i-am pregatit brinzica cu mar ras iar la prinz are in meniu cartof+carnita de pui.
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, May 17, 2006 9:50 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Laura&Alfonso wrote:
Stelute acel concept eronat... in legatura cu monotonia alimentatiei..la mine se adevereste daca ii dau lu Alfonso aceeasi mancare de doua ori o papa dar a treia oara nu deschide gura nici daca te inchini la el...in schimb daca ii dau ceva diferit casca gura mare.... iar cat despre fructele din borcanel...pe multe borcanele scrie compot din.... eu una nu am mancat niciodata compot fara ca fructul sa nu fie fiert... da se gasesc si "proaspete" dar pe langa fructe acele borcanele mai contin si altceva...faina de orez...amidon de orez...Zahar

Laura, nu stiu ce sa zicuff ...la noi nu se gasesc borcenele cu compot, numai cu piure de fructe si legume (mancarici de legume si fructe, unele combinate cu cereale, atat).Faina de orez nu e deloc periculoasa, nici amidonul de orez, in skimb zaharul, ar putea fi...dar oricum, in borcanel au o cantitate nesemnificativa de zahar.Eu la Nestle am vazut ca zaharul sau sarea sunt in concentratie extrem de mica si, cum in rest nu ii dau sare sau zahar, o data la ceva timp nu ar fi periculos un strop de una-alta.
AdrianaC
Scris: Wednesday, May 17, 2006 1:15 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Tocmai i-am luat si eu azi lui Andrei un borcanel de la Nestle, cu Pui, morcov si cartof. I-am incalzit 1/2 borcanel de 190ml si a mancat tot. I-a placut se pare.

Am vazut insa ca scrie pe el ca are si 0.15% sare iodata, si eu stiam ca nu se da sare pana la 1 an. Oare are ceva?
Kiki
Scris: Wednesday, May 17, 2006 1:31 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
AdrianaC wrote:
Tocmai i-am luat si eu azi lui Andrei un borcanel de la Nestle, cu Pui, morcov si cartof. I-am incalzit 1/2 borcanel de 190ml si a mancat tot. I-a placut se pare.

Am vazut insa ca scrie pe el ca are si 0.15% sare iodata, si eu stiam ca nu se da sare pana la 1 an. Oare are ceva?

Probabil are in cantitate foarte-foarte mica...
cute_babies_of_mine
Scris: Wednesday, May 17, 2006 2:46 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Adriana, cred ca i-ai luat borcanel pentru Etapa a 3-a, care contine sare in proportie de 0,03% sau cam asa ceva. Si eu i-am dat lui Tudor curcan cu dovlecel si orez, tot etapa a 3-a si tare i-a mai placut. Din pacate, Tudor nu mai vede prea curand astfel de mancare, pentru ca e recomandata de la 8 luni in sus. Una peste alta, nu a patit nimic de la ea!
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, May 17, 2006 3:13 PM
Nivel

Pt. a nu exista confuzii intre"varsta" borcaneluluisic , vedeti ca scrie pe el:4,6,8,12, asta insemnad de la ce varsta de poate da respectivul borcanel (sper ca nu am jignit pe nimeni facand aceasta completaresic ).
Anaida
Scris: Wednesday, May 17, 2006 3:42 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Eu ii pun sare in mancare Alexandrei, foarte putina, ce-i drept, dar altfel nu o accepta. La sfarsit, dupa ce au fiert legumele, pun ulei si un strop de sare (cam cat cuprind intre 2 degete, la 6 portii de-ale ei). Stiu ca in carte scrie sa nu-i dai pana la un an, dar daca nu vrea sa manance altefl ce facem?
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, May 17, 2006 4:30 PM
Nivel

Eu lui Matei nu i-am pus sare in mancare niciodata, dar e drept ca el a acceptat mancarea oricum greu (legumele) dar, m-am gandit ca daca nu stie cum este gustul "sarat", nu are nici cum sa ii simta lipsa.Dar s-a mai nimerit sa ii dau mancarica la borcanel cu sare, dar eu cred ca aceste borcanele sunt 100% safe, si nu mi-am facut griji.Apoi, oricum, Matei a mancat preponderent mancare facuta de mine, fara sare, deci sarea din borcanel ingerata cred ca a fost nesemnificativa.

De multe ori, citind in cartea DR.Spok despre "tragedia" sarii in bucatele bebelului, ma gandeam daca nu cumva este o exagerare.Eu cred ca am mancat sare inca de pe la 6-8 luni (cred) si acum, pot spune ca mananc foarte putina sare, deci nu e neaparat dupa cum te obisnuiesti, apoi povestea tensiunii arteriale cred ca tine de mult mai multi factori decat de "sarea in bucate".

Eu cred ca acolo, un strop de sare nu face rau, atata timp cat solnita ramane plina pe masasic !

Iar tu, Anaida, la 6 portii, cred ca sarea pe care o pui este foarte putina, adica cat sa nu te faca sa te ingrijorezi ca vaaai, ai pus sare in mancarea copilului.Important este sa iti accepte copilul mancarea, ca de scapat, mai scapi si cate ceva nepermis!
Miri
Scris: Saturday, May 20, 2006 10:29 PM
Nivel

I-am dat azi Sarei "piure de fructe cu piscot"de la Hame.A fost foarte incintata,a papat cu mare pofta!yes
Kiki
Scris: Saturday, May 20, 2006 10:29 PM
Nivel

miri_haluca wrote:
I-am dat azi Sarei "piure de fructe cu piscot"de la Hame.A fost foarte incintata,a papat cu mare pofta!yes

Toarna aici reteta: cate fructe, ce fructe, cat piscot?
Miri
Scris: Saturday, May 20, 2006 10:39 PM
Nivel

Kiki wrote:

Toarna aici reteta: cate fructe, ce fructe, cat piscot?

Mami,vrei sa-ti scriu ce e pe eticheta?hohot hohot hohot
E de la borcanel dar e supeeeeer!thumleft
Ca l-am gustat:tongue:
Kiki
Scris: Saturday, May 20, 2006 10:44 PM
Nivel

miri_haluca wrote:

Mami,vrei sa-ti scriu ce e pe eticheta?hohot hohot hohot
E de la borcanel dar e supeeeeer!thumleft
Ca l-am gustat:tongue:

banghead banghead
Am citit eu gresit, am crezut ca piscotul era de la Hame hohot
Vezi, daca nu papam borcanase, nu stim. banghead
Laura&Alfonso
Scris: Sunday, May 21, 2006 12:27 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/4/2006
eu ma uit pe borcanele cam ce contin si cum scrie can cat la % e de fiecare lucru le combin si eu(atat la fructe cat si la legume)dupa care la fructe in loc sa pun faina de orez sau amidon de orez ii pun 2 masuri de cereale iar la legume nu ii pun sarea , amidon de orez sau porumb si ii pun laptic si papa baiatul meu de nu imi vine nici mie sa cred... de cand ii dau sa pape asa doar o singura data mi-a lasat 1-2 lingurite ca in rest e in stare sa linga castronelul...
sousourel
Scris: Sunday, May 21, 2006 10:20 AM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
stele_pe_cer wrote:

De multe ori, citind in cartea DR.Spok despre "tragedia" sarii in bucatele bebelului, ma gandeam daca nu cumva este o exagerare.Eu cred ca am mancat sare inca de pe la 6-8 luni (cred) si acum, pot spune ca mananc foarte putina sare, deci nu e neaparat dupa cum te obisnuiesti, apoi povestea tensiunii arteriale cred ca tine de mult mai multi factori decat de "sarea in bucate".

Eu cred ca acolo, un strop de sare nu face rau, atata timp cat solnita ramane plina pe masasic !

Iar tu, Anaida, la 6 portii, cred ca sarea pe care o pui este foarte putina, adica cat sa nu te faca sa te ingrijorezi ca vaaai, ai pus sare in mancarea copilului.Important este sa iti accepte copilul mancarea, ca de scapat, mai scapi si cate ceva nepermis!

Total de acord! Am inceput sa-i pun sare in papica lui V, dar si din alt motiv. Pe la noi, in Ardeal, apa nu contine iod, sau cel putin nu in cantitate sufiecienta si atunci toatea sarea de pe piata e "iodata'. Asa ca pun doar in supica un strop de sare si cred ca "ajuta" si gustul sa fie mai bun, desi nu suntem mofturosi sic
AdrianaC
Scris: Sunday, May 21, 2006 8:29 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Cute_Baby, borcanelul cu Pui, cartof si morcov era pentru etapa a 2-a, adica de la 6 luni incolo si avea 0.15% sare.

Oricum, vreau sa va spun ca am intrebat-o pe doctorita mea cand am fost la controlul de 6 luni daca pot sa ii dau si mancare de la Nestle de la borcanele si mi-a spus ca nu imi recomanda borcanelele pentru ca sigur au si altceva decat ce scrie, arome, etc, care numai naturale nu sunt. Eu insa nu stiu ce sa zic, cele de la Nestle am vazut ca sunt produse in Germania si nu cred ca riscau sa scrie pe ele "fara arome, fara coloranti, " etc, daca nu era asa.

Cred ca o sa ii dau totusi si de la borcanele, dar in situatii exceptionale, cand nu am cum sa ii prepar eu mancarea.

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.