Mancarea din borcanel
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Miri
Scris: Tuesday, May 16, 2006 7:06 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Sigur poti sa folosesti biscuitei,eu i-am facut combinatia de fructe cu biscuiti inainte sa citesc aici ca pot amesteca cereale!ras
Kiki
Scris: Tuesday, May 16, 2006 7:07 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
miri_haluca wrote:
Sigur poti sa folosesti biscuitei,eu i-am facut combinatia de fructe cu biscuiti inainte sa citesc aici ca pot amesteca cereale!ras

Merci frumos, Miri. Sa vedem daca azi imi papa ce ii dau.oare
Miri
Scris: Tuesday, May 16, 2006 7:13 AM
Nivel

O sa pape,fii linistita!A fost bolnavior,acum boala s-a dus asa ca David o sa fie ok din toate punctele de vedere.Succes si pofta buna!pupici
stele_pe_cer
Scris: Tuesday, May 16, 2006 10:10 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Fetelor, fara suparare, dar de ce fierbeti voi fructele?Kiar si printr-o usora oparire, ele isi pierd o mare parte din elementele nutritive, in speta vitaminele (mineralele se pastreaza la oparire, la fierbere se distrug complet).In special merele, sunt toxice fierte (asa spun nutritionistii naturisti).Si noi am recurs la mar fiert , la sfatul medicului, dar pur si simplu nu aveam incotro, pentru ca Matei era la regim sever.

Acum, nu ii fierb absolut nici un fruct, toate fructele i le servesc in stare naturala.Fructele cu pulpa contin si vitamnine si fibre, pe cand sucul de fructe contine numai vitamine.Este de preferat sa se alterneze sucul de fructe cu piureul de fructe, ambele proaspete, nesupuse procesului termic.

Kiki
Scris: Tuesday, May 16, 2006 10:12 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Pai si ce sa fac, mai Stelute, daca nu papa? Incerc si eu diverse metode, doar-doar o manca...
stele_pe_cer
Scris: Tuesday, May 16, 2006 11:00 AM
Nivel

Kiki wrote:
Pai si ce sa fac, mai Stelute, daca nu papa? Incerc si eu diverse metode, doar-doar o manca...

Imi pare rau, Kiki, stiu cat de frustrant esteplans ...
Maria & Mario
Scris: Tuesday, May 16, 2006 12:51 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Noi nu am fiert niciodata nici un fruct . Si am mancat pana acuma de toate. Mar , para, caisa , piersictza , pruna , mango, banana, portocala, strugure( doar zeama)
cute_babies_of_mine
Scris: Tuesday, May 16, 2006 2:05 PM
Nivel

Inregistrat: 4/4/2006
Eu pentru masa de la ora 16.00 i-am fiert un cartof, il fac pireu, desfacut cu supa de legume, si adaug si branzica facuta in casa dupa reteta lui Maria & mami. Va spunem mai tarziu daca a papat!
mihaela75
Scris: Tuesday, May 16, 2006 5:25 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
stele_pe_cer wrote:
Fetelor, fara suparare, dar de ce fierbeti voi fructele?Kiar si printr-o usora oparire, ele isi pierd o mare parte din elementele nutritive, in speta vitaminele (mineralele se pastreaza la oparire, la fierbere se distrug complet).In special merele, sunt toxice fierte (asa spun nutritionistii naturisti).Si noi am recurs la mar fiert , la sfatul medicului, dar pur si simplu nu aveam incotro, pentru ca Matei era la regim sever.

Acum, nu ii fierb absolut nici un fruct, toate fructele i le servesc in stare naturala.Fructele cu pulpa contin si vitamnine si fibre, pe cand sucul de fructe contine numai vitamine.Este de preferat sa se alterneze sucul de fructe cu piureul de fructe, ambele proaspete, nesupuse procesului termic.

Chiar asta ma intrebam si eu oareE pacat sa fierbi bunatate de fruct...strici tot ce-i mai bun in el.Poate mamicile stiu ele care-i secretul de le fierb oare
Miri
Scris: Tuesday, May 16, 2006 9:33 PM
Nivel

Sara nu a vrut sa manince mar ras si atunci am incercat sa il fierb si sa-l fac piure,dar degeaba.Am lasat-o in pace o saptamina si cind am incercat iar marul ras,a papat fara problemeyes De atunci,noi toate fructele le mincam crude!
Toane de bebelusi!ras

cute_baby_of_mine,a mincat Tudor piureul?oare
Laura&Alfonso
Scris: Tuesday, May 16, 2006 9:37 PM
Nivel

Kiki wrote:
Laura, in loc de cereale, pot pune biscuitei? Ca David nu are voie cereale, dar biscuiti are voie maxim 3 pe zi. oare

incear ca biscuiti... schimba putin gustul si poate asa o sa pape David
Laura&Alfonso
Scris: Tuesday, May 16, 2006 9:47 PM
Nivel

Stelute stiu ca prin fierbere se pierd vitamine.... se poate combina un fruct fiert cu unu nefiert...ideea e de a-i da papa cu gusturi cat mai diferite.... ca daca papi acelas lucru aproape zilnic ti se apleaca...si eu daca pap zilnic cam aceeasi mancare...dupa nu vreau s-o mai vad in viata mea.... Si decat sa nu pape deloc... mai bine sa pape ceva nu?...Fructele la borcanel sunt fierte cred eu ca de nu nu ar rezista asa de mult timp....
stele_pe_cer
Scris: Tuesday, May 16, 2006 10:42 PM
Nivel

Laura&Alfonso wrote:
Stelute stiu ca prin fierbere se pierd vitamine.... se poate combina un fruct fiert cu unu nefiert...

Din pacate e de ajuns pentru a combina un fructe fiert cu unul "crud' pentru ca cel "crud' sa intre in putrefactie cu celalalt.Deci, organismul este privat in totalitate de vitamine la masa respectiva, el "multumindu-se "numai cu deseuri din pacate.

Fructele si legumele consumate crude, nu se combina cu alte alimente supuse procesului termic, caci altfel isi pierd valorile nutritive.Ele se consuma cu cel putin o ora inainte de ingerarea altor alimente, sau dupa 2-3 ore dupa o masa la care s-au consumat alimente preparate termic sau lactate.

Laura&Alfonso wrote:
ideea e de a-i da papa cu gusturi cat mai diferite.... ca daca papi acelas lucru aproape zilnic ti se apleaca...si eu daca pap zilnic cam aceeasi mancare...dupa nu vreau s-o mai vad in viata mea....

Asta e un alt cocnept eronat,s e pare.Bebelusii pana intr-un an nu doresc alimnete diverse, ci prefera monotonia alimntara.Ei se acomodeaza greu cu noile gusturi, de aceea se si recomanda introducerea alimentelor cat mai incet (dar si pentru a preveni/depista aparitia alergiilor).Dupa vasrat de 1 an, copiii incep sa manifeste preferinte:adica ce ii place azi, saptamana viitoare e posibils a nu ii placa.Ce ii placea tare mult, cateva zile nu va voi sa manance.

Laura&Alfonso wrote:
..Fructele la borcanel sunt fierte cred eu ca de nu nu ar rezista asa de mult timp....

Eu stiam ca numai legumele la borcanel sunt ianbusite, deci nici astea nu sunt preparate termic 100%, deci ar fi mai sanatoase totusi decat leumele noastre fierte in totalitate.Prin ianbusire, se pastreaza mai multe vitamine.Borcanelele de fructe stiam ca sunt naturale 100%, doar ca sunt inkise etans nu stiu cum (este o metoda frumos explicata de Micri pe undeva pe forumul celalalt).

Sper ca nu v-am bat in ceatasic

Laura&Alfonso
Scris: Tuesday, May 16, 2006 10:55 PM
Nivel

Stelute acel concept eronat... in legatura cu monotonia alimentatiei..la mine se adevereste daca ii dau lu Alfonso aceeasi mancare de doua ori o papa dar a treia oara nu deschide gura nici daca te inchini la el...in schimb daca ii dau ceva diferit casca gura mare.... iar cat despre fructele din borcanel...pe multe borcanele scrie compot din.... eu una nu am mancat niciodata compot fara ca fructul sa nu fie fiert... da se gasesc si "proaspete" dar pe langa fructe acele borcanele mai contin si altceva...faina de orez...amidon de orez...Zahar
cute_babies_of_mine
Scris: Wednesday, May 17, 2006 8:49 AM
Nivel

miri_haluca wrote:
cute_baby_of_mine,a mincat Tudor piureul?oare

I-a placut tare mult, Miri, poti sa incerci si tu sa-i dai Sarei, mai ales ca nu papa branzica simpla! Eu am facut amestecul la robot si a iesit o pasta laptoasa, foarte usor de papat! Dar dupa, a trebuit sa-i dau ceai ca ii era foarte sete!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.