Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| As fi curioasa daca voi ati dat puiutilor vostri papa de la borcanel? M-ar interesa ce firma agreeati,ce fel de mancare,de cite ori...
Eu am incercat azi sa-i dau Sarei un pic de pireu de caise ,preparat de firma Hame,si a fost superincintata!Probabil ca se saturase de portocale,mandarine,minole,morcov si mar,mai rar banana
Multumesc anticipat! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Da, Miri, noi am folosit borcanele si inca mult. Noi plecam adesea de acasa pentru multe ore, asa ca borcanelele erau cea mai usoara metoda de a hrani copilul "on the run" si le-am folosit la greu. Aici se gasesc, in afara de marcile chinezesti, numai borcanele de la Heintz, asa ca pe acelea am mers, neavand incredere in cele chinezesti. I-am dat cam numai legume si fructe, pentru ca cele cu carne nu aveau un gust prea bun si nu le-a acceptat, erau prea simple, nu aveau nici un gust. Legumele si fructele insa le-a acceptat foarte bine pana la un an si ceva cand pur si simplu nu a mai vrut sa auda de fructe si legume nici de la borcanel, nici preparate de mine. Abia acum, pe la 2 ani a mai inceput sa manance legume din nou, dar fructe inca nu accepta, decat banana cand si cand. Noi nu am avut probleme de genul indigestii, toxiinfectii alimentare sau altele de la borcanele si am fost foarte multumiti de ele. In Romania am incercat borcanele de la Nestle si mi s-au parut mai gustoase decat cele de la Heintz, mai variate combinatiile. |
|
| Multumesc,Delia,pentru raspuns!
La noi se gasesc mai multe firme care produc mincare pentru bebelusi:Hipp.Nestle,Hame,Bebelac si or mai fi,dar astea le-am vazut eu azi!
P.S-cei de la Heintz au si niste sosuri buneeee! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Miri, noi am papat, asa, cand eram in deplasare borcanele de la Hipp si Nestle. Mie mi s-au paut oribile, mai ales unul de la Univer, parca asa se chema, dar Victor le mananca foarte bine. Atentie: cele colorate cu mult rosu, se poate sa contina ardei. Al meu s-a cam iritat la fundulet de la alea, in rest... pofta mare! (si sa te tina buzunarul ) |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Si noi servim borcanele destul de des. Dimineata avem iaurtzel cu banana , sau oat poriddge ( e un fel de gris cu lapte ) de la Hipp Organic, piureuri de fructe cand suntem plecate de acasa ... pe care le mananca cu poftaaaa, mama mama. I-am mai dat Cow and gate , Heinz. Tot de la Heinz mananca cu mare pofta cereale cu muesli . Sunt bestiale. De la 7 luni au deja bucatele de fructe comfiate . Maria e incantata. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Am incercat si noi borcanelele de la Nestle...yammiii! Nu ii dau prea des mancarica din borcanele (ca as da faliment, cate 2 borcanase/masa), dar in deplasari sunt ideale. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| miri_haluca wrote: La noi se gasesc mai multe firme care produc mincare pentru bebelusi:Hipp.Nestle,Hame,Bebelac si or mai fi,dar astea le-am vazut eu azi!
Eu i-am dat numai Hipp si Nestle.Sunt singurele firme in care am incredere si mancrica lor se pare ca este exceptionala.Matei o accepta foarte bine, dar nici nu l-am obisnuit numai cu borcanel, de teama de a nu refuza mai tarziu mancarea facuta de mine.Acum papa si borcanel si mancarica mea, la fel de bine, poate kiar mai bine borcanelul, pentru ca i-l servesc rar.
Cand suntem plecati, ii dau borcanel sau lapte cu cereale, ca sa nu am bataie prea mare de cap cu bavetele, cu murdarie sau mofturi,ca Matei e lesinat dat lapte, cereale si iaurturi.
Cand avem probleme cu eruptia dentara, la fel, aderam la borcanele ,pentru ca le accepta mai bine.Doar sa nu devina obisnuinta.Ii dau si mancarici de legume cu carnita si fructe in amestec.Sucuri nu i-am dat niciodata de cumparat si nici noi nu bem;preferam apa plata sau sucurile facute in casa.Iar sucurile naturale sunt prea scumpe pentru a le transforma in principala sursa de hidratare. |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Miri si noi am folosit Hame o perioada, le combinam cu mar si papa nevoie mare. Acum ii dau Univer pentru ca sunt fara sare si dupa o discutie cu pediatru am ajuns la concluzia ca sarea nu-i face bine si ca ar trebui sa o evit si la borcanele. Am mai papat si Hipp sau Nestle... a si Herro. Singura firma din romania care nu am incercat-o este Clever de la Billa. Mi s-a parut stupida dea dreptul; pe borcan scria mancarica de mere si curiaosa ma uit sa vad ce contine: Mar+ zahar. Pai asta-i mancarica? |
|
| Nico,dar de unde cumparati voi Univer?Ca produse pentru bebe,de la firma asta,chiar nu am vazut!
Azi am fost la plimbare si am mai cuparat de la Sensiblu: -meniu de vitel cu legume si cartofi-Hipp; -meniu de pui cu orez si legume-Hipp; -mere si morcovi-Bebelac;
Toate sunt recomandate de la 4 luni si, cind o sa i le dau Sarei,o sa va spun rezultatele! |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Oare sunt de calitate astea de la Univer? Cel pe care l-am luat eu s-a cam imputit in frigider, desi scrie ca se pastreaza vreo 24 h dupa deschidere...
Nico, am incercat noi Clever... sunt mai ieftine, dar Victor l-a cam scuipat, nu prea i-a placut. |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| cred ca o inscriu si pe medeea la borcanele, ca nicicum nu-i place cum gatesc eu
inca n-am fost sa studiez piata, dar de ce ziceti ca tre sa te tina buzunarul? sunt scumpe tare? |
|
| codruta wrote:cred ca o inscriu si pe medeea la borcanele, ca nicicum nu-i place cum gatesc eu inca n-am fost sa studiez piata, dar de ce ziceti ca tre sa te tina buzunarul? sunt scumpe tare?
Paaai: un borcanel cu mancarica (la pranz) cam 60-70.000x30=1.800.000-2.100.000
Un bircanel de fructe (care oricum nu e suficient) cam 60.000x30=1.800.000
Total:1.800.000/2.100.200+1.800.000=3.600.000/3.900.000
Deci, cam 4 mil numai borcanelele , plus pampersii inca 600.000, plus laptele parf inca aprox. 1mil, ajunge cam la o indemnizatie.Iar din slariul sotului s atraiasca restul de inca 2 presoane.
Pentru noi e cam scump, dar vad ca Matei nu tine cont de asta ...de ceva timp numai borcanele vrea, iar mancarica mea ajunge la gunoi .
La inceput am crezutc a e de la dinti, dar cand i-am dat borcanelul, nu l-am mai durut nici un dinte.Ca s anu mai spun ca banana goala o mananca, dar daca mai pun si mar in ea, mananca multmai putin, pe cand banana cu mar de la borcanel sunt miraculos de bune.Si, de ce sa nu recunosc, si miros borcanelele super apetisant.Ceva acolo, macar de miros si tot pun ei...
|
|
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| aici u borcanel ( 250g)costa cam in jur de 0,90 euro( ies mai ieftin daca i-as da numai borcanele in loc sa i le fac eu)... cand am fost in vizita la matusa sotului meu cu Alfonso a cumparat ea 2 borcanele de fructe (mandarina...para si banana) unu pt fata ei si unu pt Alfonso ...cand am vazut ca i s-a pus lingurita lu Alfonso galben-portocalie( e din silicon transparenta) m-am hotarat sa nu ii mai dau decat in caz de urgenta... cred ca mai bine ii fac eu mancarica cel putin asa stiu ce contine de adevaratelea... |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| multumesc stele, deci cam 60.000 per borcan
ideea e ca medeea refuza orice altceva decat san iar de saptamana viitoare incep si eu scoala de soferi si nu pot face nimic daca tot la 2-3 ore trebuie sa stau la alaptat. De aia mi-ar fi prins bine o masa diversificata , sa vedem poate reusesc cu borcanele ca din ce i-am facut eu nu e incantata |
|
| Laura, nu ai motiv de ingrijoarare...daca ii dai tu manadarina sau potocala, sau morcov crud, kiar si fert, o sa vezi ca lingurita de silicon tot portocalie se afce.Nu e de la coloranti, ci de la ce contin fructele in sine.Bag mana in foc pentru c espun, ca Matei a stat mult timp pe morcovi, la inceput cruzi,c a sa scapam de constipatie, si apoi fierti, ca sa combatem diareea, si pot spune ca toate linguritele noastre sunt portocalii. |
|
|