Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Salata mexicana
Ingrediente: 300 gr. mazare fiarta, 200 gr. porumb fiert, 200 gr. fasole rosie fiarta, ton in ulei - 3 conserve de 100 gr., maioneza, o lamiie, sare, piper, chipsuri de cartofi cu sare, 2 oua fierte, 12 buc. masline verzi cu anchoa Se scurg foarte bine legumele fierte si tonul si se amesteca intr-un caston adinc. Se adauga maioneza, suc de lamiie, sare si piper dupa gust. Se acopera cu maioneza si se orneaza cu chipsuri de jur imprejur, cu ouale taiate in 4 si cu maslinele in mijloc. Se serveste cu vin alb, rece.
Chili con carne
Ingrediente: 3 ardei iuti, 2 cepe, 4 catei de usturoi, 500 g carne tocata de vita, o lingura oregano, un virf de cutit praf de chimen, 3 rosii oparite ,fara pielita si taiate bucatele, 2 linguri bulion 200 g fasole boabe fiarta 100 ml supa de legume sare,piper,ulei Ceapa tocata se caleste citeva minute in ulei. Se adauga carnea tocata si usturoiul presat si se lasa 15 minute pe foc. Se condimenteaza carnea cu sare, piper, oregano, chimen, se adauga ardeiul iute tocat, supa de legume, bulionul, rosiile bucatele si fasolea fiarta si se lasa 20 minute sa fiarba pina scade. Trebuie sa aiba consistenta unui sos gros. |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Orez mexican
Ingrediente: 200 gr orez cu bobul lung, 2 rosii oparite si taiate bucatele, 4 catei de usturoi, un morcov, un ardei gras, 200 ml supa de legume, ulei, sare, piper, coriandru Orezul se fierbe si se lasa sa se scurga. Rosiile oparite si fara pielita impreuna cu ceapa taiata bucati si usturoiul se fac piure. Morcovul se taie rondele subtiri, iar ardeiul gras se taie feliute subtiri. Intr-o tigaie, uleiul se incinge si se pun orezul si morcovul feliute. Se lasa la calit citeva minute. Se adauga piureul din rosii, ceapa si usturoi, ardeiul gras si 200 ml supa de legume si se lasa la fiert pina scade, cca 20-25 minute la foc potrivit. Se serveste cu coriandru tocat (sau patrunjel) si crutoane calite in unt.
Guacamole
Ingrediente: 4 rosii potrivite, 4 avocado, 1 ceapa mica, 2 catei de usturoi, o legatura cilantro sau coriandru, zeama de la o lamaie, 2 ardei iuti, chips tortilla pentru servire Rosiile se cresteaza in forma de cruce, se aseaza intr-un vas de sticla, se toarna peste ele apa fierbinte si se lasa pentru 3 minute. Se scot si se pun in apa rece ca gheata iar cand coaja incepe sa se desprinda se scurge apa. Se indeparteaza coaja rosiilor dupa care cu o lingurita se scot samburii. Se taie in cubulete mici. Avocado se taie in 2 si cu o lingurita, se scot samburii, se scobesc si coaja se arunca. Se freaca pana devine ca o pasta sau se poate introduce intr-un blender pana devine totul ca o simpla pasta. Se adauga zeama de lamaie si se amesteca bine. Dupa aceea adaugam ceapa taiata foarte marunt si fin, usturoiul zdrobit si coriandru. Se amesteca totul foarte bine, adaugam ardeiul iute taiat foarte marunt si fin continuam amestecarea dupa care adaugam rosiile. Se amesteca si se da la frigider 1 ora. se serveste cu tortilla chips.
Omleta mexicana
Ingrediente: 3 oua, amestec mexican de legume (morcovi, ardei, cartofi, porumb, mazare) congelate care se gasesc pe piata, bacon taiat cubulete Baconul taiat cubulete se trage prin putin unt, dupa care se adauga legumele si se mai calesc putin. Ouale se bat spuma cu sare si bine piperate, se aduga peste legume si baconul din tigaie. Se serveste calda cu cascaval ras din belsug pe omleta. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Cafea mexicana:
Pentru a prepara 6 cani, aveti nevoie de:
125 ml cafea instant 80 ml de sirop de ciocolata 250 ml lapte 1 lingurita de vanilie 1 lingurita de chimen 1 l de apa 60 ml zahar brun frisca si chimen pentru ornare
Puneti cafeaua si chimenul intr-un filtru de cafea si puneti apa in dispozitivul special (al filtrului). Intr-un vas mic, combinati zaharul brun cu siropul de ciocolata si laptele.
Puneti amestecul la foc pana se dizolva zaharul. Adaugati cafelei deja preparate o lingurita de vanilie. Puneti cafeaua in cesti si garnisiti-o cu frisca si chimen. |
|

Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Aici m-ati nimerit-imi place tot ce e picant.Am sa le incerc. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| Nu stiu ce sa zic...Nu-mi pot imagina nicicum combinatia de ciocolata cu chimen, desi imi plac amandoua in alte combinatii...eu una cred ca as ... |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Interesante retete...am sa le incerc |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Supa de fasole neagra mexicana
Ingrediente:
2 rosii mijlocii 1 jumatate de ceapa mijlocie 1 catel de usturoi 3 linguri de unt 2 linguri de supa instant de pui (praf) sau dupa gust 3 cani de fasole neagra fiarta 6 cani de zeama in care s-a fiert fasolea nachos (chips-uri de porumb) prajite in ulei si scurse pe un prosop de hartie branza feta (sau proaspata) sare si piper dupa gust
Se dau prin blender rosiile, ceapa si usturoiul. Amestecul rezultat se pune peste untul incins, apoi se adauga fasolea data prin blender (pure), supa de pui praf si sare dupa gust. Zeama de la fasole se foloseste pt. a mai subtia supa, pana cand ajunge de consistenta dorita.( Mexicanii o servesc aproape pure, foarte putin lichefiata. De asemenea, ei adauga in blender, impreuna cu rosiile si ceapa un ardei iute (chile), pentru a da gust picant.)Se lasa sa fiarba la foc mediu timp de 10 minute, apoi se serveste insotita de cuburi de branza feta sau branza proaspata (ce se poate inlocui cu smantana) si nachos. Acestea se rup in bucati si se presara pe deasupra supei, servita in farfurii adanci.
Pofta buna!
Maple Leaf attached the following image(s):

|
|
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| am facut aseara o varianta de ENCHILADAS MEXICANE
ingrediente pentru 4 persoane:
4 tortilla (sau 4 lipii pentru shaorma) 1 piept de pui gatit sau 2 pulpe fierte salsa (2 rosii mari decojite si taiate cubulete,un ardei iute taiat marunt (eu nu-l folosesc din cauza copiilor),zeama lamaie,o ceapa rosie tocata,patrunjel) 300gr cascaval 300gr smantana
Se incalzesc tortilla,pe o parte si pe alta (eu am sarit faza asta) Toate ingredientele se impart in patru. Se taie puiul bucati si se pune pe mijlocul foii de tortilla.deasupra se pune cascaval,o lingura salsa si smantana (eu am uns felia de tortilla cu smantana),se ruleaza,se decoreaza cu restul de ingrediente.Marginile se lasa libere fiindca vor deveni crocante. Se dau la cuptorul preincalzit,la foc mediu-180 grade (eu le-am lasat la 150) timp de 20 de minute. Se servesc calde.
si portia mea
 |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Mela arata super cred ca au fost tare bune . Ador mancarea mexicana e favorita mea dupa cea romaneasca si nemteasca .Am facut si eu saptamana trecuta ,mai nou cumparam kit contine sosul,condimente si tortillas.Eu adaug legumele si carnea. |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Mmmmmm, Mela!!!!!!!!! Eu tot vad la noi lipii, dar nu am avut curajul sa incerc. Arata asa de bine!!! |
|
| Ely,eu nu cumpar sos,prefer sa fac eu in casa,garantat iese mai bun daca mai stii si alte reteta,te astept sa le pui aici
Dana,daca incerci,n-o sa regreti
am facut si cu bucatele de bacon (in loc de pui) si cu oregano (in loc de patrunjel),sa mai schimb gustul.au iesit delicioase si asa |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Miam-miam, foarte bune echiladas si ale tale arata tare apetisant.
Daca tot va place mancarea mexicana atunci inseamna ca va place si Chili con carne . Este o reteta preferata a noastra, n-am avut ocazia s-o pun aici, dar o fac din cand in cand pentru ca e rapida si f. gustoasa.
Pt 4 persoane:
-1/2kg carne tocata -10 rosii taiate cuburi mici sau 2 cutii de rosii conservate (eu pun multe rosii sa iasa mai bun); -o ceapa mare -2 cutii fasole boabe fiarta -1/2-1 cana orez -1/2 cana branza gen cascaval, rasa. -smantana si tortilla chips- optionale la servire. -condimente si verdeturi: sare, piper, praf de usturoi si putin cilantro cine are, iar celor care le place spicy bagati niste ardei iuti fie uscati si tocati, fie proaspeti la preparare.
Se pun la incins cateva linguri de ulei intr-o tigaie mai inalta in care se stravezeste ceapa tocata. Se adauga carnea tocata, care se separa cat se poate cu o spatula, apoi rosiile tocate si orezul. Se pune apa sa acopere si se lasa la fiert (se mai adauga pe parcurs daca e cazul). Cand e gata, se amesteca cu boabele de fasole fiarta, branza-cascaval (care se va topi in amestec)si se condimenteaza dupa gust. Eu servesc acest chili cu topping de smantana si tortilla chips. Karinei ii place combinatia si-o mananca cu lingura . Nu-mi amintesc daca am pozat mancarea asta vreodata ...daca gasesc vreo poza, o s-o atasez curand. |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Vai, Mela, sigur, sigur fac si eu! Super arata!  Delfinasa, multumim pentru reteta! Notat! |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Chili con carne delfinasa attached the following image(s):

|
|
| Delfinasa,arata delicioasa mancarica ta |
|
|