Mancare mexicana - dictionar
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Scris: Tuesday, February 14, 2006 1:20 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Tortillas: Este una dintre mancarurile de baza in bucataria mexicana. Sunt facute fie din faina, fie din malai si sunt foarte gustoase atunci cand se servesc calde. Cand sunt prajite ele se numesc tostadas.
Frijoles (fasole uscata): Este un fel de mancare mexicana standard care se serveste cu aproape orice. Frijoles de olla sunt boabe de fasole fierte asezonate, frijoles sunt boabe de fasole facute piure si prajite.
Chicharrón: Porc prajit. Un aperitiv popular deseori servit cu tortillas si guacamole, cu sau fara salsa.
Salsa: Sos picant universal. Este facut din rosii, ardei iute, ceapa, sare si alte arome. Textura variaza de la lichida pana la groasa, pastoasa, reteta variand de la bucatar la bucatar si de la restaurant la restaurant.
Guacamole: Avocado pasat (in blender), cu rosii verzi, ardei iute, ceapa, usturoi si alte arome.
Bolillo si Telera: Cele mai comune feluri de paine alba.
Queso Fundido: Branza topita servita cu tortillas si deseori cu guacamole cu sau fara salsa.
Ceviche: Peste crud sau fructe de mare, marinat in suc de lime si servit ca si cocktail, deseori cu ceapa taiata felii, avocado si rosii.
Huitlacoche: O specie de ciuperci negre, parazite care cresc pe porumb. Ele sunt o delicatesa si se servesc cu quesadillas sau cu enchiladas.
Flor de Calabaza: Flori zdrobite si gatite.
Nopales: Cactus la gratar sau in salata
Gorditas: Porumb prajit cu fasole boabe, asezonat cu smantana, branza si salata.
Huachinango al Mojo de Ajo: Peste rosu fript cu foarte mult usturoi. In general este servit cu cap si coada atasata.
Machaca: Vita cu tortillas. Cateodata se servesc cu oua amestecate si sosuri variate.
Tamales: Frunze de bananier umpluta cu mancare de porumb si bucatele de pui sau porc. Exista si varianta dulce care contine zahar si stafide si se poate servi ca desert.
Elia
Scris: Thursday, February 16, 2006 11:25 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Ma, da n-ai scirs astea de baza, taco, chimichanga, enchilada, quesadilla. IO nu stiu exact care cum e ca as scrie. Mie nu-mi place mancarea mexicana ca e iute si eu nu suport nici un pic de ardei iute, dar barbata-miu e innebunit si mereu ma cara si io ma chinui sa invat care ce e si ma rog de astia sa mi-o faca fara chilli-pepper.
Kiki
Scris: Thursday, February 16, 2006 11:33 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Scriem, scriem:compress: ...putintica rabdare :yes:
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.