Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Fetelor imi cer scuze ca nu am scris si traducerea o sa revin cu ingredientele |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Ely wrote:Mmm ce bine arata.Ily daca-mi zici ce inseamna dashi si kaniin limba romana (numai daca exista la noi), ar fi super sa fac si eu
Dashi este un fel de vegeta(cubul knorr) la ei.
Kani este un tip de crevete, o fructa de mare. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| delfinasa wrote:Bine zice Ely ... Ily, te rugam, lamureste-ne ce anume-s produsele alea cu nume extraterestru ...Beikon (asta e bacon sau bat campii rau?)?, Panko=? (pesmet cumva?), Dashi=?, kani=?, kan kani=?, daikon=?, shoyu=?...hai ca ma buseste rasul ca ne-ai dat niste retete si n-am auzit in viata noastra de ingrediente ...cred ca daca ma duc la coreenii-japonezo-chinezii mei le gasesc pe-acolo in magazin, nu? Trebuie sa le scriu pe hartie, sa nu ma incurc sa-mi dea aia vreo matura pe spinare .
beikon- este bacon panko- este faina dashi- vegeta japonez kani- fructa de mare daikon- seama cu ridichea alba de la noi, dar nu au acelasi gust. deci, o leguma shoyu- sos soia |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Am facut si eu azi o supa de oua:
- 1/2 ceapa taiata fideluta - 4 cani cu apa amestecate cu 2pliculete dashi (vegeta japonez) - 2 linguri de sos soia - 1 lingurita de sare - 2 oua batute - o mana de fasole pastai, fierte
Cand amestecul de apa si dashi incepe sa dea in clocot se adauga ceapa si se lasa se se inmoie un pic. Se adauga sarea, sosul de soia si ouale batute. Se opreste focul si se pune fasolea pastai.
Pofta buna. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| taki wrote:
beikon- este bacon panko- este faina dashi- vegeta japonez kani- fructa de mare daikon- seama cu ridichea alba de la noi, dar nu au acelasi gust. deci, o leguma shoyu- sos soia
kani este carne de rac panko este pesmet
spor la gatit |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Dorayaki (clatite japoneze)
Ingrediente: - 200gr faina - 4 oua - 1 lingurita praf copt - 2 linguri miere - 100 gr zahar - 4 linguri apa
Mixam ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam faina treptat ca sa nu se formeze cocoloase. Adaugam si cele 2 linguri miere si amestecam. La sfarsit punem praful de copt dizolvat in apa,amestecam si lasam aluatul cel putin 30 minute acoperit la frigider. Punem la incins o tigaie de teflon(nu o ungem cu nimic).
Umplem un polonic pe jumatate si lasam sa curga aluatul in tigaie fara sa zgaltaim tigaia(aluatul isi ia forma rotunda singur).
Eu am folosit si o forma pe care o aveam prin casa:
Cand apar primele bolboroace pe suprafata clatitei intoarcem pe partea cealalta:
Ambele fete trebuie sa fie netede si maronii iar bordura sa fie deschisa la culoare.
Le-am uns cu gem de capusni. Sectiune:
Mergeau si cu o lingura de inghetata langa dar nu am stiut ca o sa-mi iasa!
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Abia acum am descoperit topicul acesta. Poate-mi iau avant si ma apuc si eu de gatit. Deja am inceput sa salivez... |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Alina, arata nemaipomenit de bine ! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2007 Mesaje: 7309
| Alina arata foarte bine!!!!!
Sper ca saptamana viitoare sa-mi fac "curaj" sa bucataresc si eu putin!!!! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| stie cineva unde pot gasi in Romania pasta de curry solida? nu praf ci pasta, speciala pentru a prepara curry japonez. adica asa ceva: Andi&Mariuca attached the following image(s):
|
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/4/2009 Mesaje: 979
| eu nu mananc de la japonezi decat sushi....altceva nu-mi place
|
|
|