Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| sal,eu's mai nou pe aici, cauta reteta originala de la curry japonez, mai exact dupa cum a zis Andismom pui cu orez.Well... eu stiu foarte bine aceasta reteta pt ca am mancat la ei in tare 4 ani de zile :D asha ca pt cine interesaza : iti trebuie cam 300 de piept de pui vro 2 cartofi si 1 morcov si un pliculet de praf curry (100-50 gr) orezul se poate prepara la "rice cooker" pt a iesi gohan(orazul japonez) ,japonezii foloseau o chestie ca un gen de ciocolata mai mare ....cum e ciocolata asta cu bule de aer , recent am gasit in europa (dragonul rosu) un magazin cu foarte multe condimente chinezesti, fidele ,dulciuri , sosuri ect. tot acolo gasiti si "rice cooker_ul" sau mai pe romaneste oala e orez si se gasesc si pungute cu praf curry ,aceastea au exact mirosul aceala de la japonezi. eu mi-am luat una de 5.5 portii si am dat pe ea 150 ron.existau si mai mari putin la 180,ehhh oricum din anul 2000 am tot cautat o mashina deasta dar e primul loc unde am gasit. reteta e cam asha :
- se taie puiul cartofii si morcuvul in cubulete micute de max 2 centimetri. - se pune puiul la calit putin in tigaie de teflon fara ulei. - si adauga apa (gramajul este dupa ochi deoarece dupa adougarea apei se pun si legumele) - aceasta trebuie sa fiarba ca si cum ai face o mancare de cartofi adica pana se in'moaie legumel) - se adauta 2 patratele de ciocolata curry sau echivalentul acestora adica vro 50-75 de gr - se amesteca bine constant pana cand apa scade se transforma intr-un sos grosutz. - se serveste cald pus peste orez
well.... pofta buna p.s scuze pt greselile din text dar prepar masa :D |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Multumim pentru reteta! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| cam asha trebuie sa arate alin_tenshi attached the following image(s):
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Da, asa arata! Ce pofta am.
Felicitari pentru reusita retetei si mai asteptam si altele! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| SUSHI DREPTUNGHIULAR -2pahare de orez rotund japonez ptr.sushi -2pahare de apa Pregatim intai orezul.in oala in care il fierbem orezul spalat si scurs este lasat cu cele 2pahare de apa 30de minute,dupa care acoperim vasul si-l fierbem pe foc iute 15minute.Continuam fierberea pe foc mic tot cu capac inca 10 minute. Luam de pe foc descoperim si-l lasam inca 5 minute,intre timp pregatim si sosul ptr.orez. -2 linguri apa -o lingurita zahar -o lingurita sare 5-6linguri otet special ptr. orez sushi Amestecam pe foc iute pina incepe sa fiarba si zaharul s-a topit.Sosul cit si orezul trebuie sa fie cald in momentul in care le amestecam.
Acuma avem nevoie de;-4 alge(in engleza seaweed)pe care le uscam putin deasupra flacarii de aragaz -300-400gr.peste(eu folosesc solmon afumat, sake) de obicei se pune peste crud foarte proaspat sau ton(maguro) 3-4castraveti taiati felii foarte subtiri(se taie foarte bine cu aparatul de curatat cartofi) -ridiche japoneza murata taiata felii(oshinko) -sifoarte putin wasaby(o pasta verde se vinde in tub sau sub forma de praf si trebuie amestecata cu apa)eu nu pun ca nu-mi place -felii de avocado taiate subtire ASEZARE:luam o alga si o asezam pe ceva foarte intins(fund de lemn)cred ca asa se zice (am uitat,pe cuvint)pe deasupra asezam orezul pe care il apasam bine cu degetele,pe care le udam din cind in cind cu apa(orezul fiind foarte lipicios) -pe deasupra adaugam pestele iar pe deasupra pestelui in sens invers feliile de castravetii FAcem Inca o data separat acelasi lucru Pentru partea din mijloc eu am pus felile de avocado si de ridiche.Asejam unul peste altul pe o farfurie si punem inca o alga pe deasupra.intoarcem farfuria si mai presam inca o data cu degetele totul. Avem un dreptunghi pe care-l taiem in cuburi.Aranjam pe o farfurie si pofta buna ITADAKIMASU(MULTUMESC ptr. masa inainte de masa in japoneza) IATA SI POZELE FACUTE ASTAzi. SI ca-m asa arata taiat felii:
Cine vrea pot sa explic cum se face si acela rotund ,sint foarte usoare doar trebuie rabdare. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Woaw, arata super bine.
Cand o sa ajung in Jp, prmit sa vin si eu cu cateva idei de sushi. Aici nu fac pentru ca nu am incredere in carnea de peste cruda. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Shirel arata
taki wrote:Woaw, arata super bine. Cand o sa ajung in Jp, prmit sa vin si eu cu cateva idei de sushi . Aici nu fac pentru ca nu am incredere in carnea de peste cruda.
Pai de ce nu prepari acasa pt ca este foarte usor...
Chiar nu sunt restaurante in care sa ai incredere in Romania?
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Felicitari Shirel.Arata superb .A facut si o prietena de aici si i-au iesit tare buni ,ma batea gandul sa fac si eu dar mi s-a parut tare complicat. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Taki incearca ca mine cu somon afumat ,este foarte gustos,mie nu-mi plac cu peste crud.Sint in Rominia magazine cu produse japoneze sau chinezesti? La noi in Israel sint si la supermarket. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Cristy wrote:
Pai de ce nu prepari acasa pt ca este foarte usor...
Chiar nu sunt restaurante in care sa ai incredere in Romania?
No way, nu in Bucuresti pentru ca nu am incredere in pestele proaspat cumparat din marketturile de aici. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Buna aici este locul meu preferat O sa aduc si eu cateva retete cu pozici facute de mine
RICE KOROKE
aveti nevoie de 4-5 palete orez gata fiert -le puneti intr-un bol -apoi taiati ciapa marunt cam 1 dar sa nu fie prea mare -si cateva feli de beikon -le taiati cubulete si le puneti la calit pana se inmoaie -apoi puneti in orez si mestecati bine -radeti cateva feli de cascaval si punetil la un loc cu celelante -sare si piper si 2 linguri de bulion sau kechiap mestecati bine si apoi o bagati la frigider timp de 20 min o scoateti faceti bilute le modelati cum doriti voi si apoi le treceti prin faina alba,ou si panko apoi le dati in ulei incins 190c cand deja si-au facut culoarea aurie le scoateti sa nu se arda si la urma le puteti stropi cu putin kechiap pofta buna
OJiYA
se pune intr-un castronel de lut cam 100gr apa si o puneti pe aragaz cand apa da in clocot puneti cam doua linguri de dashi apoi dati focul la mic si puneti cam 4 palete de orez (orez fiert) (ASTA CAM PT O PORTIE)bateti un ou si amestecati (puteti pune si o mana de morcov ras ,ciuperci taiate ff marunt alge si kani (poate fi si kan kani)taiati marunt si lasati sa fiarba 5minute la foc potrivit
DASHIAKI TAMAGO -aveti nevoie cam 4 oua la care le faceti scrob puneti 1 lingura (chiar si 2)de dashi intr-un paharel la dizolvat cu ff putina apa calduta si apoi amestecati cu ouale batute ,apoi puneti si fff putin lapte sa zicem jumatate de cescuta de cafea ,sare si piper dupa gust amestecati bine totul si puneti cate ff putin din compozitie in tigaita de aia mica si patratoasa si o intinteti ca pt omleta ,focul sa fie la flacara mai mica si cand omleta si-a schibat culoarea o rasuciti cape o rulada si continuati sa puneti din compozitie ruland totul cu prima rulada (SPER SA FI INTELES)dupa ce ati terminat rulada de ou opuneti in MAKISU (ESTE Chestia aia de se rasuceste si sushi)se serveste si rece dar si calda si puteti face o salata din daikon dat e razatoare si shoyu....pofta buna
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| mai revin pe seara acum fug la treburi va pupic o duminica cat mai frumoasa |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Te mai asteptam si cu alte retete! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Mmm ce bine arata.Ily daca-mi zici ce inseamna dashi si kaniin limba romana (numai daca exista la noi), ar fi super sa fac si eu |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Bine zice Ely ...Ily, te rugam, lamureste-ne ce anume-s produsele alea cu nume extraterestru ...Beikon (asta e bacon sau bat campii rau?)?, Panko=? (pesmet cumva?), Dashi=?, kani=?, kan kani=?, daikon=?, shoyu=?...hai ca ma buseste rasul ca ne-ai dat niste retete si n-am auzit in viata noastra de ingrediente ...cred ca daca ma duc la coreenii-japonezo-chinezii mei le gasesc pe-acolo in magazin, nu? Trebuie sa le scriu pe hartie, sa nu ma incurc sa-mi dea aia vreo matura pe spinare . |
|
|