Mancare japoneza
Subiectul anterior · Subiectul urmator
alin_tenshi
Scris: Wednesday, July 25, 2007 8:53 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
sal,eu's mai nou pe aici, cauta reteta originala de la curry japonez, mai exact dupa cum a zis Andismom pui cu orez.Well... eu stiu foarte bine aceasta reteta pt ca am mancat la ei in tare 4 ani de zile :D asha ca pt cine interesaza : iti trebuie cam 300 de piept de pui vro 2 cartofi si 1 morcov si un pliculet de praf curry (100-50 gr) orezul se poate prepara la "rice cooker" pt a iesi gohan(orazul japonez) ,japonezii foloseau o chestie ca un gen de ciocolata mai mare ....cum e ciocolata asta cu bule de aer , recent am gasit in europa (dragonul rosu) un magazin cu foarte multe condimente chinezesti, fidele ,dulciuri , sosuri ect. tot acolo gasiti si "rice cooker_ul" sau mai pe romaneste oala e orez si se gasesc si pungute cu praf curry ,aceastea au exact mirosul aceala de la japonezi. eu mi-am luat una de 5.5 portii si am dat pe ea 150 ron.existau si mai mari putin la 180,ehhh oricum din anul 2000 am tot cautat o mashina deasta dar e primul loc unde am gasit. reteta e cam asha :

- se taie puiul cartofii si morcuvul in cubulete micute de max 2 centimetri.
- se pune puiul la calit putin in tigaie de teflon fara ulei.
- si adauga apa (gramajul este dupa ochi deoarece dupa adougarea apei se pun si legumele)
- aceasta trebuie sa fiarba ca si cum ai face o mancare de cartofi adica pana se in'moaie legumel)
- se adauta 2 patratele de ciocolata curry sau echivalentul acestora adica vro 50-75 de gr
- se amesteca bine constant pana cand apa scade se transforma intr-un sos grosutz.
- se serveste cald pus peste orez

well.... pofta buna
p.s scuze pt greselile din text dar prepar masa :D
taki
Scris: Wednesday, July 25, 2007 8:59 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501
Multumim pentru reteta!thumright
alin_tenshi
Scris: Wednesday, July 25, 2007 9:28 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
cam asha trebuie sa arate
oare cyclops


alin_tenshi attached the following image(s):
curryricenew.jpg

taki
Scris: Wednesday, July 25, 2007 9:30 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501
Da, asa arata! Ce pofta am.alcool

Felicitari pentru reusita retetei si mai asteptam si altele!firstprize
shirel
Scris: Saturday, October 13, 2007 12:29 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11814
SUSHI DREPTUNGHIULAR

-2pahare de orez rotund japonez ptr.sushi
-2pahare de apa
Pregatim intai orezul.in oala in care il fierbem orezul spalat si scurs este lasat cu cele 2pahare de apa 30de minute,dupa care acoperim vasul si-l fierbem
pe foc iute 15minute.Continuam fierberea pe foc mic tot cu capac inca 10 minute.
Luam de pe foc descoperim si-l lasam inca 5 minute,intre timp pregatim si sosul ptr.orez.
-2 linguri apa
-o lingurita zahar
-o lingurita sare
5-6linguri otet special ptr. orez sushi
Amestecam pe foc iute pina incepe sa fiarba si zaharul s-a topit.Sosul cit si orezul trebuie sa fie cald in momentul in care le amestecam.

Acuma avem nevoie de;-4 alge(in engleza seaweed)pe care le uscam putin deasupra flacarii de aragaz
-300-400gr.peste(eu folosesc solmon afumat, sake) de obicei se pune peste crud foarte proaspat sau ton(maguro)
3-4castraveti taiati felii foarte subtiri(se taie foarte bine cu aparatul de curatat cartofi)
-ridiche japoneza murata taiata felii(oshinko)
-sifoarte putin wasaby(o pasta verde se vinde in tub sau sub forma de praf si trebuie amestecata cu apa)eu nu pun ca nu-mi place
-felii de avocado taiate subtire
ASEZARE:luam o alga si o asezam pe ceva foarte intins(fund de lemn)cred ca asa se zice (am uitat,pe cuvint)pe deasupra asezam orezul pe care il apasam bine
cu degetele,pe care le udam din cind in cind cu apa(orezul fiind foarte lipicios)
-pe deasupra adaugam pestele iar pe deasupra pestelui in sens invers feliile de castravetii
FAcem Inca o data separat acelasi lucru
Pentru partea din mijloc eu am pus felile de avocado si de ridiche.Asejam unul
peste altul pe o farfurie si punem inca o alga pe deasupra.intoarcem farfuria si mai presam inca o data cu degetele totul.
Avem un dreptunghi pe care-l taiem in cuburi.Aranjam pe o farfurie si pofta buna ITADAKIMASU(MULTUMESC ptr. masa inainte de masa in japoneza)
IATA SI POZELE FACUTE ASTAzi.

SI ca-m asa arata taiat felii:

Cine vrea pot sa explic cum se face si acela rotund ,sint foarte usoare doar trebuie rabdare.
taki
Scris: Saturday, October 13, 2007 9:12 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501
Woaw, arata super bine. Chef

Cand o sa ajung in Jp, prmit sa vin si eu cu cateva idei de sushiessen. Aici nu fac pentru ca nu am incredere in carnea de peste cruda. uff
Cristy
Scris: Saturday, October 13, 2007 11:53 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/8/2007
Mesaje: 6843

Shirel arata thumright bravo bravo bravo




taki wrote:
Woaw, arata super bine. Chef

Cand o sa ajung in Jp, prmit sa vin si eu cu cateva idei de sushiessen. Aici nu fac pentru ca nu am incredere in carnea de peste cruda. uff



Pai de ce nu prepari acasa pt ca este foarte usor...

Chiar nu sunt restaurante in care sa ai incredere in Romania?


Ely
Scris: Saturday, October 13, 2007 1:09 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006
Mesaje: 5605
Felicitari Shirel.Arata superb love love .A facut si o prietena de aici si i-au iesit tare buni ,ma batea gandul sa fac si eu dar mi s-a parut tare complicat.
shirel
Scris: Saturday, October 13, 2007 7:26 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11814
Taki incearca ca mine cu somon afumat ,este foarte gustos,mie nu-mi plac cu peste crud.Sint in Rominia magazine cu produse japoneze sau chinezesti?
La noi in Israel sint si la supermarket.
taki
Scris: Saturday, October 13, 2007 7:30 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501
Cristy wrote:









Pai de ce nu prepari acasa pt ca este foarte usor...

Chiar nu sunt restaurante in care sa ai incredere in Romania?




No way, nu in Bucuresti pentru ca nu am incredere in pestele proaspat cumparat din marketturile de aici. nu
ily
Scris: Sunday, November 4, 2007 2:21 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
Buna aici este locul meu preferat yes
O sa aduc si eu cateva retete cu pozici facute de minedance
yes

RICE KOROKE

aveti nevoie de 4-5 palete orez gata fiert
-le puneti intr-un bol
-apoi taiati ciapa marunt cam 1 dar sa nu fie prea mare
-si cateva feli de beikon
-le taiati cubulete si le puneti la calit pana se inmoaie
-apoi puneti in orez si mestecati bine
-radeti cateva feli de cascaval si punetil la un loc cu celelante
-sare si piper si 2 linguri de bulion sau kechiap
mestecati bine si apoi o bagati la frigider timp de 20 min
o scoateti faceti bilute le modelati cum doriti voi si apoi le treceti prin faina alba,ou si panko
apoi le dati in ulei incins 190c
cand deja si-au facut culoarea aurie le scoateti sa nu se arda
si la urma le puteti stropi cu putin kechiap
pofta buna










OJiYA

se pune intr-un castronel de lut cam 100gr apa si o puneti pe aragaz cand apa da in clocot puneti cam doua linguri de dashi apoi dati focul la mic si puneti cam 4 palete de orez (orez fiert) (ASTA CAM PT O PORTIE)bateti un ou si amestecati (puteti pune si o mana de morcov ras ,ciuperci taiate ff marunt alge si kani (poate fi si kan kani)taiati marunt si lasati sa fiarba 5minute la foc potrivit






DASHIAKI TAMAGO
-aveti nevoie cam 4 oua la care le faceti scrob puneti 1 lingura (chiar si 2)de dashi intr-un paharel la dizolvat cu ff putina apa calduta si apoi amestecati cu ouale batute ,apoi puneti si fff putin lapte sa zicem jumatate de cescuta de cafea ,sare si piper dupa gust amestecati bine totul si puneti cate ff putin din compozitie in tigaita de aia mica si patratoasa si o intinteti ca pt omleta ,focul sa fie la flacara mai mica si cand omleta si-a schibat culoarea o rasuciti cape o rulada si continuati sa puneti din compozitie ruland totul cu prima rulada (SPER SA FI INTELES)dupa ce ati terminat rulada de ou opuneti in MAKISU (ESTE Chestia aia de se rasuceste si sushi)se serveste si rece dar si calda si puteti face o salata din daikon dat e razatoare si shoyu....pofta buna







ily
Scris: Sunday, November 4, 2007 2:28 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
dance mai revin pe seara yes acum fug la treburi
va pupic o duminica cat mai frumoasa
dance
Kiki
Scris: Sunday, November 4, 2007 9:28 AM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Te mai asteptam si cu alte retete! dance
Ely
Scris: Sunday, November 4, 2007 12:38 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006
Mesaje: 5605
Mmm ce bine arata.Ily daca-mi zici ce inseamna dashi si kaniin limba romana (numai daca exista la noi), ar fi super sa fac si eupupici cool
delfinasa
Scris: Tuesday, November 6, 2007 3:31 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 6852
Bine zice Ely ras...Ily, te rugam, lamureste-ne ce anume-s produsele alea cu nume extraterestru ras sic...Beikon (asta e bacon sau bat campii rau?)?, Panko=? (pesmet cumva?), Dashi=?, kani=?, kan kani=?, daikon=?, shoyu=?...hai ca ma buseste rasul ca ne-ai dat niste retete si n-am auzit in viata noastra de ingrediente hohot...cred ca daca ma duc la coreenii-japonezo-chinezii mei le gasesc pe-acolo in magazin, nu? Trebuie sa le scriu pe hartie, sa nu ma incurc sa-mi dea aia vreo matura pe spinare hohot.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.