 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Yummyyyyy. ...zilele astea o sa incerc si eu retete de aici ca suna tareeee bine si noua ne place mult mancarea asiatica. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Am facut Omraizu aseara si ne-a placut foarte mult, Taki...Dan a mancat doua portii ...mai incercam si alte retete scrise de tine...multumim |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| delfinasa wrote:Am facut Omraizu aseara si ne-a placut foarte mult, Taki...Dan a mancat doua portii  ...mai incercam si alte retete scrise de tine...multumim
Bun...bun!!!
Omraizu nu am facut niciodata, Taka il face ca, la ei daca nu iese omleta perfect rotunda si sa nu se rupa, nu mananca...si sa o mai fac si semiluna ...Taka se descurca de minune...lucky me ! |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| mi s-a facut o foame eu sunt innebunita dupa mancarea japoneza,chinezeasca...asa ca o sa facem si noi curand |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Udon cu legume calite, am mancat eu astazi la pranz!
Se numeste UDON. Se gaseste deja preparatm arata ca niste spaghete mai groase. Intr-o asa portie, destul de mare, sunt doar 250 calorii.
Daca gasiti UDON in market-urile internationale, puteti sa-l gatiti foarte usor.
Mie-mi place asa:
- Legume, de toate felurile, taiate pe lungime - 2 linguri ulei masilne - 2 linguri apa - 3 linguri sos soia - un pachetel udon
Se calesc legumele in uleiul de masline, pana se inmoaie ( daca mai este nevoie se mai adoauga si apa ).
Se adauga udon-ul si cele 2 linguri de apa. Se lasa pe foc 1-2 minute, pana se absoarbe toata apa si apoi se pune sosul de soia. Se amesteca totul foarte bine si gata...
Pofta buna! taki attached the following image(s):
 
|
|

 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Da' udon-ul asta ce e mai Taki? |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Kiki wrote:Da' udon-ul asta ce e mai Taki?
Un fel de " spaghete japoneze"! Dar sunt slabe in calorii. |
|

 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| taki wrote:Un fel de " spaghete japoneze"! Dar sunt slabe in calorii.
Aha, deci pot pune spaghete. Good! |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Kiki wrote:Aha, deci pot pune spaghete. Good!
Poti incerca, dar au alt gust.
Nu stiu cum sa ma exprim, dar udonul este de o mie de ori mai bun decat spaghetele.
Cand o sa vin in Ro, poate am sa aduc niste udon, si nu numai. |
|

 Nivel: Membru
Inregistrat: 2/5/2007 Mesaje: 29
| http://importfood.com/media/udon.jpg
acesta este undonul obisnuit in Japonia...am sa caut o explicatie mai pe intelesul tuturor... p.s.-vad ca subiectul este vechi dar ma preocupa bucataria si am de gind sa scriu si eu citeva retete,binenteles pe inteles si am sa incerc sa fac poze cu tel |
|

 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Ce daca e subiectul mai vechi? Oricand poate fi revigorat! Asteptam retetele tale! |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Kiki wrote:Ce daca e subiectul mai vechi? Oricand poate fi revigorat!  Asteptam retetele tale!
Subscriu! |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| va pun si eu o reteta de mancare...la origine japoneza, acum este "ajustata" la ce se gaseste pe la noi. super usor si rapid de facut. delicioasa.
Curry cu piept de pui si orez
- un piept de pui mai maricel; - orez (poate si fie si normal si cu bobul lung); - sos de curry, eu folosesc numai Uncle Ben's la borcan - este cel mai bun de la noi
Pieptul de pui se spala, se taie in cubulete mici (2 cm), se pune la calit intr-o tigaie cu putin ulei, incins bine in prealabil. se caleste pana se rumeneste carnea si se lasa sa scada sosul care se formeaza de la ulei si apa din carnea de pui. se poate adauga putina sare, piper sau chiar usturoi, dupa gust.
intre timp, se fierbe orezul cu apa (fara sare) si se lasa sa scada apa de tot astfel incat orezul sa fie uscat (cine are cucta speciala pt facut orez este in avantaj ).
cand carnea este facuta bine, se adauga peste ea sosul din borcan si se mai lasa la fiert inca 5-10 minute.
se serveste cald, impreuna cu orezul si sos de soia. optional. cui nu ii place, nu e musai insa pt cunoscatori este o delicatesa.
cu asta mi-am incantat eu sotul pe vremea cand eram numai prieteni.
mai exista o varianta de reteta in care sosul din borcan se inlocuieste cu sos facut in casa, din cartofi, ceapa, curry si alte ingrediente insa e mai greu de facut si oricum un curry bun eu nu am gasit la noi. mi-a facut o data un prieten care isi adusese din Japonia sosul special si toate ingredientele de rigoare. |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| pai cu asa retete ... mie mi s-a facut o foame!!! Yummy!!! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| taki wrote:Udon cu legume calite, am mancat eu astazi la pranz!
Se numeste UDON. Se gaseste deja preparatm arata ca niste spaghete mai groase. Intr-o asa portie, destul de mare, sunt doar 250 calorii.
Daca gasiti UDON in market-urile internationale, puteti sa-l gatiti foarte usor.
Mie-mi place asa:
- Legume, de toate felurile, taiate pe lungime - 2 linguri ulei masilne - 2 linguri apa - 3 linguri sos soia - un pachetel udon
Se calesc legumele in uleiul de masline, pana se inmoaie ( daca mai este nevoie se mai adoauga si apa ).
Se adauga udon-ul si cele 2 linguri de apa. Se lasa pe foc 1-2 minute, pana se absoarbe toata apa si apoi se pune sosul de soia. Se amesteca totul foarte bine si gata...
Pofta buna! daca mi-ar fi foame,as innebuni vazand toate treburile astea! |
|
|