Mancare japoneza
Subiectul anterior · Subiectul urmator
delfinasa
Scris: Sunday, May 21, 2006 7:10 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 6852
Yummyyyyy.sic...zilele astea o sa incerc si eu retete de aici ca suna tareeee bine si noua ne place mult mancarea asiatica.
delfinasa
Scris: Friday, May 26, 2006 10:12 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 6852
Am facut Omraizu aseara si ne-a placut foarte mult, Taki...Dan a mancat doua portii ras...mai incercam si alte retete scrise de tine...multumimpupici
taki
Scris: Saturday, May 27, 2006 6:28 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501
delfinasa wrote:
Am facut Omraizu aseara si ne-a placut foarte mult, Taki...Dan a mancat doua portii ras...mai incercam si alte retete scrise de tine...multumimpupici


Bun...bun!!!ras

Omraizu nu am facut niciodata, Taka il face ca, la ei daca nu iese omleta perfect rotunda si sa nu se rupa, nu mananca...si sa o mai fac si semiluna uff ...Taka se descurca de minune...lucky me ras sic !
miraa
Scris: Saturday, May 27, 2006 6:35 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/16/2006
Mesaje: 1390
mi s-a facut o foameuff eu sunt innebunita dupa mancarea japoneza,chinezeasca...asa ca o sa facem si noi curandyes
taki
Scris: Wednesday, June 7, 2006 6:37 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501
Udon cu legume calite, am mancat eu astazi la pranz!

Se numeste UDON. Se gaseste deja preparatm arata ca niste spaghete mai groase.
Intr-o asa portie, destul de mare, sunt doar 250 calorii.

Daca gasiti UDON in market-urile internationale, puteti sa-l gatiti foarte usor.

Mie-mi place asa:

- Legume, de toate felurile, taiate pe lungime
- 2 linguri ulei masilne
- 2 linguri apa
- 3 linguri sos soia
- un pachetel udon

Se calesc legumele in uleiul de masline, pana se inmoaie ( daca mai este nevoie se mai adoauga si apa ).

Se adauga udon-ul si cele 2 linguri de apa. Se lasa pe foc 1-2 minute, pana se absoarbe toata apa si apoi se pune sosul de soia.
Se amesteca totul foarte bine si gata...

Pofta buna!


taki attached the following image(s):
udon1.jpgudon.jpg

Kiki
Scris: Wednesday, June 7, 2006 7:06 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Da' udon-ul asta ce e mai Taki? oare
taki
Scris: Thursday, June 8, 2006 5:35 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501
Kiki wrote:
Da' udon-ul asta ce e mai Taki? oare


Un fel de " spaghete japoneze"! Dar sunt slabe in calorii.ras
Kiki
Scris: Thursday, June 8, 2006 7:00 AM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
taki wrote:


Un fel de " spaghete japoneze"! Dar sunt slabe in calorii.ras


Aha, deci pot pune spaghete. Good! yes
taki
Scris: Thursday, June 8, 2006 7:29 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501
Kiki wrote:


Aha, deci pot pune spaghete. Good! yes


Poti incerca, dar au alt gust.uff

Nu stiu cum sa ma exprim, dar udonul este de o mie de ori mai bun decat spaghetele.

Cand o sa vin in Ro, poate am sa aduc niste udon, si nu numai.sic
riri
Scris: Tuesday, February 6, 2007 5:23 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 2/5/2007
Mesaje: 29
http://importfood.com/media/udon.jpg

acesta este undonul obisnuit in Japonia...am sa caut o explicatie mai pe intelesul tuturor...
p.s.-vad ca subiectul este vechi dar ma preocupa bucataria si am de gind sa scriu si eu citeva retete,binenteles pe inteles si am sa incerc sa fac poze cu telyes
Kiki
Scris: Tuesday, February 6, 2007 8:55 AM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Ce daca e subiectul mai vechi? Oricand poate fi revigorat! sic Asteptam retetele tale! cool
taki
Scris: Friday, February 23, 2007 4:36 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501
Kiki wrote:
Ce daca e subiectul mai vechi? Oricand poate fi revigorat! sic Asteptam retetele tale! cool


Subscriu!cyclops
Andi&Mariuca
Scris: Tuesday, April 24, 2007 3:55 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 5089
va pun si eu o reteta de mancare...la origine japoneza, acum este "ajustata" la ce se gaseste pe la noi. super usor si rapid de facut. delicioasa.

Curry cu piept de pui si orez

- un piept de pui mai maricel;
- orez (poate si fie si normal si cu bobul lung);
- sos de curry, eu folosesc numai Uncle Ben's la borcan - este cel mai bun de la noi

Pieptul de pui se spala, se taie in cubulete mici (2 cm), se pune la calit intr-o tigaie cu putin ulei, incins bine in prealabil. se caleste pana se rumeneste carnea si se lasa sa scada sosul care se formeaza de la ulei si apa din carnea de pui. se poate adauga putina sare, piper sau chiar usturoi, dupa gust.

intre timp, se fierbe orezul cu apa (fara sare) si se lasa sa scada apa de tot astfel incat orezul sa fie uscat (cine are cucta speciala pt facut orez este in avantajras ).

cand carnea este facuta bine, se adauga peste ea sosul din borcan si se mai lasa la fiert inca 5-10 minute.

se serveste cald, impreuna cu orezul si sos de soia. optional. cui nu ii place, nu e musai insa pt cunoscatori este o delicatesa.

cu asta mi-am incantat eu sotul pe vremea cand eram numai prieteni.love alcool

mai exista o varianta de reteta in care sosul din borcan se inlocuieste cu sos facut in casa, din cartofi, ceapa, curry si alte ingrediente insa e mai greu de facut si oricum un curry bun eu nu am gasit la noi. mi-a facut o data un prieten care isi adusese din Japonia sosul special si toate ingredientele de rigoare.
Lilly of the valley
Scris: Tuesday, April 24, 2007 5:04 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Mesaje: 12042
pai cu asa retete ... mie mi s-a facut o foame!!! Yummy!!!
rachel24
Scris: Saturday, April 28, 2007 1:08 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
taki wrote:
Udon cu legume calite, am mancat eu astazi la pranz!

Se numeste UDON. Se gaseste deja preparatm arata ca niste spaghete mai groase.
Intr-o asa portie, destul de mare, sunt doar 250 calorii.

Daca gasiti UDON in market-urile internationale, puteti sa-l gatiti foarte usor.

Mie-mi place asa:

- Legume, de toate felurile, taiate pe lungime
- 2 linguri ulei masilne
- 2 linguri apa
- 3 linguri sos soia
- un pachetel udon

Se calesc legumele in uleiul de masline, pana se inmoaie ( daca mai este nevoie se mai adoauga si apa ).

Se adauga udon-ul si cele 2 linguri de apa. Se lasa pe foc 1-2 minute, pana se absoarbe toata apa si apoi se pune sosul de soia.
Se amesteca totul foarte bine si gata...

Pofta buna!
daca mi-ar fi foame,as innebuni vazand toate treburile astea!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.