
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Tofu Koroghe
-700 gr tofu -200 gr peste fiert ( fara oase ) -2 ling sos soia -3 ling maioneza -2 oua -faina -3-4 ling pesmet -ulei pt prajit
Se ia o farfurie intinsa , toful se impatureste intr-un servet de bucatarie si se pune alta farfurie peste tofu- sa fie presat bine ( sa se scurga apa din el) si se lasa asa 40-50min. Dupa ce sa scurs bine de apa se pune int-o strecuratoare si se apasa cu o lingura pana iese tot pe partea cealalta. Se ia 1 ou se bate putin si se amesteca cu toful, pestele fiert taiat cubulete, spune peste tofu si cele 2 ling de sos soia si maioneza, pesmetul si se amesteca toate. Se fac bile ( bilute ) care sa dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc in mult ulei la 165 grade Celsius. |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| OMRAIZU
-orez deja facut -morcovi,ceapa,ardei grasi -cupercute taiate(conserva) -sos de rosii(ketchup) -carne de pui(piept de preferabil dezosat) -Oua
Se taie morcovii,ceapa si ardeii marunt,se pun la calit intr-o tigaie,cu putin ulei.Se tin pe foc pana ceapa prinde o culoare aproape maronie.Se adauga carnea taiata bucatale(cat o imbucatura),dupa ce s-a calit si carnea se adauga orezul fiert si cuiperculete taiate,se stinge focul.Se adauga sosul de rosii dupa gust,dar sa se poate amesteca.Se amesteca pana se omogenizeaza.Si se pune deoparte. Acum se face o omleta(pt barbati din 2 oua),eu o prefer pe cea dintr-un ou pt ca nu pot manca totul dupa aceea.Se bat bine ouale intr-un castron,in timp ce ati pus tigaia pe foc,cu putin ulei la incins.Se toarna oul batut in tigaie,e bine ca foaia de omleta sa nu fie foarte subtire,se tine pe foc cat sa se prajeasca putin si cand oul este aproape facut se opreste focul.Pe o farfurie se pune in forma de sfera orezul preparat mai sus.Sa aveti grija sa fie cald,daca nu incalziti-l putin la microunde.Dupa care cu mare grija ca sa nu se stice forma orezului se pune farfuria in tigaie peste ou.(farfuria trebuie sa incapa in tigaie).Apoi tinand cu o mana pe farfurie,se intoarce tigaia invers si omleta trebuie sa fie deasupra orezului.Acum nu ramane decat de ornat,Omleta cu grija se orneaza dupa forma orezului(sfera)in cazul in care s-a stricat forma,incercati sa ii da-ti forma mentionata.Pe langa ometa cu orez se pun cateva frunze de salata pt ornament! Cam asta e!Se serveste fierbinte si se face cum am mentionat mai sus pt fiecare mesean!
|
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| YAKINIKU- Carne prajita
Pt ca friptura de vita sau porc sa-ti iasa super o pui la marinat in ulei de masline in care ai pus in prealabil catei de usturoi taiat felii subtiri ,cimbru, delicat ,piper si lasi la macerat carnea o zi apoi o pui in tigaia bine incinsa pana isi schimba culoarea si o intorci repede pe partea cealalta pui capac si stingi focul si o lasi asa un minut dupa care o servesti neaparat calda cu orez sau un alt fel de garnitura. |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| SASAMI NO MINOYAKI
-200 gr carne de pui ( fara grasime ) -2 lingurite osake ( puteti folosi vin alb ) -1 lingurita sos soia -putina sare -2-3 cartofi -1 ou -faina -ulei pt prajit
Carnea de pui se taie cam 3-4 cm in lung, apoi se da cu sare si se pune osake ( vin alb ) si sosul de soia. Se curata cartofii de coaja si se taie ca la cartofii prajiti mai subtiri cam 2-3 cm apoi se spala, se ia un servet de bucatarie si se usuca. Se iau cartofii si se amesteca cu puiul si oul batut,apoi luati un manunchi din cantitate si dai prin faina si prajiti in mult ulei. |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Carne inabusita cu cartofi (Niku-Jaga)
- 1 ceapa - 140 gr carne porc ( taiata in bucati subtiri ) - 1 morcov ( taiat in jumatati de rondele de aproximativ 1cm. grosime ) - 2 cartofi ( curatati de coaja si taiati in 4 ) - 1 ling. praf ghimbir - 1 ling. ulei - 2 ling. zahar - 2 ling. sos de soia - 2 ling. sake ( sau vin alb ) - 240 ml. apa sau supa ( pentru aroma, preferasbil sa fie de peste ) - 3 ling. mazare fiarta
Se calesc in ulei ceapa, carnea de porc, morcovul, cartofii pentru 3-4 min. Separat, praful de ghimbir, zaharul, sosul de soia, vinul si supa se amesteca si se adauga peste carnea si legumele calite si se lasa pe foc pana se absoarbe aproape tot lichidul. Se adauga mazarea, se amesteca usor si se inchide focul.
Se serveste fierbinte, in castronele ...ma rog, in Ro in farfurii |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Papanasi de morcovi
- 1/2 kg morcovi - 1 ceapa potrivit de mare - 2 oua - 2 ling faina - sare, piper
Se curata si se spala morcovii si ceapa. Se taie morcovii fideluta, sau se dau prin razatoarea mare pe lungul lor sa iasa cat mai lungi, ceapa se taie in doua, apoi se taie obisnuit de mare. Se amesteca legumele impreuna cu ouale si faina, putina sare si piper, se ia cate o lingura din compozitie si se prajeste in ulei la foc potrivit. Se scot pe un platou pe servetele ca sa absoarba uleiul continut prin prajire.
|
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Peste Teriyaki
pentru 4 persoane: 4 fileuri de peste (de aprox. 100-150 g fiecare), faina, 2 linguri ulei Marinata: 3 linguri sos de soia, 3 linguri sake (sau vin alb), 1 lingura zahar, 1 lingura praf de ghimbir
Sosul Teriyaki: 1 lingura zahar, 3 linguri sake (sau vin alb), 1 lingura sos de soia
Se amesteca ingredintele pentru marinata. Intr-o farfurie intinsa se marineaza pestele pentru 30 min. Se scoate pestele din marinata si fiecare bucata se da usor prin faina. Marinata ramasa se pastreaza. Pe foc potrivit, se prajeste pestele timp de 2 min. pe fiecare parte. Se pune fiecare bucata pe cate o farfurie. Se amesteca ingredientele de la sosul teriyaki cu marinata ramasa si da in 2-3 clocote.
Se toarna sosul fierbinte peste fiecare bucata de peste si se serveste cu garnitura de orez (fiert scazut) si muraturi in otet (telina, conopida) |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Taki, poti sa pui si cate o poza din cand in cand ca stim cum trebuie sa iasa? Mercic |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Roxanel wrote:Taki, poti sa pui si cate o poza din cand in cand ca stim cum trebuie sa iasa? Mercic
Am sa pun, dar deocamdata nu mai gatesc . Asa mi se intampla...cand intru in bucatarie nu mai ies 1 luna, doua, zici ca-s bucatareasa :safe: ...acum sunt in perioada cand nu ma pot apropia de aragaz ... gatesc minuturi mai mult pentru sot...dar si el este un bucatar bun, asa ca am noroc ca nu plange ca nu-i fac sa manance :nemo: , pentru ca gateste el .
Promit sa pun poze cu prima ocazie cand am sa gatesc mancare japoneza! |
|

 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Migdale japoneze
Ingrediente: 200 g simburi de migdale, 1,5 dl soia japoneza
Mod de preparare: Se pun simburii de migdale la marinat in soia, cel putin 4 ore.
Specific: Japonia |
|

 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Tempura
Ingrediente: o ceapa, un morcov, jumatate vinata, un ardei gras, un cartof (nu prea mare)
Mod de preparare: Se curata legumele si se taie in feliute subtiri- julienne. Se adauga 2 oua, sare, piper si faina cit cuprinde(citeva linguri) pentru a fi un aluat care sa nu curga. Se ia cite o lingura din compozitie si se prajesc in uleiul incins citeva minute pe ambele parti. Se servesc cu sos soia alaturi de snitel sau pui prajit |
|

 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Omleta Japoneza
Ingrediente: 2 oua, faina, o ceapa, un morcov, jumatate vinata, un ardei gras, un cartof.
Mod de preparare: Se curata legumele si se taie in feliute subtiri- julienne. Se adauga 2 oua, sare, piper si faina cit cuprinde(citeva linguri) pentru a fi un aluat care sa nu curga. Se ia cate o lingura din compozitie si se prajesc in uleiul incins citeva minute pe ambele parti. |
|

 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Chicken satay
Timp de preparare: 1 h
Ingrediente: 500 g file de piept de pui (fara piele si os), o capatana de usturoi, o ceapa mica, 2 linguri de zahar, 2 linguri de sos de peste (trebuie sa gasiti in comert - daca nu il puteti inlocui cu sos de ciuperci, de stridii sau, in ultima instanta, cu sos de soya), 3 linguri de ulei (de preferat de alune), 2 linguri de unt de arahide, 100 ml lapte de cocos, o lingura de sos chilli, o lingura de lemmon grass powder
Mod de preparare: Se taie pieptul de pui fasii subtiri de aprox. 1 cm grosime, cat de lungi se poate, si se pun pe betisoare (ca la gratar), dupa care se aseaza intr-un vas.Se aranjeaza puiul intr-un platou sub forma de raze de soare iar in mijloc se pune sosul intr-un castronel mic si se orneaza cu lamaie |
|

 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Teriyaki
Timp de preparare: 40 min
Ingrediente: 4 bucati piept de pui (dezosat) Sos pentru marinat: 2/3 cescuta sos soia, 2 linguri de zahar, 1/2 cescuta mirin (sake dulce), 1 lingura sake, 1 catel (mare) de usturoi, 1 lingura de ghimbir proaspat ras pe razatoarea mica, 2 linguri ulei
Mod de preparare: Se amesteca ingredientele pentru sosul de marinat intr-un castron (sake-ul si mirin-ul se pot inlocui cu aceeasi cantitate de votca plus apa in parti egale).Se serveste cu orez (simplu, fiert, presarat eventual cu susan prajit), felioare de castravete, rosii, patrunjel |
|

 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Supa de sepie (calamar)
Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente: 300 gr.sepie (calamar)de 10-15 cm.lungime, 1,2 litri de apa, 2 linguri de susan, 100 gr.orez cu bobul lung, 1/2 ardei gras rosu, 1/2 ardei gras verde, 2 linguri ulei, sare,piper
Mod de preparare: Sepiile se spala in mai multe ape si se curata.Se indeparteaza capul,pastrand numai tentaculele si abdomenul.,tentaculele se taie rondele iar abdomenul se taie inele.O sepie se pastreaza intreaga.Se pune uleiul intr-un castron si se infierbanta. Se adauga ardeiul gras taiat in fasii. Se soteaza 2-3 minute.Apa se pune la fiert. Cand clocoteste se adauga sepiile. Se fierb la foc viu 10 minute.Se adauga legumele si se mai da un clocot.se adauga sare si piper.Separat pregatim orezul.Se alege si se spala in mai multe ape.se pune la fiert impreuna cu putina sare,1/2 lingurita de zahar si 1 lingurita de otet.Se fierbe 8 minute,se acopera si se mai lasa la cald inca 20 minute.Se lasa sa se raceasca.Supa se serveste la masa intr-un bol de sticla,in care am adaugat sepia intreaga.In fiecare bol sau farfurie,se adauga cate o lingura de orez si se presara cu seminte de susan. |
|
|