Mancare dietetica
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Lela
Scris: Sunday, May 17, 2015 9:33 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 12/19/2013
t-mihaela
Scris: Monday, May 18, 2015 12:47 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Smantana,cascaval,ceapa prajita ?alcool
miriam
Scris: Monday, May 18, 2015 7:55 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/17/2009
Eileen wrote:
Daca va plac vinetele cu maioneza , si tineti la sileuta , asta e solutia Lol Lol
Vazusem undeva la tv ceva de genul ...e f gustoasa .

Vanata coapta , curatata , desfacuta peste care presaram sare , ulei de masline aromat cu usturoi si busuioc , putina paprika , si se serveste cu smantana light .

Eu le-am mancat cu vestita rulada , de care nu ma mai satur Lol Lol

img

O idee faina, abia astept sa facessen
Multumim!!!
Eileen
Scris: Monday, May 18, 2015 8:27 AM
Nivel

Inregistrat: 1/16/2013
lela wrote:
Musaca de cartofi-light:

Nu mi se pare nici mie ceva light...pe departe dietetic si sanatos ...deja daca punem in aceeasi oala cartofi, carne , cascaval...alcool alcool sa nu mai zic de fulgii de cartofi ras
O fi buna reteta , dar nu la topicul asta Lol

Miriam DistanceKiss
Lela
Scris: Monday, May 18, 2015 9:53 AM
Nivel

O portie de musaca " clasica" are aproximativ 670 de calorii , pe cand o portie din muscaua mea are 290 de calorii!Eu stiu ca atunci cand ne referim la mancare dietetica, ne referim la mancare cu putine calorii!Daca dvs. doamnelor din tot postul ati ales sa va agitati cu piureul din fulgi de cartofi si cu un praf de fulgi de ceapa in ulei de masline , problema ma depaseste!!!Nu am pus reteta la topic mancare BIO/vegan/de spital/fara sare!!! Noi in familie suntem adeptii moderatiei si atat timp cat pot alege aceasta variata in fata clasicei pline de ulei , nu vad de ce trebuie sa provoace isterie!
O zi buna va doresc!!!!
Eileen
Scris: Monday, May 18, 2015 10:19 AM
Nivel

Lela , scuza-ma daca te-ai simtit ofensata ...intr-adevar poate reteta ta e mai light , dar trebuie sa recunosti ca musacaua numai dietetica nu e ... si nu s-a isterizat nimenisic fiecare isi spune parerea .
Chiar am sa intru sa citesc sa vad ce retete mai ai sic
Lela
Scris: Monday, May 18, 2015 10:26 AM
Nivel

Daca nu corespunde cu retetele dorite in topic, atunci doar spuneti si retrag imediat reteta!Mie imi place musaca tare mult , si am fost tare incantata cand am descoperit aceasta reteta , am adaptat-o (am redus stratul de piure de jos) si am savurat-o fara "remuscari".Ideea de mancare sanatoasa 100% este utopica!Nu exista nimic BIO sau sanatos 100%, datorita faptului ca agentii poluati au ajuns in mica sau mare masura peste tot!
Multumesc pentru vizita pe blog!
O zi buna tuturor!
Lori
Scris: Monday, May 18, 2015 10:21 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 3/7/2014
Lela wrote:
O portie de musaca " clasica" are aproximativ 670 de calorii , pe cand o portie din muscaua mea are 290 de calorii!Eu stiu ca atunci cand ne referim la mancare dietetica, ne referim la mancare cu putine calorii!Daca dvs. doamnelor din tot postul ati ales sa va agitati cu piureul din fulgi de cartofi si cu un praf de fulgi de ceapa in ulei de masline , problema ma depaseste!!!Nu am pus reteta la topic mancare BIO/vegan/de spital/fara sare!!! Noi in familie suntem adeptii moderatiei si atat timp cat pot alege aceasta variata in fata clasicei pline de ulei , nu vad de ce trebuie sa provoace isterie!
O zi buna va doresc!!!!

De obicei nu imi place sa ma amestec in astfel de topicuri, insa acum nu ma pot abtine.
Cartofii in sine nu sunt dietetici, insa fulgii de cartofi sunt o varianta si mai proasta, pentru ca au indicele glicemic mult mai ridicat decat al cartofilor, deci ingrasa mai mult. Cu cat un aliment e mai procesat, precum fulgii de cartof, de fasole, de porumb, cu atat e mai daunator pentru silueta si pentru sanatate. Deci draga Lela, decat fulgi, mai bine cartofi...

De combinatia cartof-carne sa nici nu mai vorbim...si inca de porc...pale
E cea mai proasta "reteta dietetica" pe care am citit-o vreodata...e plina de gafe, nu este nimic "dietetic" in ea, de aceea e atata "isterie". Iar daca cine a postat-o nu intelege, asta e...
Si nu vad de ce reteta clasica ar contine atat de mult ulei...

Iar despre "nu exista nimic bio sau sanatos 100%" ... e un fel de a ne minti, consola si de a ne incuraja sa mancam atunci orice prostii...
t-mihaela
Scris: Monday, May 18, 2015 11:17 PM
Nivel

thumleft Corect.
bereea
Scris: Tuesday, May 19, 2015 9:09 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Lori, gandesc la fel ca tine.Combinatia cartof-carne e micidiala, ma feresc de ea ca de foc.O portie de musaca nu are cum sa aiba doar 290 de calorii cand o bucatica de peste slab cu niste verdura alaturi are poate mai mult de atat.
aurishta
Scris: Tuesday, May 19, 2015 9:43 AM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2011
bereea wrote:
O portie de musaca nu are cum sa aiba doar 290 de calorii cand o bucatica de peste slab cu niste verdura alaturi are poate mai mult de atat.
Asa este...cred ca Lela a fost dezinformata!
Am mai gasit si eu, mai demult, o reteta de "gogosi Montignac", chipurileHilar Modificarea statea doar in faptul ca se folosea faina integrala si nu se punea ou! In rest, faina, ulei, zahar(brunHilar )...cockteil Molotov! Lol Doar numele era "dietetic" Lol
t-mihaela
Scris: Tuesday, May 19, 2015 5:51 PM
Nivel

Eu tin minte ca faceam musaca cu o gramada de buruieni in carne.Ceapa verde ,acum e mai moden cu fulgi de ceapa.Marar ,patrunjel cate o legatura doua vai ce amintiri...mirosea a proaspat.Pureul simplu cartofi si apa ras .Ete ca eu mancam dieteti fara sa imi dau seama.Fara cascaval ,motzarela nici nu stiam ce-s alea.Acum lumea a uitat de simplitate si se complica inutil .
N-am mai facut musaca de mai bine de 10 .uff
Pureul de cartofi cat de cat sa dea bine in retete dietetice tre sa-faci jumate -jumate cu conopida thumleft
Eileen
Scris: Tuesday, May 19, 2015 5:55 PM
Nivel

Si eu ma feresc extrem de combinatia cartofi si carne. Cartoful e una din cele mai calorice legume , si gatesc f rar ceva din ei. Musaca nu faceam nici inainte sa trecem pe o alimentatie mai sanatoasa...sau orice fel cu cartofi in straturi.

Am mai experimentat niste painica, mai mult pt ideea de intins ceva pe ea pt job. Mai fac pate de pui uneori si nu-l pot manca gol. alcool alcool Au iesit bune !

Eileen attached the following image(s):
dsc04182.jpg

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.