Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| dana_h wrote:mersi Eileen  am doua pulpe de pui dezosate si vreau sa le fac snitele la cuptor.am citit o reteta postata de Shirel unde scria ca le pot lasa de seara in oul batut pana a doua zi la frigider.intrebarea e daca le dau apoi prin pesmet le pot face la cuptor? ca prajit in perioada asta chiar nu pot manca
Daaa intradevar am scris asa undeva si chiar asa fac de cele mai multe ori fiindca eu pregatesc o cantitate mai mare de snitele c-am vreo 3 kg odata si le congelez(dar numai ptr copii si ptr prieteni care mananca pe la noi).Las o noapte intreaga snitele in ou cu toate mirodenele la frigider,asa este pur si simplu cu mult mai gustos si fraged),dimineatza le dau prin pesmet si le asez intre foi de nailon si le congelez .Cand vreau rapid sa pregatesc snitel la masa de pranz imediat scot si numai pun la cuptor.Deci nu este nici o problema sau ciudatenie. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Super ca ne-ai lamurit Shirel , ca eu nu as fi facut in veci asa ceva Daca zici ca iese bine pe cred pe cuvant |
|

| As vrea sa postez cateva idei de sandwich pe care le mananc .Fiind de mai multe ori in criza de timp dar nevrand sa sar peste o masa am cateva sandwichuri care ma salveaza si ma fac sa nu mananc mai tarziu nici mai mult nici sa cumpar niste prostii cu mancare nesanatoasa.Deci sandwich ptr diete .
1-pastrama+muraturi :2 felii de paine integrala( fara drojdie )unse cu putin mustar,o felie de pastrama de curcan sau pui (daca se poate din aceea pe care o fac singura)+2 castraveti murati (facuti in casa ) 2-toast pizza :2 felii de paine integrala unsa cu putin sos de rosii natural ,o felie de branza gen cascaval dar nu mai mult de 9% grasime deci slaba),masline sau ciuperci si putin condiment de pizza.Prajim la toast (prajitorul de paine ) 3-sandwich cu salata de vinete tot facuta in casa dar cu putin ulei de masline ,ceapa si condimente 4-sandiwich cu branza crema si cu ardel copt sau chiar crud taiat cubuletze si eu mai adaug si un usturoi pisat.
Daca mai aveti retete asemanatoare sanatoase m-as bucura sa le postati!
Eileen |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Shirel, te rog, imi dai reteta la pastrama de pui? |
|

| bereea wrote:Shirel, te rog, imi dai reteta la pastrama de pui?
Binenteles,numai ca vreau sa-ti spun ca dupa mai multe experientze cu pieptul de pui prefer sa fac numai pastrama din carne de curcan nu iese parca asa de uscata (de fapt este aceeasi reteta numai ca ptr pieptul de pui timpul de coacere la cuptor este mult mai mic.
PASTRAMA DE CURCAN SAU PUI
-un piept de curcan (se merita sa cumperi daca poti piept de femela este mult mai fraged) -1/2 pahar sos de soia (de cea mai buna calitate KIKOMAN cred ca este si la voi) -suc dintr-o lamaie -3 linguri de ulei de masline -2 linguri de miere de albine -3 catei de usturoi dar asta (eu cred ca mai mereu pun mai mult ,imi place tare gustul pe care il da ) -putin piper negru -i lingura de mustar(tot de calitate buna)daca se vede ca mai trebuie putem sa mai adaugati o lingura
Amestecam toate ingridientele ptr sos numai fara mustar ,adaugam pieptul de curcan si-l masam bine .Acoperim vasul si-l punem la frigider pana a doua zi.Din cand in cand mai intoarcem pieptul ca toata carnea sa fie imbibata bine in sos.A doua zi inainte de al introduce la cuptor ungem bine de tot pieptul cu mustar. -Incalzim cuptorul la temperatura de 170 de grade. -asezam bucata de piept intr-o tava (Pyrex) -turnam si jumatate sau chiar mai putin din cantitatea de sos peste carne si coacem intre 30-40 de minute (cred ca depinde si de cuptor dar se vede daca este rumenita bine pe deasupra) -scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca scoasa din tava binenteles. Pofta buna !Este excelenta ptr sandwich dar si alaturi de o portie de legume fierte!
-mai am cateva retete ptr sosuri dar care nu sunt dietetice si sunt si putin picante!!
PS:uitasem dar pentru pastrama din piept de pui timpul de coacere ar fi c-am de 20 de minute . |
|

| Shirel , multuuumim Eu in weekend am fost rasfatata la capitolul mancare , aveam o burta parca aveam 5 luni direct Am papat bureti de padure la tigaie ( facuti de soacra mea iubita ) cu bulz cu branza de capra ( la mine i se spune urs ) . Nu exista data cand merg la ea sa nu fac urs pe plita , la soba ...asa faceam la mamaia cand eram mica Duminica frigarui si multe altele care nu se pot pune la mancare dietetica
Eileen attached the following image(s):

|
|

Inregistrat: 10/11/2013 Mesaje: 2599
| Eileen, salivez dupa bulz-ul ala. imi place de mor
Eu am facut ieri ciorbita de vacuta, ardei umpluti cu piept de pui si niste chiftelute ( carne curcan tocata, ceapa verde, ou, dovlacel ras, sare, piper, leustean / marar/ patrunjel) coapte pe hartie la cuptorul incins. Toate dietetice si papate cu salata de rosii,castraveti, ardei, ceapa verde, ulei masline doar 1 lingura, otet mere si sare de mare. In loc de paine eu folosesc turtite de ovaz. Cum am probleme cu constipatia am inceput sa mananc aceste tarate de ovaz.Reteta: Tarate de ovaz rasnite vreo 4 linguri, 2 oua, 2 linguri branza proaspata slaba, sare de mare. Le bagam la cuptor pe hartie de copt. O sa fac si poze sa va arat. |
|

| O ciorbita de vacuta as papa si eu Eu am niste muschiulet de porc , si niste coaste , am sa le fac la cuptor , un fel de pastramioara , si sa caut reteta data de Bereea de costite lipicioase ...nu mai stiu cat de dietetice erau , dar nu le papam cu paine ...doar cu salata |
|

| Eileen ,ce ne-ai facut cu urs-ul tau ,imi este pofta de mooor!!
Mon 1,chiar astept sa vad cum arata turtitzele poate le fac si eu ...aici le cumpar gata preparate de la o brutarie suunt suuuperb de bune si sanatoase!!Daaa taratzele de ovaz adaugate in iaurt dimineatza fac minuni cine are probleme cu constipatia! |
|

| Daca puneam sii sectiunea ....lesinati |
|

| Shirel , ne mai dai ceva inspiratie pls...mancaruri in special , ca la salate e super easy |
|

Inregistrat: 10/11/2013 Mesaje: 2599
| Buna, fetelor! Am revenit cu retetele promise. Deciiiiiiiiii..........
Turtite cu tarate de ovaz - 4 linguri bune de tarate de ovaz ( macinate, in caz ca nu sunt) - 4 linguri de branza - 2-3 oua gaina ( eu folosesesc si de prepelita ca sutn mai sanatoase - 6 buc) - sare
Se pun pe in tava pe hartie pergament si se lasa la cuptor vreo 10-15 min - foc mic spre mediu. trebuiesc si intoarse ca sa prinda crusta si pe partea de sus - vreo 5 minute.
Chiftelute din piept de pui/ piept curcan
- un piept pui tocat - ceapa verde - un ou - verdeata, sare, piper - dovlacel ras Le puteti face si cu usturoi. Se pun pe in tava pe hartie pergament si se lasa la cuptor vreo 25 min - foc mic spre mediu. Trebuiesc si intoarse ca sa prinda crusta si pe partea de sus.
Eu am mai facut aseara si pulpe dezosate la gratar cu salata ( rosii, castraveti, ardei, ceapa, ulei masline, otet mere). Mon1 attached the following image(s):

|
|

| Mon1 wrote: Turtite cu tarate de ovaz
Le fac si eu saptamana asta ! Ce textura trebuie sa aiba aluatul , moale ?
Eu am facut o pizza ieri cu blat de faina neagra si prosciutto crudo....iam-iam |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Prosciutto crudo nu-i dietetic...400 calorii la 100 de grame. |
|

| Bereea , dupa ce ai scris tu am googalit putin si am gasit in mai multe locuri ca ar avea in jur de 200 calorii +/- . Nu stau sa numar caloriile , dar nu credeam ca niste felii de carne pur si simplu pot sa aiba atat de multe calorii , de asta am si cautat Acum , indiferent de situatie , mai merge din cand in cand .. |
|
|