
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Bereea , am udat tastatura Notat!!! Fetelor orezul/pastele integrale sunt ok pentru dieta ? Pentru slabit , nu pentru mentinere ? Eu nu am facut de o luna jumatate carbohidrati , fara cartof, orez, paste , paine . Vazusem orez integral , ma batea gandul , dar nu am luat. Am facut in weekend cateva lipii din faina neagra , pentru ciorba radauteana , de astea( lipii din faian neagra ) ce parere aveti ?
|
|

 Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Eu zic ca sunt ok mancate in cantitati mici (60- 80 g) si nu mai mult de doua ori pe saptamana. |
|

 Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Shirel ! O sa le fac un piure de legume : cartofi+ cartofi dulci si dovlecei .. In chiftelute am pus : 2 cepe mici, 1usturoi mic , 1dovlecel, 1morcov toate date pe razatoarea mica + carnita de manzat . Ciorbita fac de multe legume si loboda cu orez si acrita cu piure de zarzare. Bere, buna idee mi-ai dat sa-i fac sotului Arata tare bine ! |
|

 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/16/2014 Mesaje: 641
| Bereea , si eu fac destul de des salata de orez. O fac cu orez fiert, ton, porumb, masline, ardei copt, castravete murat. Storc lamaie si pun tonul cu tot cu uleiul de masline din conserva. Fac furori cu salata asta |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Vaai ce pofta imi faceti Taty , eu am mai scris , piftele se pot face si pe tigaia grill , aia cu randuri , doar ca putin mai aplatizate ( atunci probabil nu se mai numesc piftele ) gen chiftea pt hamburger. Eu asa le fac in ultimul timp , se fac rapid , si nu dau drumul la cuptor pe canicula ! |
|

 Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Eileen wrote:Vaai ce pofta imi faceti Taty , eu am mai scris , piftele se pot face si pe tigaia grill , aia cu randuri , doar ca putin mai aplatizate ( atunci probabil nu se mai numesc piftele  ) gen chiftea pt hamburger. Eu asa le fac in ultimul timp , se fac rapid , si nu dau drumul la cuptor pe canicula !
Mersi dar am preferat asa ,sa nu fac fumaraie . ... dar o sa incerc!
Shirel, mi-au iesit delicioase si nu s-au lipit ! |
|

 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/16/2014 Mesaje: 641
| Am facut salata orientala.. Fara ou ca e post. Eu o fac cu cartofi fierti in coaja, ceapa, ardei rosu, masline si castravete murat. Deasupra patrunjel din belsug, ulei de masline si zeama de lamaie. Stiu ca nu e chiar dietetic cartoful dar combinatia asta mi se pare reusita. |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Da Leila , nu e tocmai dietetic, dar fara paine si in cantitate mica nu cred ca ar ingrasa...pe cei slabi Taty , la cele de pui nu prea iese fum ca nu au grasime in ele . Le fac si eu in seara asta , cu salata probabil.
Vinete cu usturoi
 |
|

 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/16/2014 Mesaje: 641
| Eileen vinetele arata intr-un mare fel !!!! Mneammm !!! |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Leila ,multumesc ,am incercat reteta postata de Bereea cateva pagini in urma |
|

 Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Buuune, ce pofta mi-ai facut ! Poate fac si eu seara.
Eu am facut de manzat |
|

 Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Eileen, Merg si cateva felii de rosii deasupra, rosii ciliegine mici si dulci |
|

 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/16/2014 Mesaje: 641
| Clar fac si eu vinete.. Suna bine combinatia cu rosii cherry In seara asta pun pozica |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Am mai gasit cateva retete postate deShirel , care mi se par super si care sigur o sa le incerc
shirel wrote:FRIGARIU DE PUI CU SUSAN(care le plac foarte mult la copii)
-500gr.file piept de pasare -1albus -4 linguri susan -sare,piper -5-6 bete pentru frigarui -ulei sau putina grasime tot de pui Cum procedam: Spalam carnea o uscam cu un servet de bucatarie si o taiem in cuburi . Condimentam bucatile de carne si le infingem in tepuse. Intr-un castron,batem albusul spuma cu un praf de sare.Punem susanul pe o farfurie.Trecem frigariule prin albus,apoi prin susan .Le asezam pe gratarul incins si uns cu grasimea sau putin ulei si le frigem timp de 10-15 minute,intorcindu-le pe toate partile. Se sareaza si se servesc calde cu diverse garnituri de legume sau salate. Este superb in cure de slabit!
shirel wrote:SUPA PENTRU COUSCOUS
-3-4 pulpe de pui -2 cepe -1/2 varza alba -3-4 dovlecei -o bucata de bostan galben (se aseamana cu morcovul la gust,in engleza se cheama pumpkin -2-3 fire de praz (nu este obligatoriu) -2 cartofi -2-3 linguri praf de supa 1/2linguritza turmeric (condiment galben arabesc) -piper alb dar se poate folosi cine nu are si piper negru 1 lingura suc de lamaie sau pune fiecare dupa gust -sare.
Va povestesc cum fac eu fiindca am schimbat putin reteta originala.sic Fierb puiul cu o ceapa si cu morcovii exact ca pentru supa ,carnea o scot si o pun la cuptor pe urma dar asta nu are nici o legatura. Prajesc cealalta ceapa ,ca de obicei in ulei de masline pana se aureste putin si adaug rand pe rand toate celelalte legume taiate cuburi mari binenteles si humusul .Calesc totul impreuna adaug supa de pui ramasa putin mai mult ca sa acopere toate legumele .piperul alb ,turmericul deci toate condimentele si las sa fiarba pana legumele sunt fierte dar sa nu fie zdrobite.se potriveste de sare si se adauga sucul de lamaie. Separat am pregatit couscous-ul binenteles din plic si am folosit 2 plicuri ca noua nu ne ajunge niciodata si se serveste cu un polonic de legume si supa pe ddeasupra.
-daca se foloseste humusul boabe (nu din cutie)se lasa la macerat cu o noapte inainte exact ca fasolea uscata. |
|

 Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| eu acum incerc snitelele de pui la cuptor ! Sunt curioasa cum vor iesi ! Am incercat si piftelutzele la cuptor ( si de peste si de carne de pui/ curcan ) si au iesit super bune ! Folosesc Hartie de copt si spray de ulei de masline, ca altfel se prind rau ! Sper sa le placa mofturosilor mei ! |
|
|