Mancare dietetica
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Eileen
Scris: Saturday, June 14, 2014 6:32 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/16/2013
shirel wrote:

SNITELE DE PUI LA CUPTOR

Cred ca fiecare dintre noi facem acasa snitele macar o data pe saptamana.Eu nu prea mancam niciodata dar avand copii care imi cereau neaparat snitel si saturandu-ma sa le tot prajesc plus ca nu sunt sanatoase am inceput sa incerc si tehnica de copt la cuptor.Vazand ca ,copii aproape ca nu si-au dat seama alcool sic am continuat-o tot asa ,incepand sa mananc si eu .

Am facut snitelele , sunt ffffoarte buneCheek Kiss Cheek Kiss Cheek Kiss Cheek Kiss ! Eu mai incercasem , dar nu au iesit asa bune , repet, fiindca nu aveam pesmet in casa .
TatyKS
Scris: Sunday, June 15, 2014 8:54 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Am facut si eu snitele de curcan cu susan si fulgi de proumb pupici la cuptor ! Au iesit ff bune doar ca s-a lipit partea de jos pe hartia de copt Lol ! ce trebuia sa fac ??
Multumim Shirel! computerlove
monica irimia
Scris: Sunday, June 15, 2014 12:46 PM
Nivel

Inregistrat: 7/3/2010
TatyKS wrote:
ce trebuia sa fac ??

Cred ca hartia de copt poate fi unsa discret cu ulei, folosind o pensula.
Voi face si eu reteta. angel
leila
Scris: Sunday, June 15, 2014 1:30 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/16/2014
Am facut si eu pastrav la cuptor dar l-am luat intreg nu file. La-am umplut cu jumatati de felii de lamaie, i-am dat cu sare si piper si l-am stropit cu putin ulei de masline.. A iesit demential !!!
Eileen
Scris: Sunday, June 15, 2014 1:34 PM
Nivel

LeilaCheek Kiss
Si eu l-am luat intreg , l-am filetat euras DistanceKiss
Taty , la mine nu s-a prins deloc,si nu am uns cu nimic NuStiu
shirel
Scris: Sunday, June 15, 2014 1:38 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Ma bucur ca v-au placut.Taty,stropeste putin cu ulei de masline din spray daca ai ,nu mi s-a intamplat niciodata.
Am vazut ca multe cauta piftele sanatoase la cuptor asa ca aici este si reteta cum le fac eu.

PIFTELE LA CUPTOR

500 gr.carne tocata
-1 ou
-1 morcov ras la razatoarea mica(dar nu cea mica de tot da!)
-1 dovlecel ras la fel
-sare,piper dupa gust

Mod de preparare:
Incalzim cuptorul la o temperatura de 180 grade.Amestecam toate ingredientele ,adaugam condimentele (daca vrem putem adauga condimentele obisnuite de a le voastra chiar si usturoi ).Formam piftelute(nu prea mari ci potrivite exact cum le faceam ptr prajit, si le asezam pe hartia de copt putin unsa cu ulei (eu prefer cel mai mult uleiul de masline).
Le coacem 20 de minute si le intoarcem pe partea cealalta ptr inca 10 minute sau pana au o frumoasa culoare aurie.Eu le servesc alaturi de sos de rosie .
leila
Scris: Sunday, June 15, 2014 1:40 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/16/2014
Eileen Cheek Kiss iloveyou
Esti tare daca filetezi singura firstprize
Acum fac pulpite dezosate cu dovlecei pe gratar..nu stiu daca vor avea succes la mine in casa dar sper ca da ! Lol
Eileen
Scris: Sunday, June 15, 2014 2:47 PM
Nivel

Leila sa stii ca nu e asa de greu precum pareiloveyou
Shirel multumim din nou de reteta. Stim ca timpul tau este limitat.
Daca ai retetele scrise undeva nu ti-ar fi mai usor sa pozezi reteta din caiet si sa o pui direct? E doar o sugestieDistanceKiss DistanceKiss Cheek Kiss Cheek Kiss
shirel
Scris: Sunday, June 15, 2014 9:53 PM
Nivel

Eileen wrote:
Leila sa stii ca nu e asa de greu precum pareiloveyou
Shirel multumim din nou de reteta. Stim ca timpul tau este limitat.
Daca ai retetele scrise undeva nu ti-ar fi mai usor sa pozezi reteta din caiet si sa o pui direct? E doar o sugestieDistanceKiss DistanceKiss Cheek Kiss Cheek Kiss

Scumpica de tine Cheek Kiss ,majoritatea sunt scrise in ebraica luate de la prietenele de pe aici dar ce m-ar ajuta este sa-mi spuneti ce anume ati vrea salate ,prajituri ,garnituri ,chinezesti ,salate calde sau de exemplu produse :cartofi ,mazare ,pastai orez .ras .

PIEPT DE PUI CU LEGUME(reteta chinezeasca)

-este o salata calda superba dar care nu are nevoie de cantitati adica eu nu prea tin cont de asta cine-i place mai multa carne va pune mai mult piept de pui cine nu o va face ca mine cu mai multe legume.

-ceapa taiata fisii in lung
-morcovi,ardei de toate culorile taiate fasii
-ceapa verde taiata in lung si binenteles felii de piept de pui copt sau fiert (eu pun cateodata si pastrama slaba de pui (dietetica ).

Mod de preparare:

Intr-o tigaie fierbinte si adanca calim ceapa taiata adaugam apoi rand pe rand toate legumele posibile .Eu mai adaug si sprouts chinezesti (nu stiu cum se cheama in romaneste ).Pe urma mai adaugam si pieptul de pui ,putin sos de soia (incercati sa folositi un sos de super calitate sunt mai scumpe dar se merita),usturoi si tot felul de condimente care va plac si gata prajim cateva minute nu prea mult mult ca sa se flecuiasca prea tare legumele si sa se piarda si din vitamine.Pe deasupra presurati putin susan prajit sau nuci.Este excelenta eu una as manca zilnic si cateodata cand ma grabesc si nu am timp sa tai legumele scot o punga cu legume congelate chinezi cumparate de la super(sper ca se gasesc si la voi )si o rastorn toata si gata am mancare ptr masa de seara sau pranz.Pofta buna si spuneti-mi daca v-a placut.computerlove
Eileen
Scris: Monday, June 16, 2014 8:15 AM
Nivel

Shirel iloveyou iloveyou iloveyou iloveyou
Pe mine una ma intereseaza mai mult felurile de mancare , mai ales preparatele cu legume , acusi explodeaza piata cu legumele noastre proaspete .
Salata asta chinezeasca mi se pare foarte buna.Cum de-ale mele am tot facut , am sa le incerc cat de curand pe cele postate de tine .Cheek Kiss Cheek Kiss Cheek Kiss
TatyKS
Scris: Monday, June 16, 2014 8:38 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
shirel wrote:
Ma bucur ca v-au placut.Taty,stropeste putin cu ulei de masline din spray daca ai ,nu mi s-a intamplat niciodata.
Am vazut ca multe cauta piftele sanatoase la cuptor asa ca aici este si reteta cum le fac eu.

PIFTELE LA CUPTOR

500 gr.carne tocata
-1 ou
-1 morcov ras la razatoarea mica(dar nu cea mica de tot da!)
-1 dovlecel ras la fel
-sare,piper dupa gust

Mod de preparare:
Incalzim cuptorul la o temperatura de 180 grade.Amestecam toate ingredientele ,adaugam condimentele (daca vrem putem adauga condimentele obisnuite de a le voastra chiar si usturoi ).Formam piftelute(nu prea mari ci potrivite exact cum le faceam ptr prajit, si le asezam pe hartia de copt putin unsa cu ulei (eu prefer cel mai mult uleiul de masline).
Le coacem 20 de minute si le intoarcem pe partea cealalta ptr inca 10 minute sau pana au o frumoasa culoare aurie.Eu le servesc alaturi de sos de rosie .

Shirelutzo computerlove mersi ! O sa fac chiar astazi Cheek Kiss !
Eu le pun apoi in sos de rosii cu ceapa , morcov ras , usturoi , ca la ostropel :-)
Garnitura ce faci ?
shirel
Scris: Monday, June 16, 2014 9:20 AM
Nivel

Taty,garnitura poti sa faci ptr copii de exemplu piure de cartofi amestecati cu cartofi dulci,piure de conopida.eu sunt innebunita dupa orez integral ,orez negru salbatic sau quinoa.Putem pregati ca garnitura si magiadra(orez amestecat cu linte).
Eu de obicei mananc carnea numai cu garnitura de legume nu fac combinatii de altfel deci ma multumesc cu brocoli fiert la aburi.ras
Eileen
Scris: Monday, June 16, 2014 9:39 AM
Nivel

shirel wrote:
[color=red]
Eu de obicei mananc carnea numai cu garnitura de legume nu fac combinatii de altfel deci ma multumesc cu brocoli fiert la aburi.ras

Shirel asta e regula care incerc sa o urmez si eu , sa nu combin , cred ca am mai scris , de aia imi este si asa de greu sa diversific ...bine acum am incercat deja multe variante care inainte erau excluse din meniu , pe motiv ca "nu ne place " Lol Lol
De acum daca ies mai mult legumele , zic eu ca o sa fie mai usor, vinete , ardei copti si alte chestii. Eu nu pot manca ardei din aia umflati rosii din comert , in afara sezonului nostru , imi ies niste bubite rosii pe burtica , probabil din cauza chimicalelor care sunt bagati in ei .
bereea
Scris: Monday, June 16, 2014 10:18 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Piept de pui cu legume chinezesti mai fac si eu...super buna!Shirel, Bravoo

Aici se mai mananca si piept de pui facut la gratar , taiat bucatele mici, amestecat cu salata verde, porumb dulce si ulei de masline. (unii prefera maioneza)

De asemenea noua ne place foarte mult salata de orez.Ideal ar fi sa fie facuta cu orez integral, dar fiica-mii nu-i place.Se fierbe orezul in apa multa cu sare si se amesteca cu ce doreste fiecare.eu am pus: porumb dulce, mozzarella, masline, capperi, prosciutto cotto, mazare fiarta, morcov si telina fierte, castraveti murati , ardei sau gogosari murati, etc. Se amesteca cu ulei de masline, sare

img
bereea
Scris: Monday, June 16, 2014 10:20 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Rulouri de vinete

img

Se griliaza felli de vinete, se ung cu un pic de pesto al basilico ( cine doreste), se pune o felie de prosciutto cotto, un pic de gorgonzola, se feliaa , se aseaza in tava , se stropesc cu un pic d eulei de masline si feliute de usturoi si se lasa la cuptor pana s etopeste branza.Alaturi al copt paine pe grilei, am frecat-o cu ustutoi si un strop de ulei de masline.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.